Diabetes: Wat je moet weten en hoe het om te keren.

Diabetes: Wat je moet weten en hoe het om te keren

 Diabetes: Wat je moet weten en hoe het om te keren.Diabetes is voor veel mensen een strijd. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, zenuwproblemen, nieraandoeningen en verlies van gezichtsvermogen.

Diabetes is voor veel mensen een strijd. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, zenuwproblemen, nieraandoeningen en verlies van gezichtsvermogen. Als u niet goed voor uw diabetes zorgt, kunt u dialyse of een niertransplantatie nodig hebben. En de diagnose diabetes type 2 kan betekenen dat u uw verzekeringsdekking verliest en ook moeilijker in aanmerking komt voor uw levensverzekering. Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over diabetes?

 

Wat is diabetes?

Diabetes is een ziekte van het lichaam waarbij er te veel suiker in het bloed zit. Het veroorzaakt veel verschillende symptomen, waaronder veel honger hebben, meer plassen dan gewoonlijk en snel moe zijn. Diabetes kan ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, zenuwproblemen, nieraandoeningen en verlies van gezichtsvermogen.

 

Diabetes en hartziekten

Het belangrijkste om te weten over diabetes is dat het kan leiden tot hart-en vaatziekten. Het is ook belangrijk om te weten dat er manieren zijn om diabetes om te keren zonder medicatie. Door gezonde veranderingen in uw dieet aan te brengen en regelmatig te bewegen, kunt u uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en hartaandoeningen verminderen.
Als u diabetes type 2 heeft, zijn hier enkele dingen die u moet weten:
-U moet jaarlijks een oogonderzoek ondergaan
-het is van cruciaal belang om een gezond gewicht te behouden
-U moet regelmatig met uw arts overleggen zodat hij uw bloedsuikerspiegel kan controleren
-Uw arts kan u medicijnen of andere behandelingen voorschrijven.
Als u diabetes type 2 wilt omkeren door uw levensstijl te veranderen, volg dan deze tips:
-Eet een dieet dat rijk is aan vezels, groenten en fruit en weinig vet bevat.
-Doe minstens 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging op de meeste dagen van de week

 

Diabetes en nierziekten

Een nierziekte is een ernstig gezondheidsprobleem dat optreedt wanneer de nieren niet meer goed werken. Er zijn twee soorten nieraandoeningen: acute en chronische. Acute nierziekte kan worden veroorzaakt door hoge bloeddruk, een hartaanval of een beroerte. Chronische nierziekte is de langdurige aandoening die optreedt wanneer het lichaam niet genoeg van bepaalde enzymen en eiwitten aanmaakt die nodig zijn om de nieren gezond te houden. Chronische nierziekte is vaak moeilijk op te sporen omdat er geen symptomen zijn tot het te laat is, dus moet de ziekte vroegtijdig worden opgespoord door routineonderzoeken en tests zoals urineonderzoek, bloedonderzoek, echografie en röntgenfoto's. Als u diabetes heeft en al risico loopt op een chronische nierziekte, moet u met uw arts praten over het ontwikkelen van een plan voor vroegtijdige opsporing.

 

Diabetes en zenuwproblemen

Als u diabetes heeft, is het risico op zenuwproblemen groter dan bij mensen in de algemene bevolking. Symptomen van zenuwproblemen zijn: tintelingen, gevoelloosheid, pijn of een brandend gevoel in een ledemaat, kramp, zwakte en moeite met het bewegen van een arm of been. Wanneer bij u diabetes is vastgesteld en u ook deze symptomen ervaart, is het belangrijk dat u uw bloedsuiker regelmatig laat controleren, zodat eventuele zenuwproblemen kunnen worden behandeld voordat ze blijvend worden.
Diabetes kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, nieraandoeningen en verlies van gezichtsvermogen.
Diabetes kan het voor mensen moeilijker maken om in aanmerking te komen voor een levensverzekering omdat het lichaam minder gezond is wanneer het onder stress staat door hoge bloedsuikerspiegels.
Er zijn veel verschillende soorten diabetes, waaronder type 1 (jeugddiabetes) en type 2 (volwassenendiabetes).
 

