Actief met je hond op pad

Actief met je hond op pad

Actief met je hond op padEen hond als huisdier is ontzettend leuk. Je kunt er mee knuffelen, spelen, wandelen, maar ook actieve dingen mee doen zoals hardlopen, joggen of steppen. Actief met je hond bezig zijn is niet alleen goed voor de hond zijn of haar conditie, maar ook zeker voor die van het baasje.

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om te gaan steppen met hun hond. Steppen is een nieuwe rage die is overgewaaid vanuit Canada en het is ontzettend leuk om te doen. Steppen met je hond is heel wat anders dan wanneer je zelf zou gaan steppen. Ik leg je kort het verschil uit.

Hoe werkt het steppen met je hond?

Steppen met je hond is eigenlijk zeer eenvoudig. Allereerst ga je natuurlijk een step kopen, alvorens je daadwerkelijk gaat steppen met je hond. Wanneer je dit hebt gedaan kun je ervoor kiezen om je hond(en) mee te laten lopen wanneer je aan het steppen bent. Dit doe je aan de hand van een treklijn en een stepbeugel, die er beide voor zorgen dat de hond(en) niet weg kan of kunnen schieten. De hond(en) heeft ruimte genoeg om naar links en naar rechts te bewegen, maar kan niet ineens wegschieten. Iets wat bij het fietsen met de hond vaak wel gebeurd.Het is aan te raden om - zeker in het begin - rustig te beginnen. Zeker wanneer je een klein hondenras hebt wil je je hond(en) niet overbelasten. Step dus maximaal een aantal minuten, zeker in het begin. Met warm weer (boven de 20 graden) is het overigens af te raden om langer als 10 minuten te steppen, aangezien dit tot fysieke problemen kan leiden voor je hond(en). Je zult snel genoeg merken dat je hond(en) het ontzettend leuk vind/vinden om te doen en dat het voor je eigen conditie ook zeker een goede toevoeging is.


 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Max24
Aantal keer gelezen: 3769x
Toegevoegd: 08-10-2014 16:41
Gewijzigd: 19-04-2016 21:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!