6 tips voor als je gaat verhuizen.

6 tips voor als je gaat verhuizen

6 tips voor als je gaat verhuizen.Verhuizen: het is een zaak waar behoorlijk wat werk in gaat zitten en waar je dan ook zeker even goed de tijd voor moet nemen. Het is ook iets dat best overweldigend kan zijn en waarvan je misschien niet direct weet hoe je eraan moet beginnen. In dit artikel hebben we daarom een lijstje met tips voor je opgesteld, zodat je wat houvast hebt als je eenmaal begint met verhuizen.

Misschien heb je een nieuwe woning weten te bemachtigen, of ga je samenwonen met je partner. Verhuizen is dan een grote stap en kan best even spannend zijn. Het is echter niks om je zorgen over te maken. Neem gewoon rustig de tijd en zie het als een mooie nieuwe kans!

Oude kranten sparen

Als je weet dat je gaat verhuizen, is het verstandig om een stapeltje met oude kranten te bewaren en om dus oude kranten te gaan sparen. Waarom? Oude kranten zijn perfect om breekbare spullen, zoals bijvoorbeeld een vaas of een lamp mee in te pakken. Door een hoop oude kranten te sparen, weet je zeker dat je genoeg materiaal hebt om breekbare spullen mee in te pakken. Daarbij zorg je ervoor dat je geen extra spullen zoals bubbeltjesplastic nodig hebt om in te pakken. Heb je zelf geen abonnement op een krant en ontvang je ook geen huis-aan-huis-bladen? Vraag dan eens na bij vrienden en familie of ze oude kranten voor je willen bewaren. Zo kom je ook al snel een heel eind!

Zorg voor stevige verhuisdozen

Als je gaat verhuizen, zijn verhuisdozen onmisbaar. Hoe ga je immers anders al je spullen vervoeren? Zelfs als je denkt dat je niet zo veel spullen hebt, zal het je verbazen hoeveel spullen je in werkelijk bezit. Daarbij zijn veel van die spullen absoluut niet licht in gewicht, denk bijvoorbeeld aan een stapel boeken, of je servies. Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk voorkomen dat je spullen te zwaar zijn voor de dozen. Dozen die kapot gaan, waardoor je spullen op de grond vallen, zijn enorm vervelend. Zorg er daarom voor dat je echt goede, stevige verhuisdozen regelt. Je kunt er natuurlijk een hoop zelf kopen, maar dat is vaak erg duur. Misschien kun je er lenen van vrienden of familie, maar tegenwoordig kun je ook gemakkelijk verhuisdozen huren. Er zijn veel verhuisbedrijven die deze verhuisdozen service aanbieden. Wel zo makkelijk.

Pak je spullen logisch in

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het gaat toch nog vaak genoeg fout. Als je je spullen in gaat pakken, pak ze dan in op locatie. Wat komt bijvoorbeeld in de nieuwe keuken te liggen en wat juist in de badkamer of de woonkamer? Pak je spullen zo in dat je ze direct in de juiste ruimte uit kunt pakken en op hun plek kunt zetten. Dat scheelt een hoop sjouwwerk zodra je straks ook werkelijk in je nieuwe woning aan de slag gaat en daarmee scheelt het je dus ook een hoop tijd. Wil je het echt georganiseerd aanpakken, label dan de verhuisdozen en schrijf er in het kort op wat in de dozen zit. Zo kun je ze ook op volgorde uitpakken.Kill your darlings

De kans is groot dat je deze uitspraak al eens gehoord hebt. Het is namelijk een welbekende uitspraak uit de schrijvershoek en houd in dat je dingen (bijvoorbeeld woorden en zinnen) waar je aan gehecht bent toch weg moet doen als ze geen nut hebben. Deze regel is ook goed toe te passen op een verhuizing. Een verhuizing is namelijk het perfecte moment om ook eens heel flink op te schonen. Zo neem je alleen de dingen die je echt wilt houden mee naar je volgende woning. Ga dus al je spullen eens na. Heb je bijvoorbeeld kleren die je al lang niet meer hebt gedragen, of beeldjes of boeken waar je eigenlijk niks meer mee doet? Dan kun je er beter voor kiezen om die spullen niet mee te nemen naar je volgende woning. Zijn de spullen niet stuk? Dan is het wel zonde om ze weg te gooien. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om ze naar de kringloop te brengen, of bijvoorbeeld te doneren aan het Leger des Heils, of het Rode Kruis. Zo kun je er andere mensen weer blij mee maken.

Maak een planning

Een planning is werkelijk onmisbaar wanneer je gaat verhuizen. Met een planning zorg je er namelijk voor dat alles op rolletjes verloopt en dat je niet afgeleid raakt, of dingen door elkaar haalt. Maak dus een uitgebreide planning voor de verhuizing. Schrijf op hoe laat je begint, wanneer je welke ruimte gaat verhuizen en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Houd de planning realistisch, zodat je niet met veel stress te werk moet gaan, maar zorg er wel voor dat je je aan de planning houd. Dat voorkomt dat je verhuizing eindeloos duurt.

Vraag om hulp

Verhuizen alleen is veel werk en ook zeker niet leuk. Vele handen maken licht werk, ook in het geval van een verhuizing. Het is daarom altijd slim om om hulp te vragen. Vraag bijvoorbeeld vrienden en familie om je te helpen. Zij kunnen je helpen met het vervoeren van je spullen, maar ook tijdens het uitpakken is het handig als er wat meer handen aan dek zijn. Zo ben je een stuk sneller klaar. Is het vervoer lastig? Dan kun je er ook over denken om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit kost dan wel een paar centen, maar je weet dan wel zeker dat je spullen veilig en snel op locatie gebracht worden.

Dingen die je vooral niet moet doen

We hebben je hierboven een hoop handige tips gegeven voor dingen die je vooral moet doen als je gaat verhuizen, maar er zijn ook een hoop dingen die je beter niet kunt doen. Die sommen we hieronder even kort voor je op. 

  1. De kastdeuren dicht tapen: het klinkt handig, want dan vallen de deuren niet open tijdens het vervoeren, maar de kans is groot dat de lak beschadigd.

  2. Meteen beginnen met uitpakken: installeer eerst alle meubels en breng vervolgens de verhuisdozen naar de juiste ruimte. Als alles op de juiste plek staat, kun je rustig beginnen met uitpakken.

  3. Te laat beginnen: tja, dit hebben we hierboven eigenlijk ook al genoemd. Het is belangrijk dat je op tijd begint met bijvoorbeeld het inpakken. Zo voorkom je stress als het eenmaal zo ver is.

  4. De kinderen laten helpen: hoe leuk het ook klinkt om de kinderen te laten helpen, het is echt absoluut niet handig. Op zo’n chaotische dag lopen kinderen vaak vooral in de weg en nemen ze veel tijd in beslag. Regel dus een oppas en ga zelf lekker vlot aan het werk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 1023x
Toegevoegd: 14-03-2022 09:50
Gewijzigd: 28-11-2022 12:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!