De 9 tuintrends van 2022.

De 9 tuintrends van 2022

De 9 tuintrends van 2022.Van duurzame tuinmeubelen tot zwembaddouches, in dit artikel vind je alle tuintrends die je moet weten om je tuin zo mooi mogelijk te maken! Als je meer wilt weten over welke kleuren je moet kiezen, welke materialen je moet kiezen en meer, lees dan verder!

1.Duurzame tuinmeubelen

Het lijkt erop dat duurzaamheid de #1 trend van dit jaar lijkt te zijn. Door de pandemie zijn mensen zich de afgelopen jaren meer bewust van milieukwesties. Daarom lijkt er ook in de tuinwereld een grotere drang naar duurzame producten te zijn. Deze trend is zichtbaar door de stijgende vraag naar materialen die milieuvriendelijker zijn, zoals de houtsoorten die duurzamer te produceren zijn. Als je geen producten wilt kopen en toch mee wilt doen met deze trend, kan dat eenvoudig zonder geld uit te geven! Je kan bijvoorbeeld potten en vazen eenvoudig recyclen door ze te verven voordat je ze in je tuin plaatst. Je tuin krijgt meer kleur en je helpt zo ook het milieu een handje! Je krijgt niet alleen een mooie tuin maar ook een fijn gevoel.

2. Geometrische vormen

Geometrische vormen lijken ook dit jaar erg populair te zijn. Vooral producten met een ronde vorm zijn trendy. Er is gezegd dat de redenering achter deze keuze te wijten is aan het gebruik van meer natuurlijke materialen in meubels. Deze trend zou heel goed een onderdeel kunnen zijn van de eerder genoemde trend, duurzaamheid. Je kunt op deze trend aansluiten door cirkelvormige decoraties zoals lampen te plaatsen. Dit geeft je tuin niet alleen een trendy uitstraling maar is ook nog eens functioneel voor die zomeravonden die je in je tuin wilt doorbrengen!

3. Stadstuinieren

Net als vorig jaar lijkt stadstuinieren een blijvertje te zijn. De voordelen van stadstuinieren is dat je het kunt doen, hoe klein of groot je buitenruimte ook is. Je kunt de voldoening ervaren van het verbouwen van je eigen voedsel, zelfs als je in een drukke stad woont. Een populaire keuze om te kweken lijkt microgreens te zijn. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de reden dat het bekend staat als een superfood. Een andere populaire keuze zijn dwergfruitbomen. Deze low-maintenance planten kun je probleemloos in je tuin houden. De planten zullen niet alleen je tuin ecologisch verbeteren, maar ook helpen om kleur en frisheid toe te voegen, meestal voor een zeer lage prijs!

4. Interieurdecors

Deze trend is misschien niet het meest geschikte idee voor een regenachtig land als Nederland, maar het lijkt desalniettemin populair te zijn! Het is namelijk het gebruiken van interieurdecoratie als tuinmeubilair. Veel materialen die voor interieurdecoratie worden gebruikt, zijn ook geschikt om in de tuin te gebruiken. Veel mensen kiezen er zelfs voor om dezelfde kleuren als hun interieur te gebruiken om van hun tuin een verlengstuk van hun huis te maken! Deze trend lijkt vooral te worden gedaan in grasloze tuinen. Vooral hout lijkt populair te zijn voor dit soort tuinmode. Ook tapijten en kussens lijken hun intrede in deze trend te hebben gevonden. Fel kleurrijk en accessoires zullen je tuin zeker opfleuren. 5. Balkontuinen

Als je een balkon of terras hebt dat wat opknapbeurt nodig heeft, kan het een goed idee zijn om er een tuin van te maken. Het lijkt misschien een grote opgave om van een balkon of terras een tuin te maken, maar het is met weinig moeite mogelijk! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar planten voor de hoeken en je fleurt je omgeving meteen op. Hiervoor heb je niet veel dure potten en planten nodig. Slechts een paar zullen doen! Een ander idee voor mensen met minder ruimte zijn wandplanten. Je kunt ook een kleine muurplant kopen en deze over je muur zien groeien en veel kleur toevoegen aan je huis!

6. Gezinsvriendelijk tuinieren

Een ander ding dat dit jaar trending is geweest, is gezinsvriendelijk tuinieren! Tuinieren kan een geweldige ervaring zijn voor kinderen, hun ontwikkeling verbeteren en als bonus krijg je een prachtige tuin om naar te kijken! Door kinderen te betrekken bij het verbouwen van groenten en fruit, kan je ze ook helpen wennen aan gezond eten. Je leert je kinderen niet alleen over gezondheid maar door een activiteit als tuinieren te doen kan je ook een band met hen opbouwen. Door voor de planten te zorgen, leren de kinderen verantwoordelijkheid te nemen. Dit type tuinieren is ideaal voor een gezin dat meer buiten wil zijn in het comfort van hun eigen huis!

7. Natuurkleuren

Een andere trend die in veel tuinen aanwezig is, is het gebruik van natuurkleuren. Door de chaotische dingen die in de wereld gebeuren, verlangen mensen naar wat rust en kalmte in het comfort van hun eigen huis. Marine, beige, bruin en groen lijken dit jaar veel gekozen te worden, omdat het mensen het gevoel geeft terug in de natuur te zijn. Deze trend past goed bij de duurzaamheidstrend en ook in deze tijden gaan mensen vaker voor natuurlijke materialen. De samenhangende harmonie maakt tuinen een perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen.

8. Felle kleuren

Naast de mensen die kiezen voor natuurkleuren, gaan veel mensen voor kleuren die er juist uitspringen zoals felroze, paars en neons. Hoewel het niet het vredige gevoel geeft dat tuinen met natuurkleuren geven, lijkt het de stemming van de tuinbezitters veel op te fleuren. Meestal doen niet alleen meubels dat, maar ook bloemen in verschillende kleuren. De felgekleurde bloemen zoals madeliefjes, klaprozen en meer helpen om de frisheid van de natuur te laten zien. Je kan verder ook gaan voor fel gekleurde meubelen waardoor je niet hoeft te letten om de kleur van het decor. 

9. Buitendouches

Een trend die velen zou verrassen zijn buitendouches! Hoewel veel mensen niet de luxe hebben om buiten een zwembad te hebben, kunnen ze op een warme zomerdag toch genieten van wat water via een buitendouche. De buitendouches zijn meestal compact en passen bij de kleur van de inrichting van de tuin. Veel mensen hebben ervoor gekozen om een waterbesparende filter toe te voegen aan hun douches om volledig zonder schuldgevoel van hun buitendouche te kunnen genieten! Het is ook geweldig voor mensen die wel een zwembad in de tuin hebben, omdat ze daarna een snelle douche kunnen nemen zonder naar binnen te gaan. Vooral huishoudens met kinderen die graag met modder spelen zullen dol zijn op deze trend!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Benjaminlaurens
Aantal keer gelezen: 996x
Toegevoegd: 14-06-2022 10:53
Gewijzigd: 17-06-2022 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!