10 Dingen om een webshop op te starten

10 Dingen om een webshop op te starten

10 Dingen om een webshop op te startenTegenwoordig zijn er steeds meer hulpmiddelen om jou te helpen met het opzetten van een website, maar wordt er cruciale dingen niet gedacht. Als je een webshop opzet wil je zo goedkoop en efficiënt mogelijk omzet genereren. In dit artikel nemen wij 10 dingen door waar je aan moet denken voor je een webshop zending kan realiseren.

1: Wat wil je precies met je website bereiken?

Voor je al begint met het opzetten van je website moet je voor jezelf duidelijk hebben waar je precies voor staat. Denk hierbij aan wat je doel is, hoe je dit wilt bereiken en het belangrijkst: waarom? Tegenwoordig zijn er zoveel concurrenten op de markt, je moet voor dat je een webshop opzet duidelijk hebben voor jezelf wat jou speciaal maakt. Bezoekers vinden het interessant waarom je iets doet. Hieruit valt te zien of je de inzet en uithoudingsvermogen hebt om een succesvolle ondernemer te worden.
Zoals gezegd moet je ook weten hoe je het doel wilt bereiken. Wat worden bijvoorbeeld je inkoop en afzetkanalen en wat doe je precies om je klanten bereiken? Maar ook hoe je de website ongeveer wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een kruimel pad en een blog? Dit zijn vragen die je van te voren even zwart op wit voor jezelf moet hebben.

2: Je domeinnaam

De naam die gebruikers in de URL zien. Er moet voor worden gezorgd dat het webadres in ieder geval de functie van jouw bedrijf weerspiegelt. Naast dat dit een professionele uitstraling heeft komt dit ook ten goede voor de vindbaarheid op zoekmachines. Doordat er veel mensen zijn die een website hebben zou het kunnen dat de domeinnaam die je wilt al in gebruik is. Dit zal je eerst moeten kijken bij je hosting dienst.

3: De hosting van je website

Wanneer je de website online zet dan betaal je hier kosten voor. Hosting kosten. Je kunt het internet zien als een groot gebouw. Jij huurt hier een kamer van en daar betaal je kosten voor. De kosten verschillen in hoe grote ruimte je koopt (hoeveel geheugen). Als je bijvoorbeeld allerlei video’s op je website wilt plaatsen dan zal je voor een grotere ruimte moeten betalen. Meestal beginnen prijzen van een basic hosting pakket rond de 5 euro per maand.

4: Snelle content

Kort maar krachtig. Content is belangrijk op je website om autoriteit te geven aan je website. Je moet laten zien dat je website een toegevoegde waarde geeft aan een bezoeker. Wel moet je er op letten dat de content niet te lang is. De reden hiervoor is dat gebruikers sneller weg klikken als ze een grote tekst zien. Iedereen wilt alles tegenwoordig snel.

5: Call-to-actions

Zoals gezegd moet je goed letten op kort maar krachtige content. Hierbij hoort een call-to-action. Je gebruikt een kleine tekst die een gebruiker kan lezen en kun je vervolgens door bijvoorbeeld een knop ‘lees meer’ naar een andere pagina laten gaan. Dit is cruciaal als je een product wilt verkopen. Je maakt een gebruiker namelijk eerst nieuwsgierig door de korte tekst en door de call-to-action willen ze verder lezen.



6: Hou alles in een lijn

Dit wilt zeggen dat wanneer je een webshop opzet niet alles langs elkaar loopt. Als alles goed in een lijn met elkaar staat ziet een website er professioneler uit en zal een bezoeker sneller door willen klikken. Daarnaast bied het ook rust. Wanneer een gebruiker op een hele drukken website komt zal deze sneller weg klikken. Bij een webshop is het door laten klikken van bezoekers cruciaal.

7: Huisstijl

Gebruik een dezelfde duidelijke huisstijl. Ga niet ineens een andere website een andere kleur geven of een ander design. Een bezoeker zal zich minder snel thuis voelen. Kies voor een design die bij je organisatie past. Als jij bijvoorbeeld een hoveniers bedrijf hebt kun je beter kiezen voor een groenere kleur dan een grijs stalen. Je kan het zien aan hoe je jezelf kleedt. Dit straalt naar andere uit hoe je bent.

8: Hoe kies ik een webshop systeem?

Bij een webshop gaat het er natuurlijk om dat je iets verkoopt. Hiervoor zijn verschillende systemen om dit gemakkelijker en veiliger te laten verlopen. Zo heb je bijvoorbeeld Magento, WooCommerce of CCV Shop. De meeste kosten geld, maar dit is het zeker waard als je veel producten verwacht te verkopen. Veilige verkoop is namelijk heel belangrijk.
Er is niet perse een goed of slecht systeem. Het gaat er meer om wat jij zelf bij je vind passen. Kijk hiervoor even rond op internet welk systeem je zelf wilt gebruiken en gemakkelijk kan toepassen. Meesstal kan je aan de makers nog wel vragen stellen mocht zo nodig.

9: Betaal/ verzend methodes

Aangekomen bij het betalen is het cruciaal dat dit gemakkelijk verloopt. Kies welke betaal methode je wilt gebruiken voor je toekomstige klanten. Je kunt ze bijvoorbeeld meteen laten betalen door iDeal en/of creditcard. Ook kan het met een payment provider als PayPal of laat je de rekening achteraf betalen. Kijk wat relevant is voor je doelgroep. Door zo veel mogelijk betaal mogelijkheden te bieden laat je ook geen klanten vallen.
Vervolgens heeft de klant betaald, maar hoe gaat het product bij de klant komen, en gaat dit kosten in rekening nemen? Misschien kun je het wel via de mail versturen (in het geval van software). Denk hier goed aan, want een klant die iets gekocht heeft wilt het product zo snel en goed mogelijk overgebracht hebben. Ook is het van belang dat je goed nadenkt over dat mensen producten willen retourneren. Neem jij hiervan de kosten? En hoe gaat dit proces verlopen.
Nee het maken van alleen de webshop zelf is het dus niet. Er komen meerdere factoren bij kijken.

10: Beoordelingen door gebruikers

Het laatste punt, maar zeker niet het minste. De beoordeling van eerdere klanten. Dit is cruciaal voor op een webshop. Wanneer een bezoeker ziet dat eerdere kopers blij zijn met het product/ dienst dan zullen ze liever tot koop over gaan. Het geeft namelijk een goed gevoel bij de klanten. Daarnaast leer je er zelf ook van, want wanneer mensen feedback geven kun jij jezelf verbeteren. Je kunt er voor kiezen dat mensen een beoordeling plaatsen per product, maar het kan ook over je algemene organisatie zijn. Als beginnende webshop zal ik voor het tweede kiezen, omdat je nog niet meteen veel zal verkopen.Om dit gemakkelijk op je website te zetten heb je verschillende systemen. Hetzelfde geldt voor de webshop systemen, het is kijken waar je jezelf het beste bij vind passen.

Een webshop opzetten is niet zomaar gedaan. Het vergt veel tijd, meer dan je van te voren zal denken. Soms zal je met jezelf aan het stoeien zijn tijdens het maken van de website, maar dit is allemaal voor een goed doel. Weet dat wanneer de website online staat, het leuke werk pas echt begint.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2623x
Toegevoegd: 22-02-2019 14:08
Gewijzigd: 23-02-2019 16:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!