knoflook

Natuurlijke pijnstillers

knoflookPijnstillers zijn al jaren overal verkrijgbaar en mensen gebruiken ze maar wat te graag. Zelfs voor zwaardere pijnstillers zoals Ibuprofen heb je geen doktersrecept nodig. Deze zijn vrij verkrijgbaar. Maar het nadeel van een synthetische pijnstiller zoals Ibuprofen is dat de bijwerkingen vaak overheersen. Waarom stap je niet over op natuurlijke pijnstilling? Hieronder doen we een opsomming van allerlei middeltjes tegen pijn die moeder aarde ons schenkt, te beginnen met Curcuma.

Curcuma / geelwortel

Curcuma is een zeer geneeskrachtig kruid en wordt al eeuwenlang gebruikt als ontstekingsremmer én pijnstiller. We noemen het ook wel geelwortel. Het is nu eindelijk duidelijk geworden dat dit preparaat enorm veel te bieden heeft. Wel is het belangrijk dat je een z.g. biologisch preparaat gebruikt. Anders wordt het namelijk niet of nauwelijks in je bloed opgenomen bij inname. Onder een biologisch preparaat verstaan we dat je de geelwortel in vet of olie verwarmt (bijvoorbeeld in olijfolie) en daar vervolgens zwarte peper aan toevoegt. Pas dan kan het goed door het lichaam worden opgenomen en profiteer je van het werkingsmechanisme van Curcuma die vergelijkbaar is met dure farmacie middeltjes tegen pijn!

Artsen die onderzoek doen naar de werking van Curcuma bij pijn en ontstekingen geven aan dat het plantaardige middel niets onder doet voor dure synthetische pijnstillers, waarvan de meeste mensen trouwens ook lastige bijwerkingen krijgen. Met geelwortel heb je géén last van bijwerkingen. Heb je reumatische pijn of gewrichtsontstekingen? Maagklachten? Kiespijn? Of een andere soort pijn? Koop dan een preparaat met de juiste biologische beschikbaarheid (daarin zit ook zwarte peper) en neem hier dagelijks een hoeveelheid van (2 tot 3 theelepels kurkuma) en de pijn zal sterk verminderen.

Boswellia

Boswellia is een ander plantaardig geneesmiddel waarvan het inmiddels bewezen is dat het effectief is tegen bepaalde soorten pijnklachten. Zo blijkt boswellia te helpen voor patiënten die last hebben van reumatische pijnen en brengt het verlichting bij de ziekte van Crohn. Het plantje blijkt eigenschappen te bezitten die ontstekingsprocessen remmen. Inmiddels is boswellia ook al verkrijgbaar in tabletvorm en wel met als merknaam 5-LOXIN®. Hiervan mogen patiënten maximaal 250 mg per dag innemen. Meestal verdwijnen bepaalde pijnklachten al binnen een week. Neem dit middel alleen in overleg met je huisarts.

Olijfolie

Ook olijfolie blijkt een geneesmiddel te zijn tegen diverse soorten pijnen. En olijfolie is ook nog eens erg gezond. Haal dan wel extra vergine olijfolie in huis. Deze olijfolie is namelijk het gezondst, want het bevat stofjes die dezelfde werking hebben als Ibuprofen en andere synthetische middelen die ontstekingen tegengaan. Onderzoeken hebben inmiddels al wel aangetoond dat olijfolie pijn vermindert. En een groot voordeel van dit soort natuurlijke pijnstillers is dat je geen last krijgt van vervelende bijwerkingen.

Druiven

Houd je van druiven? Dan heb je geluk. Want druiven zijn erg gezond maar blijken ook nog eens te helpen bij de behandeling van rugpijn, nekpijn, schouderpijn én buikpijn. Het bevat namelijk bepaalde ontstekingsremmende eigenschappen. De bloedsomloop in het lumbale gebied verbetert en daardoor vermindert de pijn. Neem een handvol druiven per dag en het effect zal al merkbaar moeten zijn.

Knoflook

Met knoflook kan je meer dan je denkt. Zo helpt knoflook bepaalde pijnen sterk te verminderen. Zo helpt het tegen pijnlijke gewrichten maar ook bij tand- en kiespijn! Maak gebruik van de pijnverlichtende eigenschappen en pel 1 tot 2 teentjes knoflook. Warm dit op samen met een volle eetlepel olijfolie. Vervolgens pas je dit toe op de pijnlijke plek en laat je het rustig inwerken. Het effect is vrijwel direct merkbaar! De pijn vermindert of gaat weg. Bij kiespijn kun je 2 teentjes knoflook pletten en mengen met een klein beetje (zee)zout. Leg een deel op de tand of kies die pijn doet en laat het 5 minuten intrekken. Het knoflooksap werkt verdovend en zelfs de meest erge kiespijn zal voor een tijdje zijn verdwenen!Pepermunt

Pepermunt wordt gebruikt bij allerlei soorten pijn en aandoeningen. Zo helpt het tegen tandpijn, winderigheid, spierpijn, gewrichtsaandoeningen, et cetera. Het wordt zelfs toegepast bij mensen die last hebben van fibromyalgie. Voor gewrichtspijn, spierpijn en tandpijn kan je pepermuntbalsem gebruiken. Wrijf pepermunt olie op je slapen indien je last hebt van hoofdpijn.

