film

Brad Pitt

filmBrad Pitt is een van de grootste filmsterren van dit moment. De topacteur heeft de afgelopen jaren al in heel veel goede films gespeeld. In de jaren negentig brak Pitt door als acteur. Met zijn goede looks en jongensachtige uitstraling veroverde hij miljoenen vrouwenharten.

Brad Pitt werd op 18 december 1963 geboren in Shawnee, Oklahoma in Amerika. Hij is de zoon van Bill en Jane Pitt. Brad groeide op in Springfield in Missouri. De acteur heeft een broer, Doug en een zus, Julie. Op de middelbare school hield Brad al van acteren en speelde hij toneel. Verder blonk hij uit in tennis en hield hij zich bezig met debatteren. Nadat hij zijn diploma had behaald, begon hij in 1982 aan een studie Journalistiek aan de Universiteit van Missouri.

Start van zijn acteercarrière

Eigenlijk wees niets erop dat Pitt acteur zou worden, totdat hij in 1985 naar Los Angeles vertrekt om acteerlessen te nemen. Dit is twee weken voordat zijn studie eindigt. Hij neemt dan alles aan om zijn acteerlessen te betalen. Zo loopt hij over straat in kippenpak om reclame te maken voor een fastfoodketen.

Pitt start zijn acteercarrière met gastrolletjes in de serie Growing Paines. In 1987 is hij te zien in vier afleveringen van de soapserie Dallas en in 1988 in de bekende serie 21 Jump Street. Ook speelt hij heel kleine rolletjes in de kaskrakers ‘No Way Out’ , ‘No Man’s Land’ en ‘Less Than Zero’.

Thelma and Louise

In 1991 breekt Pitt door met zijn rol van de gewelddadige J.D. in de film Thelma and Louise. In de film is hij ongeveer een kwartier lang met ontbloot bovenlijf te zien. De film wordt dan ook bekeken door miljoenen vrouwen. Het tijdschrift ‘People Magazine’ verkiest Brad Pitt door deze rol zelfs tot ‘Sexiest man alive’.

Definitieve doorbraak

In de film ‘True Romance’ uit 1993 speelt Pitt weer een heel andere rol. Hier is hij continu stoned. In datzelfde jaar is de acteur ook te zien in de gewelddadige film ‘Kalifornia’. Hierin speelt Pitt een seriemoordenaar met het zware accent van een redneck. Tegenspeelster Juliette Lewis speelt in Kalifornia zijn vriendinnetje.
De twee krijgen in het echt ook een relatie. Iets waar zijn vrouwelijk fans jaloers op zijn. Zijn rol van een gestoorde gek in de film 12 Monkeys (1995) zorgt voor zijn daadwerkelijke doorbraak. Hij krijgt hier een Oscarnominatie voor. In 1995 is Pitt te zien in de huiveringwekkende politiethriller ‘Se7en’ waarin hij de jonge detective David Mills speelt. Samen met de inspecteur William Sommerset (Morgan Freeman)  werken ze aan een reeks moorden die het thema de zeven doodzonden hebben. Op de set ontmoet hij Gwyneth Paltrow, waar hij dan een relatie mee krijgt.

Andere kaskrakers

In 1999 staat Brad Pitt naast Edward Norton te acteren, in de gewelddadige film ‘Fight Club’. In de jaren die daarop volgen is de acteur te zien in vele andere films, waaronder ‘Snatch’, ‘The Mexican’ en ‘Spygame’. In 2001 is hij te zien in de kaskraker ‘Ocean’s Eleven’. Naast Pitt bestaat de sterrencast uit Julia Roberts, George Clooney en Matt Damon. In 2004 krijgt de film een vervolg met ‘Ocean’s Twelve’. In datzelfde jaar in Pitt te zien in het epos ‘Troy’.

Mr & Mrs. Smith

In 2005 is de acteur, samen met Angelina Jolie, te zien in de Mr & Mrs. Smith. Ze spelen hierin een verveeld echtpaar, dat ontdekt dat ze allebei huurmoordenaar zijn.  Ook buiten werktijd klikt het goed tussen Pitt en Jolie. Al snel gaan er verhalen de ronde dat de twee een relatie hebben. Deze geruchten worden nog sterker als Pitt zijn huwelijk met Jennifer Aniston verbreekt. Eind 2005 bevestigen de twee dat ze een relatie hebben en in 2007 is Jolie zwanger van Pitt. In de media wordt het stel ook wel ‘Brangelina’ genoemd.

