Acteur worden zonder ervaring

Acteur worden zonder ervaring

Acteur worden zonder ervaringZodra je hebt besloten dat je een carrière in acteren wilt nastreven, heb je een goed actieplan nodig om een ​​acteur zonder ervaring te worden. Zoals we eerder al hebben besproken in de procedure voor het starten van een acteercarrière, is planning de sleutel. Je belangrijkste doel zal zijn om je CV uit te breiden met vaardigheden, ervaring en training.

Er zijn veel dingen die onervaren ontluikende mensen hebben om zich te concentreren op hun loopbaan, en ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Sommigen daarvan zijn op zoek naar een baan en anderen zijn gewoon een aanvulling op je acteercarrière, wat er uiteindelijk toe zal leiden dat je meer audities zult vinden en boeken.
AANBEVOLEN: Hoe een agent te krijgen 101
Dus laten we erop toezien. Hier zijn de 7 tips om een acteur te worden zonder ervaring en hoe dat te doen op de meest efficiënte manier.

1. Lezen en studeren

Allereerst moet u vertrouwd raken met de branche. Ken de ins en outs van deze business, hoe het werkt en wat mensen eraan doen. Het lezen van boeken over het acteren, marketing, talentagenten, enzovoort, geeft je vertrouwen en begrip van waar je wilt zijn en hoe je daar zult komen.
Afhankelijk van de locatie waar je je acteercarrière begint, kan jouw aanpak om effectief te beginnen met het boeken van acteeropdrachten enigszins verschillen. Zodra u de fijne kneepjes van dit bedrijf kent, zult u het veel gemakkelijker vinden om uw eigen specifieke actieplan te ontwikkelen in plaats van te vertrouwen op algemeen advies van websites zoals deze en vele anderen.
Niet alleen dat, maar het lezen van veel zal ook het spel van een acteur ten goede komen. Lees boeken over acteertechnieken om de theorie achter waarheidsgetrouw handelen te begrijpen. Vergeet ook niet om de meest essentiële toneelstukken te lezen. Vertrouw echter niet alleen op boeken, want je kunt daar niet alleen van leren. Je moet hoe dan ook acteerles krijgen of zelfs solliciteren op een toneelschool.
Als je op zoek bent naar de meest efficiënte manieren om een acteur zonder ervaring te worden, is zelfstudie van onschatbare waarde. En naast het leren over het vak en het bedrijfsleven, zal het lezen van veel je creativiteit (beste creativiteitboeken) vergroten en je verbeeldingskracht vergroten (beste boeken voor verbeelding).

2. Verplaats niet meteen

Inmiddels weet u waarschijnlijk dat bepaalde steden in de wereld een veel grotere theater- of film- en televisie-industrie hebben. Als je je acteercarrière begint in een van die steden, dan is het goed voor je - je hebt genoeg kansen vanaf het begin.
Als u zich echter niet in een van de grotere steden zoals Londen, Los Angeles of New York City bevindt, hoeft u zich daar niet druk over te maken. Als een beginnende acteur die net is begonnen, zal jouw stad waarschijnlijk genoeg kleine producties hebben die absoluut GEWELDIG zijn om die ervaring te krijgen omdat die banen gemakkelijker te boeken zijn.
Grote steden zijn niet alleen erg competitief, maar ze zijn ook erg duur. Dus wanneer u op zoek bent naar manieren om een acteur zonder ervaring te worden wanneer u in een kleinere stad woont, concentreer u dan op geld besparen, meer leren over het bedrijf en lokale kansen verkennen.
Verplaats je niet naar een grote stad zodra je hebt besloten dat je acteur wilt worden. Je moet controleren of dit simpelweg een impulsieve beslissing is, of je geniet echt van het ruimtetuig en kunt dit voor een lange periode doen. Probeer zo veel van die minder competitieve markt in je kleine stadje af te bijten en begin met het opstellen van je acteercv.

3. Auditie en train lokaal

Voortzetting van mijn punt van het bovenstaande, moet uw doel zijn om langzaam te bewegen, in plaats van haast in iets. Denk aan de beroemde uitdrukking - acteren is een marathon, geen lente. Dit kan niet meer waar zijn. Iedereen die zich in dit beroep stort, zal snel uitbranden. Het is geen slimme manier om dit bedrijf te benaderen.
Een acteercarrière is als een marathon. Het is geen sprint.
Tenzij je in steden als Manningtree, UK woont, waar de bevolking 700 mensen is, of Whittier, Alaska met 217 mensen, is het waarschijnlijk dat je stad enkele mogelijkheden voor je heeft om te handelen. Als je wilt weten hoe je acteur wordt zonder ervaring, dan kun je dit doen op een snel concurrerende markt.
Dus welke kansen kunt u verkennen? Alles eigenlijk; wat je ook maar een kans geeft om te handelen. Op dit punt moet je zo veel mogelijk gaan handelen, waar je ook de kans toe krijgt. Denk aan gemeenschapstheater, drama-clubs, amateur-acteerworkshops, studentenfilms enzovoort.
Als je geluk hebt (of pech) genoeg om al in een grotere stad te wonen, zal er nog veel meer gebeuren, maar het zal ook competitiever zijn. Ga echter actief op zoek naar banen, auditie en doe wat je kunt om op te staan en gewoon te acteren. Zodra je een lokaal acteercollege of workshop kunt betalen, probeer dat ook.
Het doel is om te beginnen met het bouwen van die CV op welke manier dan ook. Zet alles wat je kunt erop. Spring op elk project dat je kunt. Wees proactief!

