Je kunt een chocoladetaart voor jezelf maken of voor een feestje. Een punt chocoladetaart is heerlijk bij de koffie, maar het smaakt ook goed als nagerecht. Het is ook heel leuk om een chocoladetaart aan iemand cadeau te geven, want vrijwel iedereen houdt wel van chololade! Let er bij het maken van de taart op dat je de ingrediënten nauwkeurig afweegt en de oven op het juiste aantal graden instelt. Als de chocoladetaart nog een beetje vochtig uit de oven komt, kun je hem het beste nog iets langer in de oven zetten. Je kunt dit controleren door een satéprikker in de taart te steken en te kijken of deze er droog uitkomt. Houd dit wel goed in de gaten, want je wilt natuurlijk niet dat de taart verbrandt!
Dit basis chocoladetaart recept smaakt heerlijk en is daarnaast ook nog eens niet zo heel moeilijk te bereiden. Je kunt de taart nog lekkerder maken door hem in te smeren wat jam of een fruitsaus. Of je kunt hem versieren met wat mooie decoratie aan de bovenkant, zoals marsepein, een handje fruit of kokos. De basis chocoladetaart is de ideale taart voor de beginner!
Houd je van kwarktaart? Dan kun je er ook voor kiezen om chocoladetaart met kwark te maken! In plaats van de bananenkwark kun je natuurlijk ook een andere smaak kiezen, maar zorg er wel voor dat deze smaak goed samen gaat met de smaak van chocolade. De kwark chocoladetaart is heerlijk luchtig en bijzonder smaakvol!
Klop het ei en de eidooier lichtjes op.
Breek de pure chocolade in grove stukken en laat het au bain-marie of in de magnetron smelten.
Voeg vervolgens de crème fraîche en de poedersuiker toe aan de gesmolten chocolade. Laat dit mengsel afkoelen.
Stel de oven nu in op 180 graden.
Giet de helft van het chocolademengsel over het deeg en meng de rest van de chocolade met de geklopte eieren.
Giet het tweede chocolademengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig.
Leg de peren op dit chocolademengsel en druk ze een beetje aan.
Plaats de chocoladetaart in de oven en bak hem in ongeveer twintig minuten gaar.