Wraprolletjes met kipsalade

10 ideeën voor makkelijke hapjes

Wraprolletjes met kipsaladeHeb je niet veel tijd en wil je toch wat lekkers op tafel zetten? Bijvoorbeeld voor een feestje of gewoon voor je eigen gezin? Wij hebben 10 lekkere hapjes voor je die makkelijk en snel te bereiden zijn. Lees snel verder.

1: Komkommerrolletjes met roomkaas

Deze hapjes zijn snel klaar, er komt geen pan aan te pas en ze zijn ook nog eens redelijk gezond. Lekker als hapje, maar ook lekker bij je lunch.


Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • ¼ rode paprika
  • Snufje chilipoeder
  • Cocktailprikkertjes
  • Eventueel meer kruiden naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd de komkommer vervolgens in de lengte in heel dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf.
  2. Leg de komkommerplakken op wat keukenpapier, zodat het overtollige vocht opgenomen wordt.
  3. Snijd ondertussen de paprika in zeer kleine blokjes.
  4. Roer de roomkaas los in een kom en voeg hier de paprikablokjes en de chilipoeder aan toe. Je kan natuurlijk naar smaak nog meer kruiden toevoegen, zoals Italiaanse kruiden of paprikapoeder.
  5. Schep een theelepeltje van het roomkaasmengsel op het uiteinde van een komkommerplak, zonder dit uit te smeren. Rol vervolgens de komkommerplak op en zet vast met een prikkertje.

2: Pizzarolletjes van kant-en-klaar pizzadeeg

Met deze pizzarolletjes maak je zeker indruk, terwijl ze makkelijk te maken zijn.


Wat heb je nodig?

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot pizzasaus
  • Toppings naar keuze zoals: geraspte kaas, mozzarella, ui, paprika, tonijn, ham, salami of verse kruiden.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het pizzadeeg staat aangegeven.
  2. Rol het pizza deeg uit.
  3. Besmeer het pizzadeeg met de pizzasaus.
  4. Voeg je toppings naar keuze toe. Laat hierbij aan een van de brede zijkanten ongeveer 3 cm vrij. Anders valt je topping eruit bij het oprollen.
  5. Rol het pizzadeeg vervolgens op. Begin aan de brede zijkant die je wel van topping hebt voorzien. Ga hierbij voorzichtig te werk en rol de pizza zo strak mogelijk op.
  6. Snijd de pizzarol vervolgens in plakjes. Om de plakjes zo gelijk mogelijk te maken, kan je de rol het beste eerst door de helft snijden. Vervolgens snijd je beide helften weer door de helft en zo ga je verder tot je plakjes van de gewenste dikte hebt.
  7. Leg de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat of in een muffinvorm.
  8. Bak de rolletjes zo’n 15 minuten in de oven.


3: Wraprolletjes met kipsalade

Wil je dit recept nog wat makkelijker maken? Vervang de kipfilets dan met gerookte kipfilet. Als je niet zo van rucola houdt, kan je dit ook vervangen door een andere slasoort of gewoon weglaten.

Wat heb je nodig?

  • 4 wraps
  • 2 kipfilets
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels pesto
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Eventueel cocktailprikkertjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de olie in een pan, strooi wat zout en peper op de kipfilets en bak ze gaar.
  2. Snijd ondertussen de bosuitjes in kleine ringetjes.
  3. Laat de kipfilet zodra het gaar is even afkoelen en snijd vervolgens in kleine stukjes.
  4. Meng de mayonaise, de pesto, de bosuitjes en de kipfiletstukjes door elkaar.
  5. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een koekenpan, magnetron of oven.
  6. Besmeer de wraps vervolgens met het mengsel en doe op iedere wrap wat rucola.
  7. Rol de wraps op en leg 30 minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
  8. Snijd de wraps in plakjes en zet eventueel vast met prikkertjes.



4: Bladerdeeg met kipsaté

Zeer smaakvol hapje, terwijl je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram kipfilet
  • 6 ontdooide plakjes bladerdeeg
  • 1 kuipje kant-en-klare satésaus
  • 2 theelepels satékruiden
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ei

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip en paprika in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak de kipfiletblokjes samen met de satékruiden tot ze gaar zijn.
  4. Meng in een kom de satésaus, kip en paprika.
  5. Doe op ieder bladerdeegplakje twee eetlepels van het mengsel en vouw het bladerdeeg vervolgens dicht. Je kan zelf kiezen of je er rechthoeken of driehoeken van maakt.
  6. Klop het ei los en besmeer de dichtgevouwen bladerdeegpakketjes hiermee.
  7. Bak de hapjes twintig minuten in de oven.