Diabetes en gezichtsverlies

Diabetes kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van het effect van diabetes op de ogen. Dit type gezichtsverlies, bekend als diabetische retinopathie, leidt meestal tot wazig of zwak zicht en de noodzaak van een oogoperatie, waarbij een oog kan worden vervangen door een transplantaat. Als u diabetes heeft, is het belangrijk om uw arts regelmatig te bezoeken voor oogonderzoek, zodat eventuele problemen in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord.

1) Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over diabetes?
2) Hoe kun je diabetes omkeren?
3) Wat is het succespercentage bij het omkeren van diabetes?

 

De belangrijkste dingen om te weten over diabetes

Het belangrijkste om te weten over diabetes zijn de risico's die eraan verbonden zijn. U moet weten hoe u diabetes type 2 kunt omkeren, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Het is ook belangrijk voor u om de waarschuwingssignalen van diabetes te kennen, zodat u kunt voorkomen dat u het krijgt.
Diabetes is een chronische aandoening die constante zorg en aandacht vereist om uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden. De eerste stap om dit te doen is een gezond dieet te volgen en regelmatig te bewegen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen, waaronder het eten van regelmatige maaltijden, het drinken van veel water en het beperken van alcoholgebruik. U moet ook proberen een evenwichtige levensstijl aan te houden door stress te vermijden en niet te roken of drugs te gebruiken.
Als uw bloedsuikerspiegel te lang te hoog blijft, kunt u diabetische ketoacidose (DKA) krijgen. DKA is levensbedreigend en vereist onmiddellijke medische hulp en insulinetherapie voor herstel. Het treedt op wanneer uw lichaam niet genoeg insuline kan produceren als gevolg van een te lage bloedsuikerspiegel of door een infectie of verwonding in uw alvleesklier, of als u diabetes type 1 heeft.

Diabetes omkeren

Als u niet met deze chronische aandoening door het leven wilt gaan, zijn er enkele dingen die u kunt doen. Ten eerste moet u uw bloedsuikerspiegel op een gezond peil houden door te letten op wat u eet en hoeveel u lichamelijk actief bent. Neem ook uw medicijnen zoals voorgeschreven om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Als deze stappen niet genoeg zijn om de nodige veranderingen teweeg te brengen, kunnen artsen u insuline-injecties of een insulinepomp aanraden.
Maar wees voorzichtig dat u niet zelfgenoegzaam wordt - diabetes is een progressieve ziekte die mettertijd erger wordt als deze niet goed wordt behandeld. Het kan moeilijk zijn om diabetes om te keren, maar het is mogelijk als je de juiste steun en motivatie hebt.

 

Diabetes als een levensstijlziekte

Diabetes is een levensstijlziekte. Als u het wilt omkeren, zult u uw manier van leven moeten veranderen. Je zult een aantal veranderingen moeten maken die niet gemakkelijk zijn om te doen, maar ze kunnen je helpen diabetes om te keren. Bijvoorbeeld, als je diabetes wilt omkeren en gewicht wilt verliezen, dan moet je op de meeste dagen van de week minstens 30 minuten of meer fysiek actief zijn. U kunt uw bloedsuiker ook onder controle houden door het eten van een gezond dieet dat laag-glycemische voedingsmiddelen bevat, zoals groenten en volle granen.
Diabetes is vooral moeilijk voor de ogen omdat het zenuwbeschadiging veroorzaakt in het netvlies en de oogzenuw. Het belangrijkste is om uw ogen gezond te houden door een anti-aging oogcrème te gebruiken die antioxidanten bevat die de schade door vrije radicalen als gevolg van diabetes en andere levensstijlfactoren zoals roken en slaapgebrek tegengaan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 1017x
Toegevoegd: 18-02-2022 13:19
Gewijzigd: 21-02-2022 09:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3650 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!