De beste gratis Antivirusprogramma’s zijn?

De beste gratis Antivirusprogramma’s zijn?

De beste gratis Antivirusprogramma’s zijn?Al je financiële gegevens kunnen door een vervelend virus openbaar worden gemaakt voor boosdoeners en je computer kan volledig geblokkeerd worden. Je moet zorgen voor de beste antivirussoftware mogelijk om je systeem te beschermen. Een aantal van de beste programma’s zijn gelukkig helemaal gratis!

Onze uitgebreide beoordeling van de beste gratis virusscanner voor Microsoft Windows

Gratis versies van bekende virusscanners worden door veel fabrikanten beschikbaar gesteld voor thuisgebruik. Onze favorieten zijn avast! Free Antivirus, AVG AntiVirus Free en MSE (in die volgorde), maar scroll gerust door onderstaande lijst, opgesteld in de alfabetische volgorde, om de voor jou ideale antivirus te ontdekken. Let op: in deze lijst zijn geen uitprobeer of shareware antivirusprogramma’s opgenomen. De antivirus-software in deze lijst is helemaal gratis en werkt net zo goed of zelfs beter dan de kostbare programma’s van bedrijven zoals Norton en McAfee.

Ad-Aware Free Antivirus+

Ad-Aware Free Antivirus+ van Lavasoft is anders dan de “Ad-Aware” software die je waarschijnlijk kent. Dit is een echte top virusscanner, altijd aan en helemaal gratis. Ad-Aware Free Antivirus+ wordt ondersteund door Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Indien de lijst niet alfabetisch was opgesteld, zou Ad-Aware Free Antivirus+ zich waarschijnlijk niet bovenaan bevinden, omdat het scannen van email niet wordt ondersteund. Indien je ook van andere gratis producten van Lavasoft houdt, is Ad-Aware Free Antivirus+ een betrouwbare keuze.

Amiti Antivirus

Amiti Antivirus is een gratis antivirusprogramma met een heuristische scanner die vier verschillende scantypes ondersteunt, waaronder scannen naar virussen die op dat moment actief zijn in het geheugen. Werkt met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Het gebruiksgemak van Amiti wordt zeer gewaardeerd. Je treft alle instellingen en opties links in het programmavenster, netjes georganiseerd in hun respectieve gebieden, zonder al te veel rommel. Deze Antivirus bevat ook een tool waarmee je snel tijdelijke bestanden kan opruimen om schijfruimte vrij te maken, van zowel het systeem als van Internet Explorer.

avast! Free Antivirus

avast! Free Antivirus van Avast Software verdient het ongetwijfeld om op elke lijst van beste antivirusprogramma’s aanwezig te zijn. avast! Free Antivirus beschikt over optimaal werkende antivirus en antispyware engines (spyware vergaart informatie over een computergebruiker en stuurt deze door naar een externe partij) om je pc te beveiligen tegen aanvallen uit het internet en je bestanden, je email en zelfs je sms’en te beschermen. Het heuristisch engine, die onbekende virussen en andere malware kan identificeren, is een van de hoofdredenen waarom we avast! Free Antivirus bij de beste gratis antivirusprogramma’s hebben geplaatst. Wat ons ook zeer bevalt is het feit dat AVAST dit product al sinds 1988 produceert, een product dat waarschijnlijk het meest geïnstalleerd antivirusprogramma is. Compatibel met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

AVG Antivirus Free

Antivirus Free van AVG is een van de beste antivirusproducten op de markt en de favoriet van onze redactie. AVG Antivirus Free is een compleet antivirus en antispyware tool en bevat ook een email scanner, een link scanner, geplande scanmogelijkheden, automatische updates en meer. Wanneer je zo’n goed antivirusprogramma gratis kan downloaden, hoef je echt niet op zoek te gaan naar betaalde producten. Deze virusscanner een van de beste virusscanners die vandaag de dag beschikbaar zijn, vanwege het enorme aantal extra functies, de frequente updates en zijn ‘installeer het en vergeet het’ aspect waardoor je verder geen omkijken naar hebt. Compatibel met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus zal je beschermen tegen virussen, trojaanse paarden, wormen, spyware, adware en verschillende andere soorten van malware. Dit maakt het en zeer functioneel anti malware tool en een van de beste gratis antivirusprogramma’s die er zijn. Het uitgebreide toepassingsgebied van malware waarvoor Avira Free bescherming biedt zou al voldoende zijn om het een van de beste gratis antivirusapplicaties te maken, maar ook de heuristiek en het gebruikersgemak zijn van groot belang. Het enige wat ons een beetje tegen zit van Avira Free. Is de configuratie die je zelf moet voltooien na de installatie. Dit kan intimiderend werken als je een beginner bent op computergebied. Avira Free werkt op Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Avira is ook beschikbaar voor Mac en Linux computers.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Free Edition komt in deze lijst voor als een van de beter bekende antivirusprogramma’s. De configuratie van Bitdefender Antivirus Free Edition is ongelooflijk makkelijk. De software maakt minimaal gebruik van systeembronnen en zal je computer niet vertragen. Verder krijg je niet telkens verzoeken te zien om te upgraden naar een premiumaanbieding. Dit internetbeveiligingspakket is de eenvoud zelf, zowel wat betreft installatie als gebruik. Hierdoor is hij, volgens de redactie, een van de betere producten tussen de beste antivirusprogramma’s. Bitdefender Free Edition wordt volledig ondersteund door Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Hoewel het niet officieel is, draait hij ook goed op Windows 10.

