Margot Robbie: Van  soaps tot Hollywoodster

Margot Robbie: Van soaps tot Hollywoodster

Margot Robbie: Van  soaps tot HollywoodsterHet verhaal van Margot Robbie is er een uit de boeken: van een klein stadje in Australië tot de schitterende lichten van Hollywood. Deze talentvolle actrice heeft zich snel opgewerkt om een van de meest herkenbare gezichten in de filmindustrie te worden. Maar hoe is ze zover gekomen? Laten we duiken in het leven van Margot, haar strijd, successen en alles daartussenin.

 Beginjaren

Geboren op 2 juli 1990 in Dalby, Queensland, groeide Margot Elise Robbie op in een boerderijgezin met drie broers en zussen. Van jongs af aan was duidelijk dat Margot niet zomaar een doorsnee meisje was. Haar moeder, een fysiotherapeut, en haar vader, die het gezin verliet toen Margot nog jong was, speelden een belangrijke rol in haar vroege leven. Robbie's passie voor acteren ontstond op de middelbare school, waar ze al snel uitblonk in drama en dans.
Na haar schooltijd verhuisde ze naar Melbourne om haar dromen na te jagen. Hier begon ze haar carrière met wat commercials en gastrollen in Australische tv-series, maar het was haar rol in "Neighbours" die haar een huishoudnaam in Australië maakte.

Van Neighbours naar Hollywood 

Margot's reis naar Hollywood was alles behalve gemakkelijk. Na haar succes in "Neighbours" pakte ze haar koffers en vertrok ze naar de Verenigde Staten, een beweging die zowel moedig als riskant was. Het duurde niet lang voordat ze haar Amerikaanse doorbraak kreeg in "Pan Am", hoewel de serie slechts kort leefde. Maar het was haar rol in "The Wolf of Wall Street" tegenover Leonardo DiCaprio die echt haar carrière in een stroomversnelling bracht. Haar vertolking van Naomi Lapaglia was niet alleen memorabel maar bewees ook haar veelzijdigheid en talent.

 Margot's Iconische Rollen 

Sinds "The Wolf of Wall Street" heeft Robbie's carrière een indrukwekkende vlucht genomen. Met rollen in films als "Suicide Squad", waar ze de onvergetelijke Harley Quinn speelde, tot meer serieuze rollen in "I, Tonya", waarvoor ze niet alleen lovende kritieken maar ook een Oscar-nominatie ontving, heeft Margot bewezen dat ze meer is dan een mooi gezicht. Haar vermogen om zichzelf volledig te transformeren voor haar rollen heeft haar een van de meest gerespecteerde actrices van haar generatie gemaakt. Dit zijn 6 van haar beste rollen tot nu toe:

The Wolf of Wall Street (2013) 

Deze film markeert Robbie's echte doorbraak in Hollywood. Ze speelt Naomi Lapaglia, de vrouw van de beruchte beursmakelaar Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Haar prestatie was niet alleen adembenemend, maar toonde ook haar vermogen om complexe emoties en krachtige scènes te leveren, waarmee ze zichzelf vestigde als een sterke vrouwelijke lead.

I, Tonya (2017) 

In deze biografische film speelt Robbie de controversiële figuurschaatser Tonya Harding. Voor haar vertolking onderging ze niet alleen fysieke transformaties, maar leerde ook schaatsen. Robbie's performance bracht diepte en nuance in een gecompliceerd verhaal, wat haar een Oscar-nominatie opleverde voor Beste Actrice.

Suicide Squad (2016)

Als Harley Quinn bracht Robbie een mix van waanzin, humor en kwetsbaarheid naar het scherm die zowel critici als fans betoverde. Dit personage werd zo geliefd dat het haar eigen spin-off film kreeg, "Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)" in 2020, waarmee Robbie's status als actieheldin werd bevestigd.

