Caloriearme recepten
Met deze caloriearme recepten kun je nu gezond en toch lekker eten. Je werkt tegelijkertijd aan je gewicht. Deze recepten zijn ook aan te bevelen als jouw gewicht prima is. Begin er vandaag nog mee.
Garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing
Om de garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing voor vier personen te maken, heb je het volgende nodig:
- 450 g krieltjes
- 450 g tuinerwten (diepvries)
- 4 tomaten
- 1 ui
- 5 el fritessaus
- 10 g salademix ui-bieslook
- 250 g roze garnalen (bakje à 125 g)
Bereidingswijze
Zin om deze lekkere garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing klaar te maken Dan ga je als volgt te werk:
- Je kookt om te beginnen de krieltjes in vijf minuten gaar.
- Laat deze dan goed uitlekken en afkoelen.
- Je kookt nu de tuinerwten, hoe dat moet staat op de verpakking beschreven. Volg deze aanwijzingen op.
- Laat de tuinerwten vervolgens goed uitlekken en laat ze ook een beetje afkoelen.
- De tomaat kun je nu in plakjes snijden en dan snipper je ook de ui.
- Je roert nu de fritessaus met de salademix, goed door elkaar mixen.
- Meng de aardappeltjes en de tuinerwten dan met een groot deel van de garnalen en de dressing door elkaar.
- Je verdeelt nu de tomatenplakjes over de borden.
- Schep dan de salade er bij en garneer het met garnalen. Smakelijk eten!
Slanke moussaka met gehakt
Voor de slanke moussaka met gehakt heb je ongeveer twintig minuten aan voorbereidingstijd nodig en daarna nog een half uur, omdat hij nog in de oven moet. Voor vier personen heb je voor de slanke moussaka met gehakt het volgende nodig:
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 240 g vega fijn gehakt
- 280 ml tomatenpuree (blikje à 140 ml)
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 ml kraanwater
- 2 aubergines
- 150 g geraspte kaas (lichtgerijpt 30+)
- 1 Frans stokbrood
Het is aan te raden om een ovenschotel te gebruiken van ongeveer twee liter.
Bereidingswijze
Voor het bereiden van de slanke moussaka met gehakt, ga je als volgt te werk:
- Je verwarmt als eerste de oven voor op 220 graden.
- Je snippert de ui en dan snijd je de knoflook ook fijn.
- Je verhit nu de olie in een pan met een antiaanbaklaag. Je bakt het gehakt dan alvast rul.
- Je bakt gedurende een minuut de ui en de knoflook ook mee in deze pan.
- Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en deze bak je ook een minuut mee.
- Dan kun je wat kaneel toevoegen en een beetje water.
- Het geheel kan nu op smaak worden gebracht met peper en zout, geheel naar eigen wens.
- De saus verwarm je nu voor ongeveer vijf minuten.
- Je kunt nu alvast de aubergines snijden in plakken. Deze kook je dan in kokend water met een beetje zout, gedurende een minuut.
- Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitlekken.
- Je vet nu de ovenschaal in en dan leg je daarin de helft van de aubergines.
- Je dekt dan alles af met het gehaktmengsel en met de overige aubergines.
- Je bestrooit het nu met kaas en dan bak je het in de oven (in het midden) gaar in ongeveer een half uur.
- De laatste tien minuten kun je het brood ook mee laten bakken in de oven.
- Je serveert vervolgens de moussaka met stokbrood, smakelijk eten!
Gepofte aardappels met romige tuinkruiden
De gepofte aardappels met romige tuinkruiden kun je nu voor vier personen bereiden in ongeveer een half uur. Een lekkere maaltijd die ook redelijk snel klaar. Voor vier personen heb je voor de gepofte aardappels met romige tuinkruiden het volgende nodig:
- 4 grote kruimige aardappels (à ca. 150 g)
- 2 winterwortels
- 1 zakje walnoten (50 g)
- 50 g rozijnen
- 4 eetlepels sladressing yoghurt (fles à 450 ml)
- 1 kuipje slankie fris & romig tuinkruiden (100 g)
Bereidingswijze
Voor de gepofte aardappels met romige tuinkruiden ga je als volgt te werk:
- Je gaat eerst de aardappelen schoonmaken.
- Je prikt er dan in en dan doe je deze in de magnetron op vol vermogen van ongeveer 700 Watt voor 12 minuten, dit doe je tot ze bijna gaar zijn.
- Vervolgens laat je de aardappelen afgedekt met een keukenhanddoek voor tien minuten nagaren.
- Je kunt nu de wortelen schillen en raspen.
- Je gaat de wortels, met walnoten, rozijnen en de sladressing met elkaar mengen.
- Je snijdt vervolgens de gepofte aardappelen aan de bovenzijde in en daar kun je wat zout overheen strooien.
- Je kunt nu de aardappel met de wortelsalade serveren, smakelijk eten!
