gesmolten chocolade

Chocolade recepten, leuke tips

gesmolten chocoladeBen je benieuwd naar goede chocolade recepten? Dan inspireren wij je graag met dit artikel voor meer informatie over chocolade en verschillende recepten.

Chocolade, een delicatesse

Vrouwen zijn dol op chocolade, maar vergeet de mannen ook niet als je chocolade uitdeelt. Ook zij vinden chocolade heerlijk. Chocolade kan een 'verslavende' werking op iemand hebben. Melk en pure chocolade en dan zijn er nog verschillende soorten chocolade met nootjes erin, crispie chocolade en chocolade met hazelnoot. Chocolade wordt gewonnen uit cacao die komt van de cacaobonen. We kennen de chocolade repen, chocolade pudding, chocolade bonbons, chocolade koekjes, chocolade ijs, cacaopoeder waarmee je heerlijke chocolademelk bereidt, maar ook in diverse soorten snoepgoed zit chocolade.

Witte chocolade is een heerlijke zoete lekkernij, maar het is geen chocolade zoals chocolade is bedoeld. Witte chocolade is chocolade maar dan zonder cacaopoeder en met cacaoboter, melk, suiker en vanille. Chocolade in welke vorm dan ook is een delicatesse. En dat zullen velen beamen. Kun jij van die heerlijke chocolade reep afblijven? Heb je eenmaal een stukje chocolade gegeten, moet de rest dan ook op? Is het antwoord op de vragen ja, dan ben jij ook fan van chocolade en zou je zelf eens aan de hand van chocolade recepten heerlijke producten kunnen maken. Begin met een eenvoudig chocolade recept en smullen maar!

Wat maak je van chocolade?

Je kunt bonbons maken, chocolade pudding, chocolade ijs, chocolade cake en taart, chocolade melk enz. Sommige chocolade producten kun je eenvoudig zelf maken zonder dat je er veel extra's voor nodig hebt. Kijk je echter naar chocolade bonbons dan wordt het een ander verhaal. Wil je graag eens zelf bonbons maken, dan is het een leuk idee om met een groepje een workshop chocolade bonbons maken bij te wonen. Ook voor kinderen is dit een zeer geschikt uitstapje of je kunt dit als kinderfeestje organiseren. Er zullen dan chocolade producten gemaakt worden die bij kinderen passen. Met chocolade recepten kun je de heerlijkste lekkernijen maken. Online vind je deze chocolade recepten om taarten te maken, cake, bonbons, lollies, chocolade truffels enz. De resultaten van de chocolade recepten zijn niet alleen erg lekker, de lekkernijen zien er ook nog eens prachtig uit. Daar kun je niet lang van afblijven!

Chocolade recepten om je vingers bij af te likken

Online staan veel chocolade recepten om je vingers bij af te likken. Het is niet moeilijk, je volgt alle aanwijzingen stap voor stap op. Vaak staat er bij de chocolade recepten zelfs een lijstje van de boodschappen die je in huis moet halen om het chocolade recept te kunnen bereiden. Ook lees je soms of het recept voor beginners is of voor gevorderden. Heb je een feestje, een verjaardag of kinderfeestje, voor elke gelegenheid kun je een geschikt chocolade recept vinden. De resultaten zien er geweldig uit, ga online en zoek een heerlijk chocolade recept uit. En heb je binnenkort niets te vieren dan bedenk je toch gewoon iets of je gaat proef draaien met de chocolade recepten, zodat je straks van wanten weet.

Begin met een eenvoudig chocolade recept, zodat het resultaat goed is. Oefening baart kunst, dus hoe vaker jij iets lekkers aan de hand van chocolade recepten bereidt, des te beter het zal lukken. Met de feestdagen voor de boeg is het verstandig nu veel te oefenen met de chocolade recepten en te proeven van de resultaten, zodat straks succes verzekerd is en jij vol trots jouw producten gemaakt met behulp van chocolade recepten kunt serveren op pakjesavond, (chocolade letters bijvoorbeeld), tijdens de kerstdagen (heerlijke chocolade taart, een lekkere kerst chocolade pudding/mousse) en bonbons voor Oudjaar en Nieuwjaar.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade is een keurmerk en een beweging wereldwijd. Max Havelaar is in Nederland eigenaar van het Fairtrade keurmerk. Fairtrade helpt de arme boeren op weg naar een beter bestaan. Dat wil onder andere zeggen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Wij kunnen helpen door deze producten te kopen. Ook Fairtrade chocolade kun je in Nederland kopen in bijvoorbeeld de Wereldwinkel, maar ook op andere plaatsen. Wil je dus verantwoord een chocolade recept bereiden gebruik dan Fairtrade chocolade, zodat je op meer dan één manier kunt genieten van de resultaten van de chocolade recepten, anderen (de boeren bijvoorbeeld) genieten er dan namelijk ook van mee!

Chocolade fondue recept

Een heerlijk chocolade fondue recept voor 2 personen volgt. Je hebt nodig: 100 ml slagroom, 350 gram chocolade melk of puur, 2 eetlepels amandellikeur en fruit bijvoorbeeld aardbeien, ananas, kersen, appel, banaan. Je snijd het fruit en legt dat op een schaal. Vervolgens maak je de chocolade fondue. Je kookt de slagroom in een kleine pan. Je laat de slagroom iets afkoelen. Je brokkelt de chocolade boven de pan, deze smelt en er ontstaat een smeuïge massa. Je schenkt deze in de fondueset en roert de likeur er doorheen. Een waxinelichtje onder het fonduestel houdt de boel op temperatuur.

