Alles over Covid-19

Alles over Covid-19

Alles over Covid-19Het Coronavirus was door de jaren heen best wel een dingentje, veel mensen die erdoor ziek werden en zelfs eraan komen te overleiden. Hoe komt het dat dit allemaal zo erg is, en hoe is het coronavirus eigenlijk ontstaan. In deze tekst ga je alles leren over het coronavirus. In deze tekst leer je van alles over het virus, hoe je er tegenop kan gaan en hoede stand van zaken zijn over het virus.

1. Het ontstaan en de symptomen

Het Coronavirus is eigenlijk een virus dat zich verspreid met best wel wat symptomen. De eerste mensen die eraan besmet aan geraakt zijn komen uit China en er wordt veel gezegd dat het virus daardoor heel snel is verspreid door de hele wereld. De symptomen zijn nooit duidelijk, dit verschilt echt per persoon omdat natuurlijk niet iedereen dezelfde immuunsystemen heeft en dat ook iedereen andere genen hebben. De meest voorkomende symptomen zijn hoesten, hoofdpijn, verkoudheid, moeite met ademen, niks kunnen ruiken en smaken. de symptomen komen meestal 14 dagen na dat je het virus te pakken hebt. Er zijn ook ergere symptomen zoals problemen met de organen, long problemen en soms zelfs in een staat van schok zijn. Meestal is het dat hoe langer je het virus hebt, hoe hoger de kans dat jou symptomen erg zijn. Ook kan leeftijd een groot factoor spelen. Oudere mensen hebben namelijk een groter probleem met het weerstaan van het virus waardoor vaak het geval is dat oudere bejaarden eraan komen te overleiden. Ook voor mensen die ziek zijn en of een verzwakt immune systeem hebben het een groot risico kan zijn.

2. Hoe het verspreid word en maatregelen

Het virus kan verspreid worden door meerdere manieren. Meestal kan dit al gedaan worden door de adem van mensen. Als je het namelijk inademt kan je simpel weg het virus binnen in je longen krijgen en daarvan besmet worden. Ook kan het verspreid worden als het in ogen komt door vloeistoffen zoals water. Als je besmet raakt kan dit 20 dagen ongeveer duren voor dat het dan langzaam weg gaat. In de tussen tijd kan je mensen dus besmetten, ook al zijn de symptomen die jij hebt amper wat tot helemaal niets. Voor de rest is het handig om goed uw omgeving schoon te maken en goed uw handen wassen, het dood de bacteriën en daarbij ook mogelijk het virus dat misschien op je zit. Het is ook verstandig om publieke gebieden en plekken te vermijden zoals in bussen maar ook in kantoorgebouwen of zelfs buiten waar veel mensen zijn. Als laatst wordt door dat er maatregelen gemaakt zijn dit ook geld voor naar vakantie gaan. Tegenwoordig zijn er extra regels bijgekomen als jij naar het vliegveld wilt gaat. U moet dan al een paar uur van tevoren er zijn, en duurt het langer om in te checken bij uw vlucht en uit het controle proces gaan. Ook mag u niet reizen als u minder dan 10 dagen van het virus af bent. Hierop is het handig dat u rekening houdt met het reizen en simpel weg om het virus niet te verspreiden. Meestal is het zo dat kinderen een hele lage kans hebben tot besmetting van het virus. Als zij toch wel besmet worden is de kans heel groot dat de symptomen nooit zo erg zijn. Voor tieners kan dit toch nog weer riskanter zijn. Het is eigenlijk zo dat hoe ouder je bent, hoe gevaarlijker het virus voor u kan zijn. Het is voor bejaarden heel erg gevaarlijk, hun kunnen er makkelijker eraan overleden. Dit komt merendeels omdat het immune systeem van de bejaarden veel zwakker zijn dan voor kinderen of tieners.


3. Behandelmanieren tegen het virus

Er zijn voor dit virus al medicijnen om er tegen op te gaan of het gewoon te laten verdwijnen in het lichaam, hiervoor zijn ook campagnes gehouden om deze medicijnen zo snel mogelijk te maken. Wat mensen ook er tegen doen is een meter afstand houden van mensen om de kans van verspreiding te verminderen. Wat er dan gebeurd is dat je minder in aanraking komt met het gehoest en in en uit ademen van andere mensen die mogelijk het virus in zich hebben. Ook doen mensen aan quarantaines. Dit betekend dat mensen zich isoleren in hun huisomgeving tot dat ze genezen zijn van zichzelf of door medicijnen. Ook wordt vaak aangeraden dat er maskers gedragen wordt om als je dan gaat hoesten, het verspreiden vermijdt. Voor nu is er helaas nog niet precies een medicijn dat zekerweten de ziekte laat verwijderen. Voor nu houden de medicijnen alleen het virus tegen zodat het niet naar u toe verspreid kan worden voor een bepaalde tijd. Deze medicijnen worden gegeven met een middel in een naaldje, hiermee wordt het dan binnen in je lichaam gespoten. Dit middel werkt alleen maar voor een paar maanden voor dat je weer een nieuwe injectie nodig hebt. Daarom zijn er classificaties met de hoeveelheid injecties je gespoten kreeg. Er was een tijd waarbij je alleen maar in cafés of andere vestigingen binnen kon komen als je een aantal spuitjes in plaats van een of geen spuitjes.

4. Hoe het gecontroleerd wordt

Er kunnen op veel verschillende manieren gekeken worden of u het virus binnen in u heeft. De meest populaire manier is door middel met een wattenstaafje door een neusgat heen te gaat en een beetje eraf te halen in uw neus. Dan wordt het wattenstaafje in een soort tube gestopt en wordt er zo gekeken of jij het virus hebt of niet, je bent dan of positief of negatief getest. Dit is populair omdat is heel erg snel te doen is en het kost niet veel moeite. Dit is handig voor de onderzoekers en voor de mensen die een test aangaan. Als jij een heftigere form van het virus te pakken hebt en er moet onderzoek gedaan worden, dan moet je een CT scan doen. Een CT scan kan goed laten zien in je longen wat er allemaal binnen in zit, of je rare vlekken hebt of niet. Dit gebeurd alleen maar als u al te maken heeft met het virus en dat u daarvoor al in het ziekenhuis ligt.

5. Tot slot

Het Coronavirus moet niet onderschat worden, uiteindelijk zijn er mensen eraan overleden. Ook al is het tegenwoordig niet een groot probleem meer, toch moet er opgepast worden want uiteindelijk zijn er nog steeds gevallen van besmettingen en is het risico er nog steeds. Pas dus goed op door dat je er niet aan besmet raakt. Voor de rest is het niet zo zeer het einde van het wereld. Het virus wordt verminderd en het is nu goed in bedwang gehouden. Pas dus goed op voor dat u besmet wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 750x
Toegevoegd: 14-11-2022 15:16
Gewijzigd: 16-11-2022 11:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!