Omega-3

Omega-3 is één van de gezondste vetten en van nature aanwezig in vette vis, koolzaadolie, sommige noten en boter. Omega-3 werkt ontstekingsverlagend en gaat gewrichtspijnen tegen. Ook verlicht het menstruatiepijn en rugpijn. Een mogelijkheid is ook het kopen van visolie capsules. Deze supplementen worden ook door sporters gebruikt om spierpijnen te verminderen. Wetenschappelijk is aangetoond dat Omega-3 bij bepaalde hoeveelheden zelfs helpt tegen depressies en de vermindering van bepaalde psychische klachten. Ook helpt het tegen migraine, chronische hoofdpijn en kan het auto-immuunaandoeningen helpen voorkomen. Het nadeel van visolie is dat dit olie (gewonnen uit vette vis) vaak veel gifresten bevat.

Kruidnagel

Als er één natuurlijke pijnstiller is die goed werkt is dan het wel kruidnagel. Kruidnagel kan je toepassen in de vorm van olie, poeder of capsules. De naam zegt het al: Kruidnagel is een kruid en blijkt vooral bij hoofdpijn, verkoudheid, misselijkheid, reumatische pijnen en kiespijn goed te werken. Met name bij kiespijn helpt dit kruid zeer goed! Koop kruidnagelolie en laat wat druppels hiervan op een watje vallen. Plaats het watje vervolgens op de pijnlijke tand, kies of ontstoken tandvlees. Laat het ongeveer 10 minuten inwerken en herhaal dit een aantal keren per dag. Kruidnagel werkt als natuurlijke pijnstiller maar neemt de oorzaken niet weg. Als de pijn aanhoud, raden we je aan om een arts te raadplegen. Gebruik geen kruidnagel indien je al bloedverdunners gebruikt. Schade aan het tandvlees kan ontstaan als je hier teveel (onverdunde) kruidnagelolie op aanbrengt.

Koffie

Hou je van koffie en vooral veel? Dan heb je geluk! Want ook koffie zorgt voor enige pijnverlichting naar het schijnt. Het is het stofje cafeïne dat, volgens onderzoekers, tegen de pijn helpt. Mensen die vaak last hebben van hoofdpijn zouden zelfs al baat hebben bij 1 kopje koffie per dag. Drink de koffie wel zwart, dus zonder suiker en melk.

Kaneel

Kaneel is niet alleen een heerlijke zoetmaker, ook is dit goedje enorm gezond! Deze specerij geldt zelfs als een natuurlijke pijnstiller. Maak van kaneel een heerlijke kruidenthee, voeg een theelepel kaneel toe aan je dessert of breng je groene smoothie hiermee op smaak. Kaneel is dus een echte natuurlijke pijnstiller.

Sinaasappelen

Sinaasappelen zijn lekker en gezond en dat niet alleen omdat er zoveel vitamine C in zit. Een ander goedje, beta-cryptoxanthine, zorgt voor pijnverlichting bij mensen die reumatische klachten hebben. Eet je regelmatig sinaasappelen? Dan zou je dus minder last van je reumaklachten moeten hebben. Heb je reuma? Dan is dit in elk geval het proberen waard!

Water

We kunnen niet genoeg water drinken. Het is natuurlijk onze belangrijkste dorstlesser maar wist je dat je door voldoende water te drinken ook je pijn verlicht? Heb je met regelmaat spierkrampen? Dan zou je namelijk wel eens een watertekort kunnen hebben. Houd je lijf gehydrateerd en drink gewoon wat meer water. Onderzoeken tonen overigens ook aan dat meer water drinken tijdens een menstruatie ook voor verlichting kan zorgen. Menstruatiepijn wordt o.a. veroorzaakt door een verkramping van de spieren in je bekken en baardmoeder. Overigens helpt water drinken ook bij hoofdpijn, diverse allergieën of maagkrampen. Drink in dat laatste geval trouwens geen koud water maar warm water.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 3223x
Toegevoegd: 26-10-2016 21:30
Gewijzigd: 28-11-2016 14:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!