Baidu Antivirus

Baidu Antivirus is zeer licht en beschermt tegen malware via zijn cloud gebaseerde virusdatabase. Dit pakket heeft een firewall tegen hackers, bescherming tegen phishing en keyloggers, bescherming van de webcam en van automatisch downloaden, een quarantaine sandbox en andere zeer bruikbare functies. Updaten gaat zoals gezegd automatisch. Baidu kan USB-apparaten en het Windows register scannen en het wachtwoord beveiligen die je instellingen beschermt. Hij heeft verder een ingebouwde bestandenscanner in de cloud, die verdachte bestanden naar Baidu uploadt om daar gescand te worden. Baidu ondersteunt ook diverse nuttige hulpprogramma’s zoals een traffic monitor (verkeersmonitor) en een private browser tool (privé browsertool). In al zijn functies, is Baidu Antivirus snel, gebruikt weinig systeembronnen en werkt net zo goed als alle andere antivirusapplicaties op deze lijst. Baidu werkt goed in Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.


Comodo Antivirus

Ook een uitstekend programma, dat is Comodo Antivirus van Comodo Security Solutions. Hij is gemakkelijk en een van de beste gratis antivirus opties die er zijn. Comodo Antivirus beschermt je, zoals de meeste antivirusapplicaties op deze lijst, tegen allerlei verschillende bedreigingen. Comodo Antivirus geniet de faam als een van de beste antivirusproducten praktisch uitsluitend vanwege zijn Defense+ technologie, een technologie die er standaard vanuit gaat dat onbekende bestanden een bedreiging zijn en dus onveilig. Dit klinkt alsof er problemen zouden kunnen ontstaan, maar Comodo anti-virus-programma gebruikt ook andere technologieën om het hele proces soepel en toch zeer doeltreffend te laten verlopen. Compatibel met Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

FortiClient

FortiClient is een werkelijke antivirus, webfilter, firewall, ouderlijk toezicht, optimalisatietool bij elkaar en een programma dat sterk genoeg is om door een bedrijf gebruikt te worden. Hij krijgt vaak de toepassende naam van “threat management” (bedreigingsbeheer) tool. Als we ervan uitgaan dat je slechts voor een computer hoeft te zorgen, kan het een beetje ingewikkeld klinken. Toch is FortiClient zeer gemakkelijk te installeren, de virusdefinitiebestanden worden automatisch bijgewerkt, doet een keer per week een volledige systeemscan en nog veel meer en dit allemaal zonder dat je hem enige aandacht hoeft te besteden. FortiClient werkt goed in Windows XP en alle nieuwere Windows-besturingssystemen, waaronder Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. FortiClient kan ook op Mac OS draaien.

Immunet

Immunet is een uniek beveilingssoftware, cloud gebaseerd, dat een beetje op Panda Protection lijkt (zie verder). Immunet beschermt je computer tegen bots, wormen, virussen, trojaanse paarden, keyloggers en spyware. Er zijn verschillende redenen waarom we Immunet een van de beste gratis internetbeveiligingssoftware vinden. Je hoeft nooit te updaten, je krijgt gratis telefonische ondersteuning en hij kan draaien samen met andere beste antivirustools waardoor de algehele bescherming vergroot wordt.
Compatibel met Windows XP en hoger.

Windows Defender, (hete eerder Microsoft Security Essentials (MSE))

Een van de beste gratis anti-virus-scanners beschikbaar op dit moment is ongetwijfeld Windows defender. Microsoft is relatief nieuw in de antivirus business, maar je hebt niets te vrezen. Windows defender is een fantastisch antivirusprogramma dat je zal beschermen tegen allerlei soorten van malvare, met automatische updates en ongelooflijk makkelijk in gebruik. Deze tool is aan deze beste keus lijst toegevoegd vooral om twee redenen. Eerst omdat het direct beschikbaar is van Microsoft en ten tweede omdat het erg makkelijk maakt om te weten of je computer beschermd is tegen bedreigingen of niet. Als het icoontje naast de klok groen is, dan ben je veilig. Is het icoontje rood, dan weet je dat er iets niet klopt. Windows defender wordt ondersteund door Windows 7 en hoger. De anti malware bescherming van MSE is een onderdeel van Windows Defender, dat ingebouwd is in Windows 8 en Windows 10. Windows XP wordt niet langer ondersteund.

Panda Protection

Panda Protection (eerder bekend als Panda Free Antivirus) zal je, net als alle andere gratis antivirusprogramma’s op deze lijst, beschermen tegen verschillende types van malware bedreigingen, zoals virussen, wormen, trojaanse paarden, adware en meer. Dat Panda op de lijst van de beste gratis programma’s staat, komt vooral door het feit dat hij zijn werk in de cloud doet. Het harde antiviruswerk dat een computer kan vertragen, vindt plaats op computers elders op internet waardoor je computer blijft werken zoal het hoort en je nog beter kan beschermen tegen de malware. Compatibel met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Rising Antivirus Free Edition

Rising Antivirus Free Edition is een gratis antivirusprogramma van de grootste antivirus fabrikant van China, Rising Software. We betwijfelen dat Rising Antivirus Free Edition de top van de lijst van mooiste antivirus interface zal halen, maar het product lijkt net zo goed te werken als elk ander antivirusprogramma. We hebben Rising Antivirus Free Edition getest in Windows 7 en het werkte probleemloos.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is niet meer dan dat, een combinatie van gratis antivirus en gratis firewall. De maker van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, Checkpoint Software, is al lange tijd in de firewall business. Het bedrijf maakt goede software en dit programma is geen uitzondering. Hoewel we niets spectaculair hebben gevonden in het antivirus gedeelte van dit programma, biedt dit product de beschikking over een antivirus en een firewall die zeer goed geïntegreerd zijn en dat heeft zijn voordelen. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall zou moeten werken met alle recente versies van het Windows besturingssysteem.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2041x
Toegevoegd: 06-12-2018 17:37
Gewijzigd: 26-08-2019 12:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!