Balans je keelchakra met stembevrijding.

Balans je keelchakra met stembevrijding

Balans je keelchakra met stembevrijding.Er zijn 5 soorten chakra's in je lichaam. Om ervoor te zorgen dat een persoon zich spiritueel zo goed mogelijk voelt, moeten deze chakra's in balans zijn. De gecombineerde chakra's worden ook wel je energielichaam genoemd. Volgens de oosterse levenswijze heeft iedereen een fysiek en een energetisch lichaam. Een van deze chakra's, een onderdeel van je energielichaam, is het vijfde chakra, dit is je keelchakra.

Waar bevindt het zich?

Het keelchakra bevindt zich in de holte van je keel. Het keelchakra bevindt zich hier specifiek omdat het een verbinding heeft met je stem. Stembevrijding en het vijfde chakra, het keelchakra, gaan hand in hand om je spiritueel op je best te voelen. Het keelchakra is niet alleen actief tijdens het praten, maar ook tijdens het zingen. Elke vorm van communicatie waarbij het instrument je stem is, is gerelateerd aan het keelchakra en heeft er een effect op. Wanneer het keelchakra in balans is, kun je vrijer communiceren. Je zult je beter kunnen uiten en je in ruil daarvoor ook geestelijk beter voelen. Wanneer dit chakra in balans is, kun je ook beter contact maken met de mensen om je heen.

De wonderen van de keelchakra

De stem van een persoon is erg belangrijk. Sterker nog, het is belangrijker dan mensen denken. De stem is ook erg belangrijk om je creativiteit te uiten. Wanneer je je stem vrijer kunt gebruiken, zul je je zelfverzekerder gaan voelen. Je kunt je nog beter uiten en daardoor beter begrepen worden door de mensen om je heen. Daarom zul je zien dat je stem een van de belangrijkste aspecten is om jezelf uit te drukken.

Het belang van stembevrijding via het keelchakra

Iets wat veel mensen niet weten, is dat je keelchakra kan worden geblokkeerd. Een geblokkeerd keelchakra kan veel problemen in het leven veroorzaken, omdat het meestal een symptoom is van iets wat van binnen niet goed gaat. Door deze blokkade hebben ze de neiging om hoge niveaus van stress en angst te ervaren. In het ergste geval kan iemand zelfs het gevoel hebben dat hij op het punt staat te stikken voordat hij zijn mond opendoet om te spreken of te zingen. Hoewel het onschuldig lijkt, kan het veel problemen in het leven veroorzaken. Je zult je losgekoppeld voelen van de mensen om je heen en vast gaan zitten in je hoofd. Je voelt je constant opgesloten in je eigen lichaam. Zelfs de simpele taken, zoals het hebben van een constant ademhalingsritme, zullen moeilijker worden. Om jezelf te bevrijden van blokkering van je keelchakra, moet je nieuwsgierig zijn om erachter te komen wat de oorzaak is. Je moet over jezelf willen leren en ontdekken wie je eigenlijk bent en hoe je jezelf wilt uiten aan de wereld.

De relatie tussen stress en het geblokkeerde keelchakra

Zoals eerder vermeld, kan een verstopt keelchakra een symptoom zijn van stress of angst. Je zult het gevoel krijgen dat je niet rustig kunt ademen. Je zult niet kunnen zeggen wat je zou willen zeggen, omdat je het gevoel hebt dat je constant onder druk staat. Je chakra's zullen in zo'n mentale toestand niet meer in balans zijn. Je zult langzaamaan een stukje van jezelf achterlaten omdat je jezelf niet meer echt kunt uiten. Je zult jezelf betrappen op het vertellen van halve waarheden. Wanneer dit begint te gebeuren, zul je je schuldig gaan voelen voor je acties, ondanks dat je weet dat je je best doet. Om te leven als je authentieke zelf, moet je weten hoe je jezelf kunt bevrijden en je keelchakra's in balans kunt brengen. De schoonheid van je stem

De stem is een geweldig onderdeel van de mens. De stem maakt het mogelijk om op een creatieve manier te communiceren en jezelf uit te drukken. Het keelchakra is het ding dat leven geeft aan je stem. Het brengt de energie die je nodig hebt om je mond te openen en te zeggen wat je wilt zeggen tegen de wereld waarin we leven. Dit is de reden waarom het zo belangrijk voor je is om je stem chakra's te openen en in balans te brengen door middel van oefeningen. De oefeningen helpen je om je chakra's te stabiliseren en je weer rustig te voelen. U zult niet langer het gevoel ervaren de wereld op uw schouder te moeten dragen. Je zult je vrij en bevrijd kunnen voelen. Er zullen geen gevoelens van aarzeling of twijfel meer zijn. 

De onderliggende reden achter een geblokkeerd keelchakra

Hoewel de redenen achter een geblokkeerd chakra voor veel mensen onschuldig lijken, kan er iets diepers zijn. Veel mensen hebben te maken met emoties die ze tijdens hun jeugd niet hebben kunnen uiten. Dit zorgt ervoor dat hun keelchakra's worden geblokkeerd en veroorzaakt later in het leven angst en stress. Een algemene overtuiging die veel kinderen wordt aangeleerd, is dat ze stil moeten zijn. Ze mogen hun wensen niet uiten of nee zeggen als ze iets niet willen doen. Ze kunnen ook niet vrijuit emoties zoals boosheid of verdriet uiten zonder daarvoor gestraft te worden. Kinderen worden door hun ontwikkeling beïnvloed door hun omgeving. Ze internaliseren alles om hen heen en nemen dit emotionele trauma helaas mee naar volwassenheid.

De kindertijd en keelchakra

Veel mensen ondermijnen de gevolgen van ervaringen uit de kindertijd op volwassen leeftijd. De manier waarop een kind is opgevoed, is echter van groot belang voor het latere leven. Wanneer de kinderen opgroeien, zullen ze stress en angst gaan ervaren wanneer ze zich willen uiten. Ze zullen het gevoel hebben dat ze gestraft zullen worden voor het uiten van zichzelf, net zoals ze werden gestraft in hun kindertijd. Ze zullen niet vrijuit kunnen spreken en hun gedachten kunnen uiten zoals ze zouden moeten. Hun keelchakra's zullen uit balans zijn, waardoor ze emotionele schade oplopen. Dit trauma zal heel moeilijk zijn om mee om te gaan, maar niet onmogelijk met de juiste technieken en oefeningen zoals stembevrijding.

Hoe zal stembevrijding een verstopt keelchakra helpen?

Veel mensen hebben hun geblokkeerde chakra's kunnen helen door middel van stembevrijding. Stembevrijding bestaat uit verschillende oefeningen. De manier waarop je deze oefeningen uitvoert, is meestal door te zingen. Veel mensen met een verstopt keelchakra ervaren een gevoel van angst en onrust als ze willen zingen. Om deze angst te overwinnen zijn er verschillende stemoefeningen die gebruikt kunnen worden. Eén ding is duidelijk, je moet nieuwsgierig zijn en blijven. Door nieuwsgierig te zijn naar de blokkade, kun je op zoek naar je bevrijding. De reden waarom zingen zo'n geweldige manier is om je geblokkeerde keelchakra in balans te brengen, is vanwege de trillingen die zingen in de lucht creëert. Ze hebben een genezend aspect voor de chakra's.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Benjaminlaurens
Aantal keer gelezen: 1298x
Toegevoegd: 10-06-2022 13:39
Gewijzigd: 13-06-2022 09:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!