5: Spiesjes met tomaat en mozzarella

Heerlijk fris, gezond en ook nog eens erg makkelijk. Binnen vijf minuten op tafel!


Wat heb je nodig?

  • Cherrytomaatjes
  • Kleine mozzarellabolletjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Korte houten spiesjes

Hoe maak je het?

  1. Was de tomaatjes en basilicumblaadjes en laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken.
  2. Neem een spiesje en doe daar een tomaatje op, gevolgd door een mozzarellabolletje en vervolgens een blaadje basilicum. Ga zo door tot het spiesje vol is.
  3. Werk op deze manier al spiesjes af. 

6: Witlof met gerookte zalm

Witlof klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk als hapje, maar dit hapje valt toch bij veel mensen in de smaak.

Wat heb je nodig?

  • 2 kroppen witlof
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 hardgekookt ei
  • 3 augurken
  • 1 eetlepel bieslook
  • Zout en zwarte peper naar smaak

 Hoe maak je het?

  1. Snijd de onderkant van de witlofkroppen af, was alle blaadjes en dep vervolgens goed droog.
  2. Snijd de zalm in kleine stukjes.
  3. Hak het ei, de bieslook en de augurken fijn en meng door elkaar. Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper.
  4. Doe op ieder witlofblaadje wat gerookte zalmstukjes, gevolgd door het bieslookmengsel.

 7: Salamihapjes met olijven

Ook dit hapje staat binnen vijf minuten op tafel. Hoeveel olijven je precies nodig hebt, hangt af van de grootte van de salami en hoe dik of dun je de plakjes snijdt.

Wat heb je nodig?

  • 1 salami
  • 100 gram geitenkaas
  • Olijven zonder pit
  • Cocktailprikkertjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de salami in plakken.
  2. Snijd de geitenkaas in stukjes of plakjes. Zorg ervoor dat je evenveel geitenkaasblokjes als salamiplakjes hebt.
  3. Doe op ieder salamiplakje een stukje geitenkaas.
  4. Doe op iedere cocktailprikker een olijf en prik vervolgens in de geitenkaas en salami.

8: Mexicaanse nachos

Wil jij net even wat specialers dan gewoon een schaal tortillachips op tafel? Maak dan deze Mexicaanse nachos.

Wat heb je nodig?

  • ½ zak tortillachips
  • 1 middelgrote tomaat
  • 50 ml crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • Zwarte peper of chilipeper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 210 graden.
  2. Was de tomaat, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes.
  3. Verdeel de tortillachips over de bodem van een ovenschaal.
  4. Verdeel hier de tomatenblokjes en de helft van de crème fraîche overheen.
  5. Strooi hier de geraspte kaas overheen en doe bovenop de geraspte kaas de andere helft van de crème fraîche.
  6. Strooi er nog wat zwarte peper of chilipeper overheen en zet 10 tot 15 minuten in de oven.

9: Komkommerplakjes met tonijn

Heerlijk fris hapje dat ook nog eens budgetvriendelijk is.

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 1 blikje tonijn in water
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Verse dille
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Laat de tonijn goed uitlekken.
  2. Was de komkommer en snijd deze in stevige plakken.
  3. Hak de dille fijn.
  4. Meng de uitgelekte tonijn met mayonaise en wat peper en zout.
  5. Leg op ieder komkommerplakje wat van het tonijnmengsel en strooi er wat van de gehakte dille overheen.

10: Gevulde eitjes met kerrie

Natuurlijk mag de klassieker het gevulde eitje niet ontbreken. Hierbij een recept voor een lekker kruidige versie met kerrie.

Wat heb je nodig?

  • 10 hardgekookte eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ½ rode peper
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Pel de eieren en snijd door de helft. Schep het eigeel eruit.
  2. Meng het eigeel in een kom met de mayonaise, kerriepoeder, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
  4. Vul de eieren met het eigeelmengsel. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak.
  5. Leg vervolgens op de vulling een rode peper ringetje.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Charlotte
Aantal keer gelezen: 3941x
Toegevoegd: 18-05-2016 14:22
Gewijzigd: 21-05-2016 00:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!