Chocolade recepten bewaren

Je hebt de keuze uit veel chocolade recepten. Je kunt deze online vinden, in kook- en bakboeken, je ziet de heerlijkste chocolade gerechten in verschillende kook- en bakprogramma's op tv en misschien krijg je van vriendinnen een lekker recept aangeboden. Bundel al deze chocolade recepten en je hebt voor jezelf een grote voorraad aan recepten die voor diverse gelegenheden tevoorschijn kunnen worden gehaald. Heb je kinderen, vier je thuis kinderfeestjes of bak je graag op woensdagmiddag en in de schoolvakanties? Ook in dat geval kun je chocolade recepten bewaren. Maak er een leuk bakboekje van voor de kinderen met een leuke kleurplaat erbij. Deze kunnen ze dan inkleuren als ze op het bakresultaat moeten wachten.

Na verloop van tijd is het aantal chocolade recepten behoorlijk gegroeid, zodat het een leuk receptenboekje is geworden. Voor jezelf kun je de chocolade recepten uiteraard ook op je computer opslaan. Sla de meest bekende en jouw favoriete sites op onder favorieten en je zult ze snel terug kunnen vinden. De bekende sites komen telkens met nieuwe recepten, dus houd ze in de gaten om bij te blijven op het gebied van chocolade recepten. Zit jij op Facebook of andere social media dan kun je chocolade recepten uitwisselen en op die manier op de hoogte blijven.

Chocolade recepten

Er zijn verschillende lekkere chocolade recepten die je zelf klaar kunt maken. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet!

KIT­KAT-M&M-taart

Een leuke feestelijke verjaardagstaart die je zelf in korte tijd kunt bereiden! Het is een echte kinderfavoriet! Een lekkere taart met KITKATS en M&M’s en een romige vulling van chocolademousse. Zo maak jij de taart klaar:

  • Je verwarmt de oven voor op 180 graden.
  • Je bekleedt eerst de bodem van de springvorm met bakpapier, vet dan de randen in met boter.
  • Vervolgens breng je een pan water aan de kook. Je hangt er een iets kleinere pan of kom in, die mag het water dan niet raken. Hak vervolgens 180 gram extra pure chocolade grof in. Laat dan het geheel met 100 ml volle melk in de pan of kom smelten. Laat het dan vijf minuten afkoelen.
  • Je klopt 200 gram boter in de kom en dit meng je met 175 gram witte basterdsuiker. Doe er ook een mespunt zout doorheen. Meng het nu met elkaar in vijf minuten. Klop er dan drie eieren een voor een doorheen.
  • Je spatelt nu het chocolademengsel door het beslag heen en dan zeef je 200 gram zelfrijzend bakmeel boven het beslag. Meng dit er ook weer doorheen.
  • Doe vervolgens het beslag in de springvorm.
  • Bak de taart nu in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  • Na een half uur kun je de taart controleren en bekijken of dat hij gaar is. Je doet dit met een satéprikker die je in het midden van de taart prikt.
  • De taart laat je vervolgens anderhalf uur afkoelen en dan verwijder je hem uit de vorm.
  • Snijd dan de taart horizontaal doormidden. Dan bestrijk je een helft met 200 gram chocolademousse. Dan leg je de andere helft voorzichtig op en bestrijk je de bovenkant en ook de zijkant van de taart met 200 gram chocolademousse.
  • Vervolgens zet je 1.5 zak KITKAT mini's rechtop rond de taart. Dan bestrooi je de bovenkant met 210 gram M&M's.

Warm chocoladetaartje

Een heerlijk nagerecht om klaar te maken is een warm chocoladetaartje. Binnen 20-30 minuten kun je dit bereiden en genieten van dit overheerlijke recept. Wat heb je allemaal nodig?

  • 2 eieren
  • 25 gr suiker
  • zout
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr boter
  • 30 gr bloem
  • Poedersuiker
  • Eetlepel boter voor het invetten
  • 2 eetlepels bloem

Je gaat eerst de oven voorverwarmen op 200 graden. En dan?

  • Klop dan de eieren en suiker in een kom.
  • Vervolgens doe je er de bloem en een snufje zout doorheen.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de pan.
  • Snijd nu de boter ins tukjes en voeg deze toe aan de chocolade.
  • Neem een pan en zet deze in een grotere pan met kokend water. Laat de chocolade smelten. Haal dan de pan uit het kokende water.
  • Voeg nu het eiermengsel toe en zorg dat het een gladde massa wordt.
  • Vet nu de schaaltjes of vormpjes in en bestuif deze met bloem.
  • Je kunt nu het chocolademengsel  verdelen over de schaaltjes.
  • Zet alles in het midden van de oven en bak het in 12 minuten gaar.
  • Leg de borden op een schaaltje, keer ze samen om en laat de taartjes uit de schaaltjes glijden.
  • Bestrooi het geheel met poedersuiker en dan kun je het direct serveren.

Negerzoenentaart

Om een lekkere negerzoenentaart te maken heb je het volgende nodig

  • 1 pak Dickmann’s negerzoenen
  • 250 gr. magere kwark
  • 1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter) slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • een taartbodem met rand

Je haalt eerst de wafeltjes van de negerzoenen af. En dan?

  • Je prakt het schuim en de chocolade fijn en mengt dit met de kwark en het citroensap in een kom.
  • Je gaat nu de slagroom in een andere kom stijfkloppen.
  • Vervolgens meng je het door het kwark/negerzoenenmengsel.
  • Haal dan de taartbodem uit de verpakking. Doe dan de ring van de appeltaartbakvorm er om heen.
  • Schep nu het mengsel op de taartbodem en laat het minimaal een uur opstijven in de koelkast.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 859x
Toegevoegd: 27-09-2016 09:57
Gewijzigd: 22-10-2016 19:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2489 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!