De adelaar als krachtdier en gids

De adelaar als krachtdier en gids

De adelaar als krachtdier en gids De adelaar wordt wereldwijd gezien als een symbool voor macht, koninklijkheid en wijsheid. Wie de adelaar als krachtdier en gids herkent vindt baat bij zelfkennis en wijsheid voordat hij dit pad betreedt.

De adelaar als krachtdier en symbool van wijsheid

De adelaar wordt in verband gebracht met de zon en het licht. Hij is de belichaming van de zonnegeest. Omdat hij tot grote hoogte kan stijgen wordt hij de hemelvogel genoemd. Vanaf die hoogte heeft hij met zijn sterke ogen een goed overzicht. Hij staat symbool voor koninklijkheid en wijsheid, macht en leiderschap. Hij is de boodschapper die tussen mens en goden, hemel en aarde heen en weer vliegt. Wie de adelaar als krachtdier ontmoet heeft een sterk oog, bezit overzicht en een zelfstandige kritische geest. Vrijheid staat in zijn vaandel. Vrijheid voor eenieder.

De adelaar, symbool voor de ware leider

Het inzicht, overzicht en het verantwoordelijkheidsgevoel maken van de adelaar hét symbool voor leiderschap. De adelaar weet wat nodig is en zijn moed is onbetwist. De moed te beslissen, in te grijpen, rechtvaardigheid te herstellen. De moed van compassie. Hier worden kracht en natuurlijke uitstraling gekanaliseerd in wijsheid en focus. Gevoel voor wat onder gegeven omstandigheden nodig is, gepaard aan het vermogen om zo nodig snel te beslissen tonen een praktische afstemming van zijn creatieve wendbare geest. Beslissingen die in het belang zijn niet alleen van het individu, maar ook in het belang van de groep, de samenleving, worden genomen in het heldere licht van wijsheid. Het is de natuurlijke leider die vertrouwen wekt. Zijn integriteit blijkt uit zijn woorden en daden. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid dragen.

De snelle probleemoplosser wacht zijn kans af

Vrijheid en onafhankelijkheid gepaard aan moed kenmerken de adelaar. Wie dit totem heeft als krachtdier weet snel te ageren. Zijn onverwacht snelle ingreep is geslaagd voordat de situatie uit de hand heeft kunnen lopen. Hij overziet de situatie en de wegen die ingeslagen kunnen worden, zowel ten goede als ten kwade, zo is een in potentie gevaarlijke situatie al opgelost voordat erger probleem aan de hand is. Net als de adelaar weet degene die dit krachtdier als gids heeft te wachten, zijn ogen open te houden en op het juiste moment in actie te komen. Hij weet wat belangrijk is en voor minder gaat hij niet.

Levensruimte voor elk levend wezen

Het gevoel voor rechtvaardigheid gepaard aan een enorm vermogen tot compassie maakt dat de eerste doelstelling voor wie de adelaar herkent als zijn krachtdier is om te staan voor het basisrecht van elk levend wezen tot levensruimte, de ruimte zich naar eigen aard te ontplooien.

Oorspronkelijke natuur als kracht

De opgave van degene die het pad van de adelaar gaat is om echt en waarachtig te zijn. Zo kan de oorspronkelijke kracht zich maximaal ontplooien. Dit is geen makkelijk pad, er zijn geen voorbeelden te vinden voor uniekheid en ook geen technieken. De ware innerlijke natuur wil geleefd worden. De wezenlijke kracht moet naar buiten komen. Dit is de opgave. De eigen natuur in dienst van het leven zelf.





De mystieke adelaar

De adelaar staat voor de verbinding met magische en hogere krachten. Hoewel hij altijd verbonden blijft met het aardse, raakt hij er niet in gevangen of erdoor verblind. Degene die de adelaar herkent als zijn gids begint aan een leerlingschap op het pad van wijsheid. Wie nog niet veel levenswijsheid heeft opgedaan is ongeschikt om de adelaar als totemdier te beschouwen. Inzicht in de eigen vermogens en onvermogens, de sterke en zwakke punten is onontbeerlijk. De adelaar kan een enorme kracht ontwikkelen die vernietigend kan zijn. Onjuist ingezet kan de schade onverwacht groot zijn. De adelaar weet te wachten om er zeker van te zijn dat hij met een minimum aan inzet een maximum aan resultaat boekt, het juiste resultaat.

Een verborgen kracht in wijsheid en compassie

Wie de adelaar als gids heeft kan als het ware in sluiers gehuld zijn en onherkenbaar als wie hij ten diepste, in zijn hart is. Hij of zij heeft het niet nodig zich te manifesteren in zijn kracht en vermogen. Een enkel woord dat getuigt van wijsheid, compassie, inzicht en overzicht, een half woord in een situatie waarin de juiste keuze gemaakt moet worden die ook anderen aangaat, meer is niet nodig.

Het vermogen in eenzaamheid te groeien 

Lijkt er gebrek aan ruimte te zijn dan vindt de adelaar deze in eenzaamheid, op hoogten of in verten die niet voor ieder waarneembaar of bereikbaar zijn. In zijn integriteit wenst hij niet de ruimte van andere medeschepselen te bedreigen. Liever trekt hij zich zo nodig terug. Dit is geen lafheid, of ander teken van zwakte.

Verschillende vormen van het gebruik van het symbool van de adelaar

De adelaar is altijd een symbool geweest voor macht. De adelaar is terug te vinden op Romeinse munten als symbool van de keizerlijke macht, het grote Romeinse Rijk en de onoverwinnelijkheid van de Romeinse legers. Hij verschijnt op de Amerikaanse dollarbiljetten. Ook op de Duitse Mark stond het symbool van de adelaar. De adelaar staat al vele eeuwen symbool voor het Duitse Rijk en dit symbool werd door Hitler graag gebruikt in zijn machtsvisioen. Egypte heeft een adelaar afgebeeld op de vlag. Maar niet alleen grote landen, ook kleine staten en volken, zoals Polen, Albanië en de Koerden hebben als nationaal symbool de adelaar.

De adelaar in de mythologie

Wereldwijd heeft de adelaar zijn stempel gedrukt op de mythologie. Hij was een van de vermommingen van Zeus, de almachtige oppergod van het Griekse godenpantheon, zijn naam betekent de stralende. Jupiter, de god van wijsheid is de Romeinse evenknie van Zeus, de adelaar was symbool voor zijn macht en functioneerde als boodschapper tussen hemel en aarde. De adelaar staat voor wijsheid maar ook voor oorlog, in die hoedanigheid wordt hij verbonden met de Romeinse god Mars. In Palmyra in Syrië was de adelaar een symbool voor de zon en stond voor verjonging of vernieuwing. In het Hindoe pantheon reed de licht- en zonnegod Vishnoe op de vogel Garuda, half adelaar half mens. De Maya moedergodin Cihuacoatl werd adelaarvrouw genoemd. Het 15e Maya dagteken was de adelaar, symbool voor overzicht. In het oude China werd de kracht en grootheid van de adelaar geroemd, de Chinese naam voor adelaar is verbonden met de betekenis van held. De koninklijkheid van de adelaar lijkt onbetwist te zijn.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sofiaswereld
Aantal keer gelezen: 1790x
Toegevoegd: 25-10-2023 12:59
Gewijzigd: 26-10-2023 10:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!