Volgens het paleo dieet dien je brood te vermijden, omdat dit vol gluten zit. Je kunt echter wel zelf glutenvrij paleo brood maken met het onderstaande recept!
Ingrediënten (voor 1 brood)
Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Vervolgens meng je het boekweitmeel, het zuiveringszout, de lijnzaad en het zout in een kom. Daarna voeg je ook de eieren, de kokosolie, de honing en de appel cider azijn aan dit mengsel toe. Gebruik een mixer om hier een glad deeg van te maken of doe de ingrediënten in de blender. Nu hoef je alleen nog het deeg in een cakeblik te gieten en het brood in 35 minuten af te bakken in de oven.
Heb je gasten en wil je ze iets lekkers én gezonds voorschotelen? Met deze lamskotelet met knoflooksaus kun je ze laten genieten van een heerlijke paleo maaltijd.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Daarna verwijder je de vetrandjes van de lamskotelletjes en snijd je het vlees van de botjes. Vervolgens hak je de rozemarijn in kleine stukjes en strooi je dit over het vlees. Voeg nu zout en peper naar smaak toe en plaats de kotelletjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat het vlees in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar worden. Ondertussen maak je de knoflooksaus door de knoflook fijn te hakken en te mengen met de kokosroom. De lamskotelletjes en de knoflooksaus dien je samen op.
Houd je van pannenkoeken en zoetigheid? Dan is dit lekkere paleo recept echt iets voor jou!
Ingrediënten (voor 12 pannenkoeken)
Bereiding
Eerst snijd je twee bananen in plakjes. Dit mix je in een kom samen met de eieren, het kokosmeel, de kaneel en de olijfolie. Als het mengsel teveel op deeg gaat lijken, voeg je hier nog water aan toe. Snijd nu ook de andere twee bananen in plakjes. Doe wat grasboter in een koekenpan een laat dit smelten. Voeg vervoglens een deel van het mengsel toe en leg hier plakjes banaan op. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin en herhaal deze stappen totdat het gehele pannenkoekenmengsel is opgebakken.
Tijdens het bakken van de pannenkoeken kun je de chocoladesaus bereiden. Hiervoor zet je een pan met water op het vuur en je wacht tot het water kookt. Het vuur draai je daarna laag en je plaatst een pan of vuurvaste schaal in het water. De kokosolie en de grasboter laat je in deze bovenste pan of kom smelten en vervolgens voeg je het cacaopoeder toe. Meng deze ingrediënten goed tot het een glad mengsel is en voeg twee theelepels honing toe. Na nogmaals goed doorroeren is je chocoladesaus klaar. Zodra de pannenkoeken ook klaar zijn, kun je ze met deze saus serveren.
Dit gerecht is een heerlijk gezond tussendoortje, maar je kunt het ook eten als ontbijt. Zo krijg je 's ochtends vroeg direct een groot aantal eiwitten, vitaminen en mineralen binnen!
Ingrediënten (voor 1 roerbakei)
Bereiding
Eerst snijd je de prei en de groentemix in kleine stukjes. Daarna laat je een klontje grasboter smelten in een koekenpan en hier voeg je de groenten aan toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten lang en voeg dan de drie eieren toe. Meng de eieren met de groenten door goed te roeren. Hak het takje basilicum fijn en doe dit ook in de koekenpan. Nu kun je de pan van het vuur halen en het roerbakei bestrooien met zout naar smaak.
Zelfs als je het paleo dieet volgt kun je nog heerlijke desserts eten. Probeer maar eens het onderstaande recept!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
De eerste stap is het pureren van de banaan. Maak hier moes van en voeg hier de amandelmelk, de esdoornsiroop, het citroensap, een snufje himalayazout, het vanille-extract en de vanillemerg aan toe. Doe dit mengsel in een pan en verwarm het op middelhoog vuur. Vervolgens roer je hier het gelatinepoeder door met een garde totdat het goed is opgelost. Nu meng je ook de cacao nibs met de ingrediënten in de pan. Daarna giet je de pudding in vier kommetjes of schaaltjes. Laat het voor het serveren nog ongeveer twee tot vier uur in de koelkast opstijven.