Nagerechten recepten
Zin om lekkere nagerechten klaar te maken? Met deze recepten gaat dat zeker lukken. In dit artikel vind je meerdere recepten van nagerechten!
Feestelijke witte chocolademousse
Met de feestdagen wordt er vaak net dat beetje meer tijd doorgebracht in de keuken om extra lekkere nagerechten klaar te maken dan op andere dagen. De feestelijke witte chocolademousse is daar een voorbeeld van en kun je binnen drie uur bereiden.
Ingrediënten
Voor vier personen heb je voor de feestelijke witte chocolademousse het volgende nodig:
- 250 gr witte chocolade
- 200 gr Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel witte rum
- chocoladekrullen of cacaopoeder voor de garnering
Bereidingswijze
Om de feestelijke witte chocolademousse klaar te maken, ga je als volgt te werk:
- Je verwarmt de witte chocolade in je magnetron.
- Klop dan de slagroom stijf.
- Roer vervolgens de gesmolten chocolade erdoorheen.
- Doe er de rum en de yoghurt doorheen.
- Mix alles door elkaar tot een geheel, schenk de mousse in een smal glaasje of in een mok.
- Zet glaasjes of mokken drie uur in de koelkast voordat je de mousse gaat serveren.
- Kort voordat je het nagerecht gaat serveren kun je cacaopoeder erbij doen.
Gesmolten chocoladecakejes
De gesmolten chocoladecakejes kun je binnen een half uur bereiden. Wat heb je allemaal nodig voor vier porties? De volgende ingrediënten heb je dan nodig:
- 115 gr boter
- 115 gr pure chocolade van goede kwaliteit
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels suiker
- 2 theelepels witte bloem
Bereidingswijze
Voor de gesmolten chocoladecakejes ga je als volgt te werk:
- Je gaat eerst de oven voorverwarmen om 230 graden of op gasstand acht. Je vet de vormpjes in met boter en bestrooit deze dan met bloem.
- Vervolgens ga je au bain-marie boter en de chocolade verhitten. Je verhit alles tot de chocolade bijna helemaal is gesmolten.
- Je mengt nu met een staafmixer de eieren, de eierdooiers en de suiker tot een dikke massa, die lichtgekleurd is.
- Je doet er dan langzaam de chocolademix bij en dan doe je er ook de bloem doorheen en dit vermeng je met de andere ingrediënten.
- Verdeel het beslag nu over de cakevormpjes en bak de cakejes in zes of zeven minuten. In het midden moeten de cakejes vrij zacht blijven.
5 minuten chocoladecake in een mok
Binnen een kwartier heerlijke chocoladecake maken in een mok, dat kan echt! Je hebt daarvoor het volgende nodig:
- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels cacao
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels boter of olie
- ¼ theelepel vanille (of pepermunt) extract
- 1 eetlepel chocolade chips (stukjes chocolade)
- 1 grote mok
Bereidingswijze
Om deze 5 minuten chocoladecake in een mok te maken, ga je als volgt te werk:
- Je neemt eerst de droge ingrediënten en deze doe je in de mok.
- Roer alles goed door elkaar.
- Breek nu een ei en doe het in de mok.
- Mix alles goed door elkaar, er mogen geen klontjes meer inzitten!
- Doe er de melk bij en de olie en roer het ook weer goed door elkaar.
- Voeg nu het vanille extract ook toe aan het geheel.
- Zet nu de mok in de magnetron en verwarm het geheel dan drie minuten op maximaal vermogen (dat is 1000 Watt).
Perzische amandelpudding
Zin in Perzische amandelpudding? Voor vier personen kun je binnen een half uur een heerlijk nagerecht serveren! Daarvoor heb je het volgende nodig:
- 500 ml halfvolle melk
- 2 theelepels gelatinepoeder
- 2 eetlepels fijne suiker
- 1 theelepel amandelextract
- Vruchtensalade
- 3 sinaasappels
- 3 eetlepels fijne suiker
- 2 kardemompeulen, lichtjes geplet
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel oranjebloesemwater, of meer naar wens
- 2 bananen
- ½ granaatappel
Bereidingswijze
Om deze Perzische amandelpudding te bereiden, ga je als volgt te werk:
- Je neemt 150 ml melk en deze doe je in de steelpan en daar strooi je de gelatine in. Laat het geheel vijf minuten opzwellen.
- Je roert nu de suiker erdoorheen en dan zet je de pan op een laag vuurtje. Je blijft het geheel roeren en tegen de kook aanhouden en dat doe je tot de suiker en de gelatine beide helemaal zijn opgelost.
- Haal nu de pan van het vuur en doe de overige melk en het amandelextract er bij.
- Meng nu alles goed door elkaar en giet het geheel nu in de vier vormpjes van 175 ml.
- Dek nu de vormpjes af en laat ze dan een paar uur afkoelen.
- Je schilt in de tussentijd een sinaasappel en dan snijd je de schil in dunne reepjes.
- Haal het sap nu uit de sinaasappel en doe dat in de steelpan. Doe er dan ook de schil, 150 ml water, de kardemompeulen en de suiker bij.
- Verwarm het rustig op en blijf roeren, tot de suiker is opgelost. Breng het dan aan de kook en laat het dan vijf tot tien minuten koken.
- Haal dan de pan van het vuur en roer het citroensap er doorheen en ook het oranjebloesemwater.
- Laat het geheel vervolgens afkoelen.
- Schil nu de andere twee sinaasappels en verwijder de witte kern. Haal ook de velletjes er af en snijd ze dan in schijfjes.
- Schil nu de bananen en maak hier schijfjes van.
- Haal de zaden uit de granaatappel en meng het fruit nu in een kom met elkaar en doe er een beetje siroop bij.
- Neem de vormpjes en draai deze nu op aparte borden om en schep er dan een vruchtensalade naast.
Kwarktaart met limoen
Zin in kwarktaart met limoen? Voor tien personen heb je het volgende nodig:
- 120 gram verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
- 1 eetlepel suiker
- 55 gr boter
- 450 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 60 gr suiker
- 1,5 zakje gelatinepoeder
- sap van 1-2 limoenen
- rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen
Bereidingswijze
Om de kwarktaart met limoen te bereiden ga je als volgt te werk:
- Je neemt de koekjes en je verkruimelt deze in een afsluitbare zak.
- Je mengt de kruimels met een eetlepel suiker en dan smelt je de boter in een pannetje of in de magnetron.
- Meng het nu door het kruimelmengsel.
- Je verdeelt nu het kruimelmengsel over de bodem en dan kun je het beste kiezen voor een ingevette springvorm van 24 cm.
- Je gaat nu de slagroom stijf kloppen met een eetlepel suiker.
- Je mengt dan de kwark, de stijf geklopte slagroom en 60 gram van de suiker in een grote kom.
- Je raspt boven dat mengsel de schil van de limoen en dit meng je door elkaar.
- Pers nu de limoen uit en verwarm het sap in een pannetje. Doe er wat gelatinepoeder doorheen.
- Verwarm het een paar minuten en blijf het roeren.
- Je mengt nu het limoensap gelatinemengsel door het kwarkmengsel en je blijft goed roeren.
- Giet het nu over de bodem van de springvorm en maak het glad.
- Je bedekt dan de springvorm met huishoudfolie en dan zet je de kwartaart vier uur in de koelkast (of de hele nacht).