brievenbus

Brievenbus kopen

brievenbusWil je graag een brievenbus kopen en ben je benieuwd naar de verschillende soorten? Lees dit artikel dan door. Dan kom je meer te weten over de verschillende soorten brievenbussen en de materialen waar ze van gemaakt kunnen zijn.

Brievenbus kopen

Heb jij in weleens kranten of folders bezorgd in jouw woonwijk? Zo ja, dan weet je precies welke brievenbussen er klemmen en waar deze zich bevinden. Dat klemmen is erg lastig en soms ook pijnlijk voor de bezorger en vaak eenvoudig te verhelpen.

 • Maak een nieuwe brievenbus in je voordeur! Daarmee voorkom je dat de bezorger de krant of post slechts voor een gedeelte in de brievenbus stopt.
 • Je kunt een brievenbus in de voordeur hebben, maar ook opzij van de deur een aparte brievenbus, ook een brievenbus in de gevel is mogelijk. De post valt in al deze gevallen bij je in de woning.
 • Staat je huis een stuk van de doorgaande weg dan zul je aan de straat een brievenbus moeten plaatsen. De bezorger hoeft dan niet ver te lopen.
 • Er is een bepaalde regel, dat de brievenbus niet verder dan 10 meter van de straat mag staan en dan wordt dus het stuk gemeten dat de bezorger te voet of met de fiets moet afleggen van de straat tot aan jouw brievenbus.
 • In grensgevallen en bij onduidelijkheden komt men ook echt de afstand opmeten. Ligt jouw huis te ver af van de openbare weg dan dien je een buitenbus te plaatsen. Dat kan de "gewone" en eenvoudige groene buitenbus zijn, maar er zijn nog veel meer andere brievenbussen te koop, waaruit je kunt kiezen.
 • Wil jij een opvallende brievenbus? Ook die zul je in het aanbod van brievenbussen vinden. Ga online en bekijk de mogelijkheden die je hebt met de aanschaf van een brievenbus.
 • Je kunt ook zelf een brievenbus maken. Denk bijvoorbeeld aan een melkbus, die niet meer als zodanig worden gebruikt, die je kunt verven en kunt omtoveren in een brievenbus. Zo kun je zelf wellicht ook iets unieks bedenken, misschien iets dat bij je naam past, of bij je beroep.
 • Ben je creatief? Maak dan je eigen brievenbus en je vindt er geen tweede van. Zorg voor een goede sluiting op je brievenbus, zodat alleen jij de post en de krant eruit kunt halen.

Brievenbus als blikvanger

Je kunt het je bijna niet voorstellen als je nog nooit op brievenbus "jacht" bent geweest, uit hoeveel verschillende modellen, maten en materialen je kunt kiezen. Je hebt de keuze van een eenvoudige gleuf in de deur of gevel tot een nostalgische brievenbus, die zo mooi bij het karakter van je huis past. Wil je de gevel van je huis verfraaien en een zeer verzorgd uiterlijk geven dan kun je het materiaal van de brievenbus, het naambordje en de deurbel wellicht op elkaar afstemmen of voor alle accessoires hetzelfde materiaal kiezen. Dit is ook een leuk cadeau idee en heel origineel voor vrienden, familie of kennissen die onlangs zijn verhuisd. Je moet dan wel hun smaak kennen of samen de keuze maken. Kijk online naar het gigantische grote en mooie aanbod van brievenbussen.

Materialen brievenbus

Er zijn verschillende brievenbussen te koop zowel wat betreft grootte, model als wat betreft maat.

 • De meest voorkomende brievenbus is de briefplaat met kunststof schacht, klep- regenrand, tochtklep, veer, valklep, die in de voordeur wordt gemaakt. Bij deze brievenbus hoort uiteraard het materiaal om de plaat de bevestigen.
 • Brievenbussen kunnen vervaardigd zijn van messing, aluminium, kunststof, RVS. Wanneer de post niet in huis valt, is het verstandig om een slot te overwegen op je brievenbus, veel brievenbussen zullen dit echter al standaard hebben.
 • Staat jouw brievenbus aan de openbare weg dan kun je daarvoor speciale palen bestellen om de brievenbus op te bevestigen: de brievenbus op paal.
 • De kleur van een brievenbus is meestal donkergroen, antraciet, wit of grijs. Jij kunt de brievenbus uiteraard verven in de kleur die jij wilt.
 • De brievenbussen waarin jij de post stopt die je wil versturen zijn oranje en worden voor de veiligheid, tegen brandschade door vuurwerk, gedeeltelijk dichtgemaakt tijdens de feestdagen van de  Oudjaar en Nieuwjaar. Er blijft slechts een kleine gleuf over waardoor je een dunne brief of kaart kunt duwen en geen vuurwerk. Een vervelende maatregel tegen vandalisme! Het kost namelijk veel geld als deze brievenbussen vernieuwd moeten worden en wat dacht je van de schade die aan de poststukken wordt toegebracht en het ongemak en de gevolgen van niet bezorgde post?
 • Ga jij tijdens de feestdagen van huis dan is het wellicht een idee om je brievenbus thuis van binnenuit ook dicht te maken, zodat er geen vuurwerk naar binnen gegooid kan worden. Je kunt wellicht zelf wel inschatten of dat deze maatregel nodig is.
 • Ga je op vakantie dan is het prettig als de post regelmatig, eigenlijk elke dag, door een kennis of buur wordt opgeraapt of uit de brievenbus wordt gehaald, zodat niet duidelijk te zien is dat er niemand thuis is. Heb je niemand of slechts voor een keer in de week dan kun je er ook voor zorgen dat de post niet zichtbaar in de gang ligt door een postopvangzak op te hangen.

Brievenbus voor pakketten

Voor pakketpost bestaan er speciale brievenbussen namelijk de pakketpostkasten. Deze hebben meestal een capaciteit van 2 pakketten. De kasten hebben een mechanische vergrendeling door een slot. Sleutels worden bijgeleverd, 1 sleutel voor direct gebruik en 1 reservesleutel. Wanneer je vaak pakketpost ontvangt dan is een pakketpostkast erg handig, zeker als je niet vaak thuis bent. De bezorger kan het pakket of de post die niet door brievenbus kan bij je achterlaten, hij of zij hoeft niet 's avonds terug te komen en jij hoeft nooit een postpakket op te halen.

De Amerikaanse brievenbus

Zoek je een design brievenbus dan kun je kijken bij de diverse Amerikaanse design brievenbussen. Deze brievenbus valt op door de langwerpige vorm en de grote inhoud waardoor er brieven, kranten en een pakketje in passen. Het materiaal is bijvoorbeeld aluminium of staal. De kleuren zijn zeer divers, maar wel allemaal erg mooi, hoogglans lak of mat. De kwaliteit is prima en de brievenbus ziet er verzorgd uit. Het gemak is dat er geen slot op zit, geen gedoe met koude vingers en een slot in de winter. Je kunt eenvoudig je krant of de post uit de U.S mailbox nemen. Wil jij toch liever een Amerikaanse brievenbus (mailbox) met slot, dan is dat ook mogelijk. Je koopt dan een mailsafe, die er verder hetzelfde uitziet als de mailbox, die van dezelfde goede kwaliteit is en ook in prachtige kleuren leverbaar.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2482x
Toegevoegd: 20-07-2016 17:35
Gewijzigd: 01-08-2016 21:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!