Dit versterkt jouw lichaam: ashwagandha en magnesium

Dit versterkt jouw lichaam: ashwagandha en magnesium

Dit versterkt jouw lichaam: ashwagandha en magnesiumElke dag is het belangrijk het om genoeg vitamines binnen te krijgen. Het is extra belangrijk wanneer jouw lichaam deze stoffen zelf niet aanmaakt. Door jouw vitamine reserves aan te vullen wanneer je deze ontbreekt kun je ervoor zorgen dat je het beste uit jezelf en de dag kunt halen halen. Wil jij meer weten over hoe jij je lichaam kunt versterken? Lees dan gauw verder!

Een echte krachtpatser! 

Niet veel mensen zijn bekend met de krachtige werking van ashwagandha, daarom biedt dit artikel hier meer informatie over. Ashwagandha is afkomstig uit het Indiase Ayurveda en betekent ‘de wetenschap van lang leven’. Naast India, groeit deze plant ook in Zuid-Azië en en op sommige plekken in Afrika. Voor meer dan 4000 jaar wordt hier door deze landen gebruik van gemaakt om de gezondheid bevorderen. Wat goed is om te weten is dat iedereen nu ook kan genieten van de voordelen die deze plant te bieden heeft. Je hoeft er niet meer helemaal naar het buitenland te reizen voor deze plant. Voordat we ingaan op waar ashwagandha allemaal goed voor is, is het goed om te weten wat ashwagandha nu eigenlijk is. Ashwagandha is namelijk een lange plant waar groene of paarse bloemen aan groeien. Daarnaast groeit er ook een rode vrucht aan. Voor een lange periode wisten Westerse landen niet van deze plant af. Echter, begint hier nu verandering in te komen, omdat de wetenschap hier meer over te weten is gekomen. Het is bewezen dat de ashwagandha niet alleen de lichamelijke, maar ook mentale voordelen met zich meebrengt. Ben jij benieuwd naar wat dit allemaal betekent? Lees dan snel verder!

 

Voordelen van de ashwagandha

Het belangrijkste om over de ashwagandha plant te weten, is dat het een adaptogeen is. kruiden die onder deze categorie vallen kunnen je heel goed helpen wanneer je stress hebt. Het is dus goed te gebruiken wanneer je een sollicitatiegesprek hebt en je heel nerveus bent bent, bij het afleggen van een belangrijk examen en zelfs als je de kriebels krijgt tijdens een vlucht. In alle situaties die jij spannend vindt, kan deze kruiden jouw aanpassingsvermogen ondersteunen. Maar dit is natuurlijk niet het enige waar deze plant goed voor is. Ben jij spiritueel ingesteld? En heb je het idee dat je een beetje uit balans bent? Dan kun je de ashwagandha ook heel goed gebruiken om jezelf weer op balans te krijgen. Mensen die veel sporten of veel in beweging zijn, kunnen hier ook heel goed van profiteren. De ashwagandha kan namelijk je uithoudingsvermogen en energielevels naar een hoger niveau brengen. Het is alom bekend dat je proteïne kunt gebruiken voor het opbouwen van je spieren. Dit kun je tegenwoordig ook voor elkaar krijgen door ashwagandha extract te gebruiken, daarom kun je hier ook gebruik van maken na het sporten! Tot slot kunnen mannen ook ashwagandha extract gebruiken om hun seksuele prestaties te bevorderen en vrouwen kunnen het gebruiken zodat hun voortplantingsorgaan in een gezonde staat blijft. Ashwagandha is verkrijgbaar als supplement in verschillende vormen, namelijk in tabletten, capsules en als poeder. Kies voor ashwagandha extract zonder bestrijdingsmiddelen, omdat je zo kunt genieten van de beste kwaliteit. Heb je een ashwagandha supplement uitgekozen? Dan is het goed om te weten dat dit het beste tegen het einde van de dag of voor het slapengaan gebruikt kan worden. Vermijd koffie en andere stimulerende stoffen voor het beste resultaat.

Een echt powerhouse! 

Naast de ashwaganda is er een andere ‘powerhouse’ waarmee het lichaam versterkt kan worden. We hebben het over niets minder dan magnesium. Er zijn verschillende soorten magnesium, echter zullen we het hier alleen over magnesium citraat en bisglycinaat hebben. Dit komt doordat de meeste mensen bekend zijn met deze vormen van magnesium. Het is goed om te weten dat deze twee vormen van magnesium niet hetzelfde zijn, daarom gaan wij hier kort op in. Magnesium citraat is een organisch verbonden vorm van magnesium. Bij magnesium bisglycinaat is dit ook het geval, alleen zit het hier net een beetje anders. Bij deze vorm van magnesium is het zo dat het sneller in ons lichaam kan worden opgenomen, omdat ons lichaam het als aminozuur beschouwt. Aminozuren spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Zo zorgt het ervoor dat onze voedingsstoffen opgeslagen en vervoert worden, nieuwe cellen aangemaakt worden, ons spijsverteringsproces soepeler verloopt, er meer energie geproduceerd wordt, het helpt bij het genezen van onze wonden en veel meer. Wat ook goed is om te weten is dat magnesium bisglycinaat uit kleine deeltjes bestaat en daarom ook makkelijk in de hersenen opgenomen kan worden. Als je ervoor wilt zorgen dat je een goed geheugen hebt of geestelijk goed in balans bent, kun je het beste voor magnesium bisglycinaat kiezen!

De voordelen van magnesium

Magnesium kun je ook voor verschillende zaken gebruiken. Het zorgt ervoor dat spieren soepel blijven en dat de botten verstevigd worden. Ben je al een tijd vermoeid bent? En heb je geen idee wat hier de oorzaak van is? Dan kan het komen doordat je niet genoeg magnesium binnenkrijgt. Na het innemen van magnesium supplementen zul je merken dat je minder vermoeid bent, omdat het helpt om je energieniveau weer op peil te brengen. Magnesium kent dus vele voordelen. Het is ook goed om te weten dat het lichaam niet zelf magnesium aanmaakt en dat je dit alleen via voeding binnen kunt krijgen. Krijg jij niet genoeg magnesium via je voeding binnen? Dan kan het nemen van magnesium supplementen ervoor zorgen dat de reserves in het lichaam een boost krijgen. Mocht je geen fan zijn van supplementen, dan kun je ervoor kiezen om magnesiumolie in de vorm van een spray te gebruiken. Deze olie wordt makkelijk opgenomen in de huid. Het sprayen van deze olie zorgt er ook voor dat je meteen minder stijve spieren hebt.

Samenvattend, de ashwagandha plant is een veelgebruikte plant in India, Zuid-Azië en in sommige delen van Afrika. het extract van deze plant kent veel voordelen. Het is goed te gebruiken tijdens momenten van stress. Zo kun je het gebruiken wanneer je een belangrijk examen hebt, voor het deelnemen aan een sollicitatiegesprek of voor het vliegen. Ashwagandha kan er ook voor zorgen dat je meer energie hebt en dat je geestelijk weer op balans kunt komen. Vergeet niet dat het innemen van ashwagandha extract ook seksuele voordelen kent. Naast ashwagandha extract is magnesium ook een echte ‘powerhouse’. Het kan helpen bij oververmoeidheid en het kan je fysieke gesteldheid bevorderen. Ga jij ook gebruikmaken van ashwagandha en magnesium om jouw lichaam te versterken?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1089x
Toegevoegd: 14-10-2022 11:15
Gewijzigd: 14-10-2022 11:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!