Beste tips tegen puistjes

Beste tips tegen puistjes

Beste tips tegen puistjesWanneer je last van puistjes kom je hier het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. Om de strijd met puistjes aan te gaan kun je op deze pagina een aantal tips vinden waarmee je direct geholpen bent.

Wanneer je de tips gebruikt kun je de puistjes sterk verminderen of er zelfs helemaal van verlost raken.

Huidverzorging wanneer je puistjes hebt

Wanneer je last hebt van puistjes heeft de huid verzorging nodig. Probeer de huis niet schoon te wassen door hardhandig te zijn. Op deze manier beschadig je de huid en komen er al snel meer puistjes terug. Maak de huid schoon op een verzorgende manier en het liefst met alcohol voor de juiste reiniging. Maak de huid niet te vaak schoon om weerstand te behouden. Het is belangrijk om de essentiële oliën van de huid te bewaren en niet steeds weg te wrijven. Wanneer je de huid één keer per dag wast is het eigenlijk al voldoende. Gebruik een reinigingsproduct dat speciaal voor de huid geschikt is.

Knijp puistjes niet uit

Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je puistjes hebt is het belangrijk om iets vooral niet te doen. Ik heb het over het uitknijpen van puistjes met de vingers of met behulp van speciale tools, probeer het zoveel mogelijk te vermijden om littekenvorming te voorkomen. Wanneer je vaak puistjes uitknijpt zullen deze littekens nooit meer verdwijnen en ben je getekend voor het leven.

Zorg ervoor dat de huid gehydrateerd blijft

Wanneer je voldoende drinkt is het voor de huid gemakkelijker om van kwaliteit te blijven. Het is geen probleem om een tijdje niet te eten, maar je kan absoluut niet zonder vocht. Voldoende drinken is vaak het eerste dat men aanraadt wanneer je een huidprobleem hebt. Wanneer je genoeg drinkt wordt er iets minder talg aangemaakt en ziet de huid er beter uit. Tegelijk is een gehydrateerde huid beter instaat om bacteriën te mijden.

Kijk uit met stress wanneer je puistjes hebt

Wanneer je te maken hebt met puistjes is het extra oppassen als je veel stress hebt. Wanneer het stressniveau toeneemt krijgen puitjes nog beter de kans om zich te vermeerderen. Als het lichaam stress ervaart gaat de weerstand omlaag en dat kun je al snel aan de huid zien. Wanneer je stress hebt is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Drink voldoende, probeer op tijd naar bed te gaan en eet zo gezond mogelijk.

Gebruik minder of geen make-up wanneer je puistjes hebt

Voor een vrouw is het verleidelijk om veel make-up te gebruiken wanneer je puistjes hebt. Wanneer je make-up gebruikt zal je de huid echter verstoppen en wordt de kans op een ontsteking groter. Gebruik helemaal geen make-up of probeer je te beperken tot een natuurlijkere vorm van make-up. Zo zijn er soorten make-up op de markt waarmee de huid minder bevuild wordt.

Blijf van je puistjes af

Waarschijnlijk is het zeer aantrekkelijk om aan je puistjes te zitten, maar hiermee vererger je het probleem. Wanneer puistjes gemakkelijk zijn uit te knijpen is het verleidelijk om dit direct te doen. Als je een puitjes met je vingers uitknijpt is de kans echter groot dat er bacteriën in de huid komen. Op dit moment is de kans op een ontsteking groot en maak je de huid lelijk. Het is beter om puistjes helemaal niet uit te knijpen, maar als je het echt niet kunt laten is het beter dit met gewassen handen te doen. Ontsmet de huid met een klein beetje alcohol wanneer je een puistje hebt uitgeknepen om de huid te ontsmetten.

Kijk uit met zweet en lichaamshaar

Wanneer je lichaamshaar op bijvoorbeeld het gezicht hebt kunnen er extra puistjes ontstaan. Minimaliseer de gezichtsbeharing door goed te scheren of in het geval van een vrouw door te harsen. Tegelijk is zweet ook een veroorzaker van puistjes. Wanneer je zweet komen er veel bacteriën op de huid is als het zweet droogt zullen deze op de zelfde locatie blijven. Door de bacteriën ontstaan er sneller ontstekingen aan de huid en heb je een grotere kans op puistjes.

Verschoon je bed vaker

Hygiëne is belangrijk wanneer je puistjes hebt en dat geldt ook voor het bed waar je gemiddeld 8 uur per dag in slaapt. In deze periode komen er allerlei bacteriën op je af. Door deze omgeving zo hygiënisch mogelijk te maken neemt de hoeveelheid bacteriën af en is de  kans op puistjes kleiner. Verschoon je bed ongeveer eens in de week. Verschoon je kussensloop het liefst nog iets vaker dan één keer per week om de dode huidcellen en bacteriën vaak genoeg te verwijderen.

Minder met zuivelproducten

Soms worden puistjes aangewakkerd door het nuttigen van zuivelproducten. Wanneer je tijdelijk stopt met zuivel is het mogelijk om te ontdekken of zuivel de oorzaak is van meer puistjes dan normaal. Test goed uit of het werkt door een aantal weken geen zuivelproducten te eten. Werkt het? Probeer dan te minderen met zuivel en profiteer van het resultaat.

Drugs en puistjes

Drugs kunnen zorgen voor een verergering van het acneprobleem. Acne neemt bij het gebruik van drugs tijdelijk toe en ook bij mensen met een puntgave huid, probeer je huid goed schoon te maken om acne te verminderen. Drugs als cocaïne, speed en XTC kunnen de aanmaak van huidvet activeren en de huid tot onrust brengen. Wanneer je met de drugs stopt zal de conditie van de huid verbeteren. 

Breng een bezoek aan de dermatoloog

In sommige gevallen is het noodzakelijk om naar de dermatoloog te gaan. De dermatoloog is gespecialiseerd in de huid en weet vaak wel raad met puistjes. Vaak geeft een dermatoloog belangrijke tips waarmee je puistjes zichtbaar zullen verdwijnen. Als de puistjes te heftig zijn is het bij de dermatoloog mogelijk om behandeld te worden. Door speciale zalf of pilletjes wordt het mogelijk om de huid weer onder controle te krijgen en kun je grote beschadigingen voorkomen.

Wacht tot puistjes vanzelf weer verdwijnen

Uiteindelijk gaan je puistjes vanzelf verdwijnen en heb je er vanaf dat moment geen last meer van. Wanneer je voor de juiste huidverzorging kiest merk je dat er behoorlijk verschil zal zijn. Na enkele weken kan de intensiteit al behoorlijk afnemen en blijft er nog een klein deel over van wat het ooit geweest is. Als de puistjes niet verdwijnen is het waarschijnlijk nog even volhouden. Wanneer je ouder wordt zal de talgproductie afnemen en verdwijnen de puistjes vroeg of laat alsnog.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 5693x
Toegevoegd: 01-07-2015 11:14
Gewijzigd: 22-08-2015 13:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!