afvallen met eieren

5 kilo afvallen in een week

afvallen met eierenWil je 5 kilo afvallen in een week? Dan leggen we je graag uit hoe je dat het beste aan kunt pakken. Je wilt namelijk op een verantwoorde manier afvallen en op dat streefgewicht blijven. Om goed resultaat te behalen kun jij deze tips vast en zeker gebruiken om 5 kilo af te vallen in een week.

5 kilo afvallen in een week

Je wilt snel een paar kilo kwijt, maar 5 kilo afvallen in de week kan dat ook? Ja dit kan. Er zijn veel dagelijkse gewoonten die je kunt veranderen, zowel op het gebied van eten, drinken als bewegen. Hierdoor kun je snel resultaat bereiken. Veel water drinken, gezond eten en matigen met eten zijn daarbij een goed uitgangspunt. Zo kun je je doel van 5 kilo afvallen in een week behalen.

Waarom 5 kilo afvallen?

5 kilo afvallen in een week, maar waarom moet het zo snel?

 • Je wilt graag je zomerse outfit aan zonder dat de overtollige kilo’s te zien zijn.
 • Je vindt dat je teveel aan bent gekomen in de vakantie bijvoorbeeld en je wilt je oude gewicht weer bereiken.
 • Je wilt weer lekker in je vel zitten met minder gewicht.
 • Die ene broek wil je weer dicht kunnen ritsen.
 • Om meer zelfvertrouwen te krijgen.
 • Om meer energie te krijgen.
 • Zomaar, omdat je wilt bekijken of je echt 5 kilo af kunt vallen in een week. 

Snel 5 kilo afvallen

Je wilt snel 5 kilo afvallen? Dit kan. Zorg dat je gemotiveerd bent, geen verleidingen in de buurt hebt van zoetigheid en snacks en drink met name water. Hierdoor heb je al een goede basis om snel af te kunnen vallen. Maar let wel op dat je lichaam de belangrijke voedingsstoffen gewoon nodig heeft dus blijf wel eten en honger jezelf niet uit!

5 kilo afvallen in een week, tips

Je wilt 5 kilo afvallen in een week tijd, sommige mensen zullen zeggen dat het niet lukt. Maar de aanhouder wint, het kan namelijk wel. We geven je tips die je toe kunt passen als je snel 5 kilo af wilt vallen. Houd je hier ook aan, zodat jij resultaat gaat zien! De tips om snel af te kunnen vallen:

 • Let er goed op wat je drinkt. Drankjes met veel calorieën kun je beter laten staan. Zorg dat je niet zoveel suiker binnen krijgt, maar drink veel water en groene thee.
 • Je kunt het beste kiezen voor verse en lichte maaltijden. In de wintermaanden kiezen we vaak stevige winterkost zoals erwtensoep met worst. Maar je kunt ook lichtere kost nemen zoals maaltijden van verse ingrediënten. Een lekkere salade bijvoorbeeld en een vruchten smoothie.
 • Als je echt af wilt vallen dan kun je 'een weekje balansen'. Ga je lichaam zuiveren en drink vooral veel water.
 • Tussendoortjes vervangen kan er voor zorgen dat je echt wel vijf kg in de week af kunt vallen. Waarom? Ga eens na wat je allemaal tussendoor eet. Zoetigheden, in de avond chips en wat nog meer? Een stuk fruit is beter. Voorkom ook dat je naar de tussendoortjes gaat grijpen en neem een goed ontbijt!
 • Zorg voor meer vitaminen, mineralen en vezels, maar ook antioxidanten. Je lichaam heeft ook al ben je aan het afvallen, gewoon de belangrijke voedingsstoffen nodig. In gezondere voeding zoals fruit en groenten vind je veel van deze voedingsstoffen.
 • Matigen kan er ook al voor zorgen dat je af gaat vallen. Je eet misschien meer dan je nodig hebt, waarom? Het kan een gewoonte zijn of je vindt het lekker of zonde om weg te gooien.
 • Ga meer bewegen, lekker buiten hardlopen of fietsen. Je kunt ook binnen trainen, waardoor je kilo’s er zomaar af kunnen vliegen. Als je namelijk gaat sporten dan verhoogt dat je stofwisseling en dan val je gemakkelijker af en kom je ook minder snel weer aan.
 • Voer dagelijks de beweging op. Je kunt iedere dag de auto nemen, maar het is beter om te fietsen. Wissel wat vaker af en zorg dat je conditie beter wordt, zodat je na een tijdje een goede conditie hebt en blijft behouden. Dit geeft je energie en dat zorgt er weer voor dat je langer en intensiever kunt bewegen, waardoor je afvalt.

Afvallen met eierdieet

Veel mensen willen afvallen met een eierdieet. Misschien vind je eieren ook lekker en dan kan dat dieet wel eens wat voor je zijn. Je gaat in een week tijd ongeveer 25 eieren eten, dat lijken veel eieren, maar je kunt het aan! Waarom een eierdieet?

 • Je hoeft niet bang te zijn dat je honger hebt. De eiwitten zorgen er namelijk voor dat je een verzadigd gevoel krijgt en houdt.
 • Met een eierdieet krijg je maar 700 kilocalorieën binnen, per dag.
 • Het is een vetarm en koolhydraatarm dieet, maar het is ook een crashdieet.
 • Bij het eierdieet zijn er verschillende varianten die je kunt volgen. Bij een van deze varianten eet je iedere ochtend twee of meer eieren met groenten en weinig koolhydraten en mager vlees. Ook je lunch en avondeten bestaan uit een paar eieren met bijvoorbeeld groenten. De rest van de dag mag je niet meer dan twee stuks fruit eten en ook brood en pasta zijn beperkt.
 • Er kan ook een ei-en-grapefruitdieet worden gevolgd. Je eet bij iedere maaltijd een halve grapfruit. Verder eet je bij iedere maaltijd eieren en kun je ook groenten eten.

5 kilo afvallen met eierdieet voordelen

Met het eierdieet kun je 5 kilo afvallen in een week, maar wat zijn de voordelen?

 • Je hoeft bij het eierdieet geen calorieën te tellen, het is een eenvoudig schema wat je moet volgen.
 • Al na twee dagen zie je resultaat en dat motiveert je om door te gaan.
 • De vetverbranding wordt verhoogd door de eiwitten.
 • Je hebt geen honger met dit dieet.

Wat mag ik wegen?

Lees hier meer hoeveel je mag wegen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 5809x
Toegevoegd: 30-08-2015 11:21
Gewijzigd: 03-12-2016 23:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!