Once Upon a Time in Hollywood (2019)

In deze Quentin Tarantino-film speelt Robbie Sharon Tate, de beroemde actrice en slachtoffer van de Manson Family. Hoewel haar rol relatief beperkt was in schermtijd, bracht haar vertolking een aangrijpend eerbetoon aan het leven en de nalatenschap van Tate, en bevestigde het Robbie's vermogen om in diverse rollen te schitteren.

Bombshell (2019) 

In deze film, die de schandalen bij Fox News aanpakt, speelt Robbie een ambitieuze jonge producent. Haar rol in "Bombshell" toonde haar vermogen om zich te verdiepen in het complexe emotionele landschap van haar personage, waarmee ze essentiële gesprekken over seksisme en macht in de mediaindustrie aanwakkerde.

Barbie (2023)

In deze langverwachte film neemt Robbie de titelrol op zich als Barbie, de iconische pop die al generaties lang inspireert en entertaint. Haar vertolking van Barbie is niet alleen een nostalgische reis voor velen maar dient ook als een slimme, culturele commentaar op genderrollen en de samenleving. Deze film, met zijn unieke mix van humor, hart en maatschappijkritiek, laat Robbie's veelzijdigheid als actrice zien en haar vermogen om zowel in komische als serieuze rollen te schitteren. "Barbie" belooft niet alleen een box office hit te zijn maar ook een cultureel fenomeen, waarmee Robbie opnieuw bewijst dat ze een van de meest dynamische actrices van haar tijd is.

 Meer dan een Actrice 

Naast haar acteerwerk is Margot ook medeoprichter van een productiebedrijf, LuckyChap Entertainment, waarmee ze niet alleen de touwtjes in handen neemt van haar eigen carrière maar ook de verhalen van sterke vrouwen op het scherm brengt. "I, Tonya" was een van de eerste projecten onder dit label, een film die niet alleen het publiek boeide maar ook belangrijke gesprekken op gang bracht over de behandeling van vrouwen in de media.

Persoonlijk Leven

Margot Robbie's leven buiten de schijnwerpers is net zo interessant als haar publieke persona. Ze is getrouwd met de Britse regisseur Tom Ackerley, die ze ontmoette op de set van "Suite Française". Samen hebben ze een sprookjesachtige romance die begon terwijl ze huisgenoten waren met een groep vrienden. Robbie, bekend om haar down-to-earth houding, geniet van surfen, hockey en andere avontuurlijke activiteiten in haar vrije tijd. Ze is ook een fervent liefhebber van tatoeages, met een aantal persoonlijke stukken die verhalen vertellen over verschillende momenten in haar leven.

Haar invloed

Margot Robbie heeft niet alleen een onuitwisbare indruk gemaakt op de filmindustrie door haar diverse rollen en krachtige vertolkingen, maar ook door haar toewijding aan het ondersteunen van vrouwelijke filmmakers en het aan de kaak stellen van genderongelijkheid in Hollywood. Haar productiebedrijf, LuckyChap Entertainment, is toegewijd aan het creëren van kansen voor vrouwen voor en achter de camera. Robbie's invloed strekt zich ook uit tot haar werk met verschillende liefdadigheidsorganisaties en haar openhartige gesprekken over het belang van milieubescherming.

De Toekomst van Margot Robbie

Met elk project dat ze kiest, blijft Margot Robbie de lat hoger leggen, zowel voor zichzelf als voor de industrie. Haar toekomstige rollen beloven een mix te zijn van zowel blockbuster entertainment als diepgaande, karaktergedreven films. Robbie's vermogen om zichzelf te heruitvinden en nieuwe uitdagingen aan te gaan, belooft dat haar carrière nog vele verrassingen in petto heeft. Terwijl ze voortbouwt op haar al indrukwekkende carrière, is één ding zeker: Margot Robbie zal blijven schitteren, zowel op het scherm als daarbuiten, als een lichtend voorbeeld van talent, hard werken en integriteit.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: mennoj
Aantal keer gelezen: 348x
Toegevoegd: 21-03-2024 16:42
Gewijzigd: 27-03-2024 09:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!