4. Werk aan je speciale vaardigheden

Een goede acteur zijn, zou altijd je belangrijkste prioriteit moeten zijn. Maar dat betekent niet dat je geen "accessoire" -vaardigheden kunt leren die je zullen helpen meer acteren banen te boeken. Veel acteurs negeren dit gedeelte volledig en nemen daarom zichzelf uit het hardlopen voor eenvoudige optredens die ze hadden kunnen krijgen als ze een bepaalde vaardigheid hadden.
Het is altijd handig om iets te kunnen doen dat een regisseur in de productie kan gebruiken. Als je al muziekinstrumenten kunt spelen en meer unieke dingen kunt doen, zoals op een eenwieler rijden - perfect! Schaar die vaardigheden op, zet ze op de CV en kijk hoe dit je kan helpen met het verkrijgen van die acteerervaring.
Maar stop daar niet. Leer nieuwe dingen en besteed voldoende tijd om de techniek daadwerkelijk tot een adequaat niveau onder de knie te krijgen, waar je het op zijn minst kunt vervalsen om er professioneel uit te zien, in plaats van simpelweg "weet hoe het is gedaan".
Wat moet je leren? Alles eigenlijk. Jongleren, accenten, talen, muziekinstrumenten, sport, vechtkunsten, magie en wat dan ook. Probeer enkele van de ongewone dingen en zet die op je cv, vooral als je ze al doet.
Speciale vaardigheden staan niet centraal in je cv (waardoor ze meestal helemaal onderaan zitten), maar wie weet, op een dag kan een van die vaardigheden je een belangrijke rol in een grote productie opleveren.
 


5. Begin met werken aan uw marketing

Als je geen acteerervaring hebt en je het bovenstaande advies opvolgt, is het waarschijnlijk dat je niet elke dag te veel tijd zult besteden aan het maken van filmprojecten, dag in dag uit. Daarom zul je waarschijnlijk een beetje extra tijd aan je handen hebben, die je verstandig kunt gebruiken om je acteercarrière een boost te geven.
AANBEVOLEN: Hoe u uw persoonlijke merkwebsite kunt bouwen
Mijn suggestie zou zijn om zelf aan je marketing en branding te gaan werken. Het gaat nu niet veel voor je doen, maar als je vroeg begint, als je eenmaal die acteerervaring hebt, ben je een voorsprong op veel andere acteurs die net bezig zijn met het bereiken van hun actor marketingdoelen.
Dus wat kun je doen om een merk om jezelf heen te bouwen? Er zijn verschillende dingen, en ze zijn allemaal heel gemakkelijk te doen en te leren, vooral omdat het allemaal online is. Dit is waar je je op moet concentreren:
Bouw je eigen acteerwebsite (of je kunt iemand betalen om het voor je te doen, maar het is het niet waard).
Creëer profielen voor sociale media: Facebook, Twitter, Instragram en alles wat er nog meer is.
Word actief op uw website en met uw sociale media. Deel dingen en communiceer met anderen.
Maak online verbindingen met andere acteurs, regisseurs, producenten, scenarioschrijvers en mensen uit het bedrijfsleven.
Naast dit allemaal online te doen, kun je ook een beetje met netwerken beginnen. Zelfs als je in een klein stadje woont met heel weinig film of theateractie, zijn er waarschijnlijk ook andere aspirant-acteurs, regisseurs en producers die hetzelfde doen. Vind ze, maak contact met ze en begin misschien samen aan iets te werken.
Als je hard probeert, kun je ook professionals in het veld vinden die al aan het werk zijn. Deze mensen leren kennen is moeilijker, vooral als je nog steeds probeert een acteur zonder ervaring te worden, maar als je hun aandacht kunt krijgen, probeer dan die contacten te gebruiken of bewaar ze voor later.
In ons gratis eBoek hebben we het onderwerp netwerken besproken en hoe veel mensen in de sector het leuk vinden om over het bedrijf te praten en advies te geven. Gebruik dat in uw voordeel.

