Reiki

Wat is reiki?

ReikiReiki is een alternatieve geneeswijze waarbij energie gebruikt wordt voor therapie. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van verschillende oefeningen om de energie over te brengen naar de cliënt. Door energie op de juiste manier toe te passen kan het zelf herstellend vermogen van het lichaam een boost ontvangen. Je leest hier meer informatie over reiki en de behandeling die ermee uitgevoerd wordt.

Wat is het precies?

Reiki bestaat uit twee woorden die uit het Japans komen. De woorden Rei en KI. Rei staat voor universeel en ki voor levensenergie. Eigenlijk is universele levensenergie overal om ons heen. Deze energie is essentieel om te blijven bestaan. Met Reiki is het mogelijk om de energie die om ons heen is te sturen. Door de energie te sturen kunnen we mensen genezen. Het is een geneeswijze die al eeuwenlang in de historie gebruikt wordt als alternatieve geneeswijze. Het is een methode die iedereen kan leren ontwikkelen en toepassen. Een zogenaamde reiki master kan de energie overdragen zodat een disbalans hersteld wordt in het lichaam. Reiki is geen bijzondere gave en is ook niet gekoppeld aan godsdienst. Iedereen kan de behandeling zelf ervaren of toepassen. Na afloop geeft de behandeling een goed gevoel. Je hebt weer het gevoel dat je lekker in je vel zit.

Behandeling met handoplegging

Als je Reiki een keer hebt meegemaakt doet het je vooral denken aan handoplegging. Met handoplegging wordt energie van mensen via de handen aan iemand anders doorgegeven. Dit kan gedaan worden met mensen, dieren en planten. De hand wordt gebruikt als een doorgeefluik van energie. Via de hand wordt energie doorgegeven. Je ziel en lichaam kan zich met deze energie voeden en weer vernieuwde energie krijgen. Dit is natuurlijk ideaal als je lichaam even uit balans is en je weer terug in balans moet komen.

Wanneer kan je gebruik maken van reiki?

Deze alternatieve geneeswijze wordt vooral gebruikt bij een disbalans. Er zijn verschillende redenen waarom je een disbalans kan ervaren. Bijvoorbeeld bij chronische pijn waarbij je regelmatig last hebt van pijnlijke plekken in het lichaam. Of als je fysieke klachten hebt die tijdelijk van aard zijn. Het kan ook voorkomen dat je geen fysieke pijn, maar emotionele pijn ervaart. Je bent bijvoorbeeld erg verdrietig, boos of je ervaart veel stress. Het kan ook gebeuren dat je door fysieke pijnen last hebt van emotionele toestand. Bijvoorbeeld dat je verdrietig bent omdat je dagelijks last van pijn hebt. Het is dan belangrijk dat er blokkades weggehaald worden met vernieuwde energie. Je emotionele en fysieke kracht komt dan weer in balans. Je kan je lichaam weer terug in balans brengen door gebruik te maken van reiki.


Reiki gebruiken om te helen

Het is vooral belangrijk dat je openstaat voor een behandeling met reiki. Alleen dan zal de behandeling helpen en ga je er zelf beter door voelen. Bepaalde ziektes kunnen helaas er niet meer door genezen worden. Je kan met de behandeling er wel voor zorgen dat je lichaam er beter mee om leert gaan. Hoe je de behandeling ervaart zal voor iedereen anders zijn. Een behandeling heeft lang niet voor iedereen hetzelfde effect. Doordat je ervoor open moet staan is het belangrijk dat je niet al te sceptisch bent over de behandeling. Als je te sceptisch bent zal je onbewust de ontvangen energie wegsturen. Je trekt zo niet meer de energie aan die de behandelaar naar je toestuurt. Alleen als je ervoor open staat zal de behandeling effectief zijn. De vrijgekomen energie kan zo beter door je lichaam heen stromen. Dankzij deze energie leer je jouw ziekte beter begrijpen en ermee omgaan. Je zal je hierdoor al snel een stuk beter gaan voelen.

Reiki is niet bedoeld om alle ziektes te genezen

Ondanks dat reiki een alternatieve geneeswijze is mag het niet gebruikt worden als vervanger van reguliere geneeswijzen. Het kan meer gezien worden als een aanvullende behandeling om de symptomen en pijn te verlichten. We zien vooral dat bijvoorbeeld terminale patiënten in het laatste stadium veel baad hebben bij een reiki behandeling. De medicijnen die ze al gebruiken kunnen door de behandeling versterkt worden. Hierdoor ervaar je minder fysieke en emotionele pijn. Als je bijvoorbeeld behandeld wordt voor kanker dan kunnen de chemokuren versterkt worden en de bijwerkingen verminderd met reiki. Bij chronische ziektes zoals diabetes kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je minder insuline nodig hebt. Bespreek daarom altijd met je huisarts het gebruik van reiki als behandeling.

Voor welke aandoeningen kan reiki verlichting bieden?

Reiki helpt vooral bij aandoeningen waarbij de traditionele geneeswijze minder effectief lijkt te zijn. Bijvoorbeeld als je het idee hebt dat je weinig steun krijgt of dat er weinig oplossingen lijken te zijn voor jouw aandoeningen. Ons advies is om nooit de traditionele geneeswijze te stoppen, maar om reiki als aanvulling te gebruiken. We zien vooral bij de volgende aandoeningen dat reiki verlichting kan bieden: rugklachten, migraine, hoofdpijn, astma, jicht, eczeem en psychische aandoeningen zoals stress en een burn-out.

Hoe werkt een behandeling?

Met speciale symbolen en oefeningen wordt er tijdens een behandeling energie vrijgemaakt. De energiebanen in het lichaam komen zo vrij te liggen. Door bepaalde klachten kan er een blokkade in het lichaam zijn ontstaan. Deze blokkade zorgt ervoor dat er geen energie meer kan doorstromen. Een behandelaar zorgt ervoor dat deze blokkade weggehaald wordt en de energie weer kan doorstromen. Deze energie kan weer vrij door het lichaam heen stromen en vult eventuele tekorten aan. Een ziekte kan door reiki hierdoor niet opgelost worden, maar je geest leert er beter mee om te gaan. Bij een chronische aandoening leert je geest er beter mee leven. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven automatisch toe. Je hebt zo absoluut baat bij een behandeling met reiki.

Wat ervaar je tijdens een behandeling?

In eerste instantie ervaar je rust. Je hebt het gevoel dat je lichaam helemaal tot rust komt en de ontspanning wegvalt. Het gebeurt ook regelmatig dat patiënten tijdens de behandeling in slaap dommelen zonder dat ze het zelf doorhebben. Naast rust kan je ook andere dingen ervaren. Er zijn patiënten die bijvoorbeeld aura’s zien als ze een spirituele achtergrond hebben. Daarnaast kan je tintelingen, stromingen, maar ook emoties voelen. Je kan bijvoorbeeld ineens angstig of boos worden. Het is belangrijk dat je deze emoties over je heen laat komen. Het hoort bij het proces van herstellen. Als je gevoelig bent voor energiestromingen bijvoorbeeld door meditatie dan kan je reiki zelfs met een diepere beleving ervaren. Voor iedere patiënt zal het een unieke ervaring zien en iedereen beleeft de behandeling weer anders.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 4002x
Toegevoegd: 03-07-2017 19:11
Gewijzigd: 14-07-2017 10:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!