In 2007 speelt de acteur in de film ‘Babel’ van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu. Hij is hier te zien naast Cate Blanchett. Ook speelt Pitt in twee andere films van dezelfde regisseur: ‘Amores Perros’ en ’21 Grams’. In alle drie de films worden diverse levens en verschillende verhaallijnen met elkaar verweven, waardoor de films soms wat verwarrend kunnen zijn. Een jaar later is de acteur te zien in ‘Burn After Reading’ van de Coen Brothers. Deze wordt zeer positief ontvangen door de critici.

Daarna speelt hij de hoofdrol in het kassucces ‘The Curious Case of Benjamin Button’ (2009). Hierin speelt Pitt de rol van een man, waarbij de biologische klok andersom loopt. Hij wordt als een tachtigjarige geboren en wordt met de jaren steeds jonger.

Filmografie

Sinds 1990 heeft Brad Pitt in talloze films gespeeld. Hieronder een overzicht:

  • Allied (2016)
  • The Big Short (2015)
  • By the Sea (2015)
  • World War Z 2 (2015)
  • Pontius Pilate (2014)
  • Fury (2014)
  • The Counselor (2013)
  • World War Z (2013)
  • 12 Years a Slave (2013)
  • Killing Them Softly (2012)
  • The Tree of Life (2011)
  • Moneyball (2011)
  • Happy Feet 2 (stem, 2011)
  • Megamind (stem, 2010)
  • Inglourious Basterds (2009)
  • Burn After Reading (2008)
  • The Curious Case of Benjamin Button (2008)
  • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)
  • Ocean's Thirteen (2007)
  • Babel (2006)
  • Mr. and Mrs. Smith (2005)
  • Troy (2004)
  • Ocean's Twelve (2004)
  • Sinbad: Legend of the Seven Seas (stem, 2003)
  • Ocean's Eleven (2002)
  • Full Frontal (2002)
  • The Mexican (2001)
  • Spy Game (2001)
  • Snatch. (2000)
  • Fight Club (1999)
  • Meet Joe Black (1998)
  • The Devil's Own (1997)
  • Seven Years in Tibet (1997)
  • Sleepers (1996)
  • Se7en (1995)
  • Twelve Monkeys (1995)
  • Interview with the Vampire (1994)
  • Legends of the Fall (1994)
  • The Favor (1994)
  • Kalifornia (1993)
  • True Romance (1993)
  • A River Runs Through It (1992)
  • Thelma & Louise (1991)


Naast acteur, werkt Pitt geregeld als producent. De laatste films die hij produceerde waren onder meer: ; The Big Short’ (2015), ‘By The Sea’ (2015), ‘True Story’ (12015), ‘Selma’ (2014), ‘12 Years a Slave’ (2013), ‘World War Z’ (2013) en ‘Eat Pray Love’ (2010).

Getrouwd met Angelina Jolie

In 2012 wordt bekend dat Pitt en Jolie zijn verloofd. Twee jaar later trouwt het stel in Chateau Miraval in Frankrijk. Ze gaan dan ook in Frankrijk wonen. De reden dat ze voor dit land kozen is, omdat de Franse wet kinderen van beroemdheden zeer goed tegen de paparazzi beschermt. Zo mogen deze geen foto’s maken van kinderen van sterren. Pitt en Jolie hebben zes kinderen. De drie adoptiekinderen Maddox, Paxx en Zahara en de drie biologische kinderen Shiloh en de tweeling Knox en Vivienne. De kinderen dragen de achternamen van beide ouders, Jolie-Pitt. Na een huwelijk van twee jaar, wordt op 20 september 2016 bekendgemaakt dat de twee gaan scheiden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Pitt is niet alleen met acteren en produceren bezig. Zo toont hij geregeld zijn betrokkenheid bij maatschappelijke onderwerpen en uit hij openlijk zijn steun aan de Democratische Partij. Door Angelina Jolie komt hij in aanraking met ontwikkelingswerk. In mei 2007 doneert hij 1 miljoen dollar aan Darfoer-projecten in Soedan en Tsjaad. Samen met George Clooney en Matt Damon heeft hij ‘Not Our Watch’ opgericht. Deze organisatie vraag aandacht voor de gevolgen van vergeten burgeroorlogen in landen als Darfur. Verder ondersteunt Pitt de ONE Campaign. Deze organisatie strijdt tegen Aids en armoede in derde wereldlanden.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 741x
Toegevoegd: 13-10-2016 21:42
Gewijzigd: 08-11-2016 22:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2583 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!