Koolvis in sinaasappel-mosterdsaus
Zin in een lekkere koolvis? Maak dan nu deze koolvis in sinaasappel-mosterdsaus en binnen twintig minuten kun je lekker smullen. Je hebt het volgende nodig:
- 300 g pandanrijst
- 4 eetlepels olie
- 1 pak koolvisfilet (diepvries, 400 g)
- 2 zakjes peen julienne (wortelreepjes, à 150 g)
- 150 ml sinaasappelsap
- 3 eetlepels grove mosterd
- 250 ml slankroom
Bereidingswijze
Om de koolvis in sinaasappel-mosterdsaus klaar te maken, ga je als volgt te werk:
- Je gaat de rijst eerst koken volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan.
- Je doet nu twee eetlepels olie in de koekenpan en deze verwarm je.
- Je neemt de bevroren vis en deze verwarm je op matig vuur voor 12-15 minuten.
- Halverwege moet je de vis voorzichtig omdraaien.
- Je roert in een kom nu de dressing van driekwart sinaasappelsap, zout en peper en twee eetlepels olie.
- Vervolgens meng je hier de wortelreepjes doorheen.
- Je haalt de vis uit de pan en dan bestrooi je deze met zout en peper (geheel naar eigen smaak).
- Je gaat nu de mosterd door het bakvet roeren.
- Je voegt vervolgens de rest van het sinaasappelsap en de room erdoorheen en je laat de saus een beetje inkoken.
- Je verdeelt de vis, de rijst en de wortelsalade over de borden.
- De saus kun je over de vis serveren, of desnoods los serveren. Smakelijk eten!
Caloriearm toetje
Om een lekker caloriearm toetje klaar te maken kun je van een lekker Belgisch nagerecht genieten. Voor zes personen heb je voor dit nagerecht het volgende nodig:
- 500 g magere platte kaas
- 2 koppen magere melk
- 3 eetlepels dieetsuiker
- 4 zakjes klop-klop
- 6 blaadjes gelatine
- 1/4 l ananassap
- 6 schijven ananas
- 6 petit beurre koekjes
- 2 zakjes vanillesuiker
- eventueel rode vruchten coulis
Bereidingswijze
Om dit heerlijke nagerecht klaar te maken, ga je als volgt te werk:
- Je neemt de melk en de suiker en de klop klop en deze meng je tot een lekkere slagroom.
- Voeg vervolgens de platte kaas toe.
- Leg de gelatineblaadjes voor ongeveer vijf minuten in koud water.
- Leg ze vervolgens in het opgewarmde ananassap
- Voeg het nu toe aan de platte kaasmassa en blijf het geheel goed mengen.
- Je dekt het geheel nu af met een koekje.
- Laat het dan een nacht in de diepvries staan.
- Het kan hierdoor goed opstijven.
- Haal het nagerecht vier uur voordat je het op wil dienen uit de vriezer.
- Serveer het nagerecht dan bijvoorbeeld met rode vruchten.
Nasi caloriearm
Een Aziatisch hoofdgerecht dat je nu zelf kunt bereiden in 20-30 minuten. Lekker met zijn allen nasi eten, het is zo klaar en nog gezond ook! Voor twee personen heb je het volgende nodig om dit gerecht te maken:
- 200-300 g snelkookrijst liefst zilvervliesrijst
- 2 eetlepels olie
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- ca. 1 theelepel gemalen komijn
- ca. 2 theelepel gemalen koriander
- ca. 1 theelepel gemberpoeder
- ca. 1 theelepel galangawortel poeder
- 1 prei, in smalle ringen
- 150-300 g gesneden witte kool (zakje à 300 g)
- 1 gele paprika
- champignons
- 125 g taugé
- 2-3 eetlepels ketjap manis
- 1-3 theelepels sambal oelek of sambal badjak
Het beste kun je een wok of een hapjespan gebruiken als je deze nasi klaar wil maken. Hierdoor maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.
Bereidingswijze
Om deze caloriearme nasi klaar te maken, kun je het beste als volgt te werk gaan:
- Om te beginnen ga je de rijst koken volgens de aanwijzingen, die op de verpakking staat.
- Je neemt een wok en doet hier wat olie in, verhit de olie en laat dan de kip hierin twee minuten bruin bakken.
- Voeg dan de ui en de knoflook toe voor twee minuten.
- Strooi hier nu de komijn en koriander overheen en alle andere kruiden die je er graag aan toe wil voegen. Laat het geheel goed inwerken in het gerecht.
- Meng vervolgens de kool, de prei en alle overige groenten door de kip en laat het dan ongeveer vijf minuten meekoken. Het is dan beetgaar.
- Schep er vervolgens de rijst doorheen en zo kun je het gerecht op hoog vuur nog 3 minuten laten bakken.
- Je kunt de nasi nu nog op smaak brengen met sambal, zout en ketjap.
- De taugé kun je het beste rauw op het bord serveren voor de liefhebbers.
- Het gerecht is lekker met pindasaus!
Een eenvoudig en gezond gerecht dat je snel klaar kunt maken! Smullen maar met zijn allen!