nieuwste gadgets Oculus Rift

De nieuwste gadgets

nieuwste gadgets Oculus RiftDe wereld van de gadgets staat niet stil. Telkens worden er nieuwe ideeën werkelijkheid gemaakt of worden oude modellen of prototypes verbeterd. Met de huidige wereld van sociale media zullen geniale gadgets snel in de publiciteit raken en de vele fans bereiken die geld overhebben voor de nieuwste gadgets.

De pragmatische tijd is voorbij, tegenwoordig zijn veel gadgets gericht op het ervaren van nieuwe soorten van genot en amusement. Vermaak is dus de de voornaamste factor. Maar niet voor alle nieuwe gadgets is dat het geval, want ook de functionaliteit van deze speeltjes is belangrijk en zeker iets waarnaar gekeken wordt bij de aanschaf ervan. Maar veel gadgets hebben ook een combinatie van beide, een ongekende functionaliteit en plezier bij het gebruiken ervan. Het zijn voorwerpen of diensten die ervoor zorgen dat het leven makkelijker en leuker wordt.

De ontwikkeling

De ontwikkeling van nieuwe gadgets gaat in een razend tempo. Op elk gebied komen er regelmatig nieuwe versies van prototypes uit en groeien ideeën uit tot een werkelijkheid. Zo is het up-to-date houden van telefoons, spelcomputers en computers in volle gang en ontstaan er nieuwe dingen die iedereen kan vermaken of helpen.

Oculus Rift

Zo is er de Oculus Rift. Dit is een voorwerp dat als virtual reality-bril op het hoofd wordt gezet. Deze bril wordt aangesloten op de computer of een spelcomputer en kan gebruikers ervan doen wanen in een fantasiewereld. Met deze gadget wordt gamen dus levensecht, het is alsof de gebruiker zichzelf in die wereld bevindt.

Apple Watch

De Apple Watch is een horloge die gedragen kan worden en verschillende functionaliteiten heeft. Het is eigenlijk een iPhone op miniformaat die altijd bij de hand is. Maar hij heeft minder functies en is daarom puur bedoeld als hulpmiddel van de iPhone zelf. Zo kunnen er apps op gedownload worden die helpen bij het hardlopen. Ook kan ermee gebeld worden, het is dus niet meer nodig om de iPhone zelf erbij te pakken.

Samsung Watch

Naast Apple heeft Samsung ook een watch gemaakt, de Samsung Gear S genaamd. Deze smart watch heeft ongeveer dezelfde functies als de Apple Watch. Zo kan ermee gebeld worden, kan hij via bluetooth verbonden worden met de telefoon, waardoor er muziek geluisterd kan worden en navigeren mogelijk is. Bovendien kunnen er foto’s mee gemaakt worden.

The Dash, earless earbuds

Een nieuw en innovatief product is The Dash. Dit zijn draadloze oordopjes die muziek produceren en nog meer functies hebben. Via een bluetooth-verbinding worden deze draadloze oordopjes verbonden met de telefoon. Hierdoor kan er geluisterd worden zonder het in de knoop raken of het in de weg zitten van het snoer. Ook zijn er meer functies ingebouwd. Zo kunnen stappen geteld worden bij het hardlopen. Voor sporters zijn deze oordopjes dus ideaal.Buigbaar telefoonscherm

Het klinkt onmogelijk, een scherm van een smartphone dat kan buigen en daarom makkelijk op te bergen is, maar Samsung is ermee bezig. Het bedrijf heeft bekend gemaakt bezig te zijn met de ontwikkeling van dergelijke schermen. Een voorbeeld hiervan is een Samsung-telefoon met 3 GB aan RAM-geheugen, een MicroSD-invoer en een krachtige Snapdragon processor van Qualcomm. Optimistische berichten vertellen dat deze telefoon al in januari 2016 beschikbaar kan zijn, maar critici maken zich zorgen over bepaalde telefoononderdelen die niet goed kunnen buigen, zoals de processor, accu en fotocamera.

Drones

Drones zijn al een tijdje beschikbaar. Deze bestuurbare vliegmachientjes zijn handig gebleken in veel gevallen, zoals het komen bij plekken die voor mensen of helikopters lastig te bereiken zijn en spectaculaire beelden met een camera vastleggen. Ook is het leuk speelgoed voor persoonlijk vermaak en het maken van filmpjes van het sporten. Deze laatste functie wordt nu nog innovatiever. Er is namelijk een drone ontwikkeld, de Ghost, die de persoon automatisch volgt. Zelf besturen is dus niet meer nodig. Dat is handig, want zo kunnen ook zonder te besturen filmfragmenten worden vastgelegd. Dat is ideaal voor het sporten of het maken van spectaculair beeldmateriaal.

Owlet

De Owlet is een sok die baby’s dragen tijdens hun eerste maanden. Het is een sok die een wiegendood in de gaten houdt. De sensoren erin houden de hartslag en andere functies, zoals het zuurstofniveau in het bloed, van de baby in de gaten en slaan alarm als er iets onregelmatigs gebeurt. Het is een doorontwikkelde gadget die geen mankementen vertoont. Ouders kunnen dus met een gerust hart slapen. Valse alarmen zullen er niet plaatsvinden, het is dus een uiterst betrouwbare gadget.

Sense

De Sense is een gadget die gericht is op het bijhouden van slaap. Het is een apparaatje dat op het nachtkastje wordt gezet en gedurende de nacht het slaapritme en omgevingsfactoren in de gaten houdt.

Deze Sense is een bol die op het nachtkastje wordt gezet. Deze staat in verbinding met de zogeheten Sleep Pill. Deze wordt aan het kussen vastgemaakt. Deze Sleep Pill neemt geluiden op en analyseert het slapen. Verder worden omgevingsfactoren, zoals het geluid, de luchtvochtigheid, de temperatuur en de hoeveelheid licht bepaald. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de Sense of de omgeving ideaal is om te slapen of dat er nog iets veranderd moet worden. Verder kan de Sense mensen wekken in momenten van lichte slaap. Hierdoor wordt je fitter wakker. Er worden bij het pakket twee Sleep Pills geleverd, eentje kan dus gedeeld worden.

Coolest Cooler

De Coolest Cooler is een multifunctionele koelbox. Deze heeft buiten de mogelijkheid om dranken of voedsel te koelen, ook een blender, Bluetooth Speaker, USB-oplaadpunt, ledverlichting, flesopener, snijplank en opslagruimte. Het apparaat rijdt op wieltjes en is dus makkelijk mee te nemen. Verder werkt hij op een krachtige accu die makkelijk te vervangen is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Krachtigschrijven
Aantal keer gelezen: 8412x
Toegevoegd: 27-10-2015 17:25
Gewijzigd: 31-05-2016 14:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!