6. Wen aan afwijzing

Afwijzing is een onderdeel van dit bedrijf. Een groot deel eigenlijk. Veel beginnende artiesten verwachten deze ommekeer niet als ze besluiten dat ze acteurs, zangers, dansers of andere soorten artiesten willen zijn in deze zeer competitieve markt. Helaas is dat de realiteit van de showbusiness - iedereen wordt afgewezen.
In tegenstelling tot andere geledingen, moet je accepteren dat afwijzing (met hoofdletter "R") volkomen normaal is. Het is niet persoonlijk en er is geen reden waarom je het ooit ter harte zou nemen. Het betekent niet noodzakelijk dat je een slechte acteur bent of dat je iets verkeerd hebt gedaan.
Stel je voor dat je een project cast. Je hebt maar één onderdeel en 100 spelers komen auditie doen voor dat deel. 50 van hen waren goed. Kun je alle 50 huren? Nee, je kan het niet. Je moet er een uitkiezen en het is een moeilijke beslissing om als castingdirecteur te doen. Niemand wil dat je faalt, maar vanwege de aard van dit bedrijf, word je vaak geweigerd.
"Voor elke succesvolle acteur of actrice zijn er ontelbare mensen die het niet halen. De naam van het spel is afwijzing. Je gaat naar een auditie en je wordt verteld dat je te lang bent of dat je te Iers bent of dat je neus niet helemaal klopt. Je bent afgewezen vanwege je opleiding, je bent hiervoor afgewezen en het is echt moeilijk. "- Liam Neeson
Wat is het punt dat ik probeer te maken? Het punt is dat je jezelf opzettelijk in een positie moet plaatsen om zo snel mogelijk te worden afgewezen. Ga op je gemak met afwijzing. Vertrouw me, als er één "mogelijkheid" is die acteurs nodig hebben, dan is het deze. Het is niet gemakkelijk, maar het bespaart je tonnen interne gevechten en houdt je op het goede pad.
"Actoren zoeken naar afwijzing. Als ze het niet snappen, verwerpen ze zichzelf. "- Charlie Chaplin
Ga op dit punt niet naar buiten om te winnen. Ga daar naar FAIL. Doe je best, experimenteer, speel en geniet van het proces. Als acteur kun je nooit mislukken proberen te voorkomen.

7. Tot slot, wees geduldig en consistent

Eerlijk gezegd, de bovenstaande zes punten zijn genoeg voor jou om jezelf op het pad te brengen om een acteur te worden zonder ervaring, en die staat zo snel mogelijk te veranderen. Als je mijn advies hierboven opvolgt, ben je binnen een jaar een voorsprong. De meeste acteurs stoppen dan met het volgen van deze carrière.
Als je je serieus wilt wijden aan het vinden van welk soort ervaring dan ook, jezelf op de markt brengen, je site en netwerk opbouwen en je comfortabel voelen met afwijzing, zal dit waarschijnlijk een jaar of twee duren. Ja, het is een lange tijd, maar onthoud dat acteur worden geen sprint is; het is een marathon. Geniet van het proces en kijk ver in de toekomst.
Het belangrijkste is om altijd in je hoofd te houden dat je eindelijk hebt of binnenkort een goed begrip zult hebben van hoe de showbusiness werkt, waar het in de acteursbranche allemaal om gaat, en dat je absoluut serieus bent dat je dit graag doet. Je zult het gevoel hebben dat je een fundament bouwt, actiegerelateerde gewoonten ontwikkelt en leest voor een belangrijke stap.
Dus wees geduldig. Het is heel belangrijk, want je zult niet - en ik herhaal, je zult NIET - in het begin alle resultaten zien. Leren hoe een acteur zonder ervaring te worden is niet onmogelijk, maar het kost moeite. Het gaat ook een tijdje veel investeren in termen van tijd, hard werken en zelfs geld zonder beloning.
Maar blijf erbij, en met de tijd zul je zien hoe langzamerhand de resultaten van het werk dat je eerder hebt gedaan naar beneden zullen gaan en je zult "ooooh, ik snap het nu!"
 
Dit is alles wat je moet weten om een acteur te worden zonder ervaring:
  • Lees veel en studeer
  • Verbeter de vaardigheden en leer van het bedrijf te houden
  • Zoek alle mogelijkheden lokaal
  • Loop niets in en doe het rustig aan
  • Verkoop jezelf en netwerk
  • Blijf jezelf verbeteren als persoon en acteur
  • Blijf geduldig en blijf consistent.
  • Als je nog andere opmerkingen of vragen hebt over hoe je een acteur zonder ervaring kunt worden, deel die dan in de reacties hieronder en laten we eens kijken wat we nog meer kunnen bedekken.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 2596x
Toegevoegd: 23-08-2019 10:00
Gewijzigd: 26-08-2019 08:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!