Babyshower

Babyshower

BabyshowerBabyshowers zijn iets van deze tijd. In Amerika wordt dit al langer gedaan, maar de laatste jaren zie je ook in Nederland steeds vaker babyshowers. Een babyshower is een feestje voor een zwangere vrouw om te vieren dat ze binnenkort moeder wordt. Tijdens dit feestje wordt ze in de watten gelegd door haar vriendinnen en familie.

Tijdens de babyshower worden er verschillende activiteiten georganiseerd, er is lekker eten en soms komt er een bellypainter om een buikschildering op de buik van de aanstaande moeder te maken.
Ken je iemand die zwanger is en wil je voor haar een babyshower organiseren? Maar je weet niet goed hoe? Dan zijn hier een aantal ideeën.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten die je tijdens de babyshower kan doen. De activiteiten hebben allemaal iets met baby’s te maken.

Vragenlijst

Geef alle gasten een vragenlijst. De gasten mogen verschillende dingen raden. Leuk voor de aanstaande ouders om te bewaren en later terug te kijken wie het goed heeft geraden.

 • Naam baby
 • wanneer wordt de baby geboren
 • Hoe laat wordt baby geboren
 • Hoe zwaar is de baby bij de geboorte
 • Advies voor de aanstaande ouders
 • Een wens voor de baby

De meeste ouders weten wat de baby wordt en iedereen mag dit weten. Toch zijn er nog steeds ouders die het niet willen weten of geheim houden. In dat geval is de vraag: “wordt het een jongen of meisje,” eentje die niet mag ontbreken op het lijstje.

Romper versieren

Zorg voor een paar witte rompers en textielstiften. Leg tussen de rompers een vel stevig papier om doordrukken te voorkomen.

Wie is dit?

Laat alle gasten een babyfoto van zichzelf meenemen. Leg de foto’s door elkaar op tafel en laat de aanstaande moeder raden wie wie is op de foto’s.
Potjes babyvoeding proeven
Zet verschillende potjes babyvoeding klaar op tafel. Blinddoek de aanstaande moeder en voer haar uit de babypotjes. Zij mag raden wat de smaak is.Cadeaus voor de babyshower

Quiz

Test de babykennis van de aanstaande moeder en de rest van de gasten. Stel vragen, zoals:

 • Hoeveel weegt de gemiddelde baby?
 • Hoeveel luiers heeft een baby per dag nodig?
 • Hoeveel slaapt een baby op een dag?
 • Vanaf wanneer mag je tanden poetsen bij de baby?
 • Vanaf wanneer begin je met bijvoeding?

Je kunt natuurlijk ook vragen toevoegen over de zwangerschap, zoals:

 • Bij hoeveel ontsluiting mag je persen?

Of weetjes.

 • Hoe zwaar is de grootste baby die tot nu toe geboren is?
 • Hoe oud is de oudste moeder op het moment dat ze haar baby kreeg?

Je kunt de vragen open stellen, maar om het iets makkelijker te maken kan je er een multipel choice van maken.

Bellypaint

Een bellypaint is een buikschildering op de buik van de aanstaande moeder. Het wordt gemaakt met dezelfde schmink die ook wordt gebruikt voor
kindergrime.
Probeer van tevoren te bedenken of de aanstaande moeder een bellypaint leuk vindt. Niet alle zwangere vinden het fijn om tijdens een babyshower met een blote buik te zitten.
Zorg voor een plek waar de bellypainter haar schminkspullen kwijt kan en waar de aanstaande moeder wisselend kan zitten en staan.
Zorg dat de aanstaande moeder makkelijke kleren aan heeft. Een broek die ze handig kan omslaan en een trui die blijft zitten als je hem omhoog klapt. Liefst wat oudere kleren, waarbij het niet erg is als er wat schmink op komt. Omdat de bellypaint een verassing is, zal dit niet altijd meevallen, zeker als de bellypaint niet gehouden wordt in het huis van de zwangere. Je zou dan ook kunnen vragen of iemand een setje kleren van de zwangere mee kan nemen. Dit zou je aan haar moeder of partner kunnen vragen.
Voor de bellypainter is het handig om van tevoren te weten of de baby een jongen of een meisje wordt. Ook zak zij graag willen weten of er een bepaald thema is. Soms is er iets wat de aanstaande moeder erg leuk vindt, denk aan Nijntje, Woezel en Pip, Dirkje draak. Een thema wat voor de baby kamer gebruikt wordt. Het kan ook zijn dat ze een Disney fan is of van een bepaald dier houdt, zoals uilen, olifanten enz. De bellypainter zal van tevoren een ontwerp maken en houdt hier dan rekening mee. Het kan gebeuren dat je helemaal geen idee hebt wat de aanstaande moeder zou willen. Geen probleem, de meeste bellypainters hebben een map vol ontwerpen waar de zwangere uit kan kiezen.
Een bellypaint kan, afhankelijk van het ontwerp, gemaakt worden in 1 tot 2 uur.
Een bellypaint is tijdelijk, vergeet niet om foto’s te maken, zodat het een blijvende herinnering is.

Eten

Voor het eten kun je denken aan een high tea. Zet verschillende lekkere hapjes op tafel, zoals cupcakes, stokbrood met salades, donuts, fruitspiezen, soep, worstenbroodjes, marshmallows, koekjes, snoep enz. Als je al weet of de baby een jongen of meisje wordt, kun je blauwe of roze muisjes gebruiken om verschillende hapjes te versieren.
Je kunt ook je gasten vragen om iets mee te nemen. Hou als organisator een lijst bij met wat er mee genomen wordt, zodat je kan voorkomen dat niet iedereen hetzelfde meeneemt.

Locatie

In principe kan de babyshower overal gehouden worden. Meestal wordt er gekozen voor het huis van één van de organisatoren. Zo kun je van tevoren alles klaarzetten, zonder dat de aanstaande moeder het in de gaten heeft.
Meestal is de babyshower een verassing en wordt de zwanger met een smoesje naar de locatie gelokt.
Je kunt de babyshower ook in het huis van de aanstaande moeder houden. Als je dit wil, is het handig om haar partner er bij te betrekken. Hij kan haar op de dag van de shower met een smoesje het huis uit krijgen, bijvoorbeeld boodschappen doen. Al de partner een seintje gegeven heeft (bijvoorbeeld appje naar de organisatoren). Kan het huis snel omgebouwd worden voor de babyshower.

Om het extra feestelijk te maken, kun je van tevoren versieren. In verschillende winkels, zoals de Action en So Low kun je balonnen, slingers en andere versiering halen die geschikt zijn voor de babyshower.

Cadeau

Bij een feestje horen cadeaus. Je kunt gasten zelf een cadeau laten kopen om te geven. Een ander idee is om geld bij elkaar te legen om een gezamenlijk cadeau te geven, bijvoorbeeld een luiertaart.

Tot slot

Een babyshower organiseren kost vaak wat werk en dit kan ook voor de nodige stress zorgen. Je wil tenslotte dat alles perfect verloopt voor de aanstaande moeder. Vergeet niet regel nummer 1 voor het organiseren van een feest. Geniet er van. Ook al gaat niet alles, zoals je van tevoren hebt gepland, het is vaak niet zo erg als je denkt. Het belangrijkst is dat zowel de aanstaande moeder, als de gasten, als de organisatoren een leuke dag hebben waar ze nog lang over kunnen napraten.

Maak tijdens de babyshower verschillende foto’s. Je kunt hier een fotoboek van maken om naderhand aan de zwangere te geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Anna-K
Aantal keer gelezen: 3484x
Toegevoegd: 13-01-2020 19:57
Gewijzigd: 14-01-2020 08:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!