laptops in de winkel

Een goedkope laptop kopen

laptops in de winkelJe bent op zoek naar een nieuwe laptop, maar je wil niet al teveel geld uitgeven? Ga dan op zoek naar een goedkope laptop. Wij geven je graag tips hoe je een goedkope laptop kunt kopen. Lees het artikel door en succes met je keuze!

Laptop kopen

Bij het kopen van een laptop, zijn er een aantal factoren waar je goed op moet letten.

 • Durf om te beginnen realistisch te zijn over je budget. Zorg daarbij dat je op de hoogte bent wat je mag en kunt verwachten met je budget. Wees reëel in je verwachtingen! Als je een snelle laptop wil en veel schijfruimte, dan kun je rekenen op een hogere prijs dan wanneer je een ‘gewone’ laptop wil met minder ruimte. Meestal is het zo dat hoe meer eisen je stelt aan de laptop hoe duurder deze wordt.
 • Wil je een nieuwe of tweedehandse laptop kopen? Een tweedehands laptop is vaak een stuk goedkoper. Maar hierbij ligt het er ook aan wat je wil, denk aan je budget. Maar ook aan de eisen die je stelt aan de laptop. De leeftijd van de laptop zal daarin ook een rol spelen, evenals het merk.

Laptops vergelijken

Voordat je een goedkope laptop gaat kopen, is het verstandig om de beschikbare modellen en typen met elkaar te vergelijken. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn en of dat jouw wensen realistisch zijn, vergeleken met je budget. Dit kan soms even wat tijd kosten, maar hierdoor heb je wel duidelijkheid en weet je waar je aan toe bent. Let bij het vergelijken op:

 • Het merk en type, wat zijn jouw ervaringen met een speciaal merk? Sommige mensen vinden een bepaald merk of type erg prettig. Bekijk dan het laatste model en het type die voor de nieuwste laptop is uitgebracht. Wat zijn de verschillen?
 • De snelheid, als je veel op je laptop bezig bent, is het fijn wanneer deze ook snel reageert. De snelheid zal ook afhankelijk zijn van wat je allemaal op je laptop wil doen. Als er veel processen tegelijk draaien en je wil dan ook nog andere dingen er op kunnen doen, dan is een snelle laptop wel prettig.
 • Lees ook ervaringen / reviews op internet. Mensen die de laptop in het gebruik hebben kunnen eerlijk vertellen wat ze ervaren. Ze geven vaak ook sterke punten aan en geven ook aan wat ze minder fijn vinden. Het is hoe dan ook een persoonlijke keuze, maar het geeft je wel duidelijkheid over een speciaal type laptop. Deze kennis kun je dan weer meenemen tijdens het vergelijken bij het kopen van een laptop.
 • Besturingssysteem, je kunt hierbij denken aan Windows of Linux bijvoorbeeld. Linux is een minder toegankelijk systeem. Weinig laptops draaien hier op. Google heeft wel een eigen besturingssysteem, Chrome OS. Een laptop die hier op draait is een Chromebook. Ze zijn vrij goedkoop in de aanschaf.
 • Schermformaat, een laptop is verkrijgbaar in de maten 10 inch tot en met 18 inch. Een klein scherm is vaak 11-13 inch zoals de Macbook Air en de Ultrabooks. Ze zijn klein en licht van gewicht, ideaal als je je laptop overal mee naar toe wil nemen. Een groter scherm is vaak 15-16 inch of 17-18 inch.
 • De prijs speelt uiteraard een grote rol bij de aanschaf van de laptop. De prijzen zijn niet het belangrijkste om te vergelijken, maar je kunt er wel degelijk rekening mee houden. Zeker als je gebonden bent aan een bepaald budget. 

Laptop en internet

De meeste mensen willen een laptop om gebruik te kunnen maken van internet. Daarvoor heb je niet meteen een heel krachtige laptop nodig. Een Chromebook zou een goede optie zijn en is dan ook goedkoop in de aanschaf. Als je liever een standaard laptop wil, dan kan dat ook. Deze worden vaak gebruikt voor internet en Word. Ook als je een spel wil spelen dan is een standaard laptop erg geschikt. Mocht je veel onderweg zijn en je wil een laptop die je gemakkelijk mee kunt nemen, dan is een klein formaat tot of 11 inch erg geschikt, zeer praktisch.

Bespaar ook op je laptop door geen verzendkosten te betalen met het volgende overzicht.

Werken op de laptop

Werk je veel op je laptop? Misschien wel dagelijks? Dan is verstandig om een laptop te nemen met een groot scherm. Vaak wordt een laptop vanaf 13 inch aangeraden. Let er goed op dat je een laptop koopt met voldoende geheugen. Koop ook een externe harde schijf, zodat je een back-up kunt maken. Denk ook aan de software die je wilt gebruiken.

Films en games op laptop

Als je een goedkope laptop wil voor alleen films en games, dan is het wel belangrijk om te denken aan:

 • Genoeg intern geheugen, denk hierbij aan minimaal 4 tot 6 GB.
 • Minimale Intel Core i5, Intel Core i7, AMD A4, AMD A6 Processor, dit heb je wel echt nodig voor goede kwaliteit!
 • Apart videokaartgeheugen, zodat alles een goed en duidelijk beeld geeft.
 • Hoge schermresolutie, zodat de kwaliteit van de games en films tot uiting komt.

Goedkope laptop kopen tips

Een goedkope laptop kopen doe je niet zomaar. Er zijn een paar stappen die je gaat zetten en deze leggen we graag uit:

 • Er zijn verschillende soorten laptops. Je kunt denken aan een ultrabook (dunne en lichte laptop met goede prestaties en geschikt voor mensen die veel onderweg zijn) of een 2 in 1 notebook (een soort tablet, soms kun je het scherm omklappen of loshalen).
 • Wil je gebruik maken van Windows of Apple? Het is een erg persoonlijke keuze. Windows is erg bekend en is het meest gebruikte besturingssysteem. Producten van Apple worden geleverd met een eigen besturingssysteem (OS X).
 • Accessoires kun je ook direct kiezen. Losse toetsenborden, extra USB aansluitingen, adapters? Wel fijn om te weten wat er bij de laptop die je gaat kopen allemaal mogelijk is.
 • De specificaties van een laptop zijn belangrijk, je weet hierdoor wat je laptop aankan. Let bijvoorbeeld op het intern geheugen, 2 GB is krap, 3 GB is goed. Bij foto- en videobewerkingen en games is 4 GB of meer het beste. De processor is ook van belang. Bij eenvoudig gebruik is de Intel Core i3 een goede keuze. Kies je voor gevorderd gebruik, dan is de Intel Core i5 de beste keuze. Als je veel tegelijk doet, dan is de Intel Core i7 processor een betere keuze. De USB poorten zijn ook van belang, veel laptops hebben meerdere USB poorten. Het beeldscherm is ook belangrijk, wil je een groot of klein scherm? Als je veel aan de laptop zit is een groter scherm wel aan te raden.

Als je met deze punten rekening houdt, voor jezelf goed weet wat je verwacht van je nieuwe of tweedehands laptop dan kun jij verantwoord een goedkope laptop kopen. Heb je meer eisen, dan spaar je nog even door of je wacht totdat er een leuke aanbieding voorbij komt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5091x
Toegevoegd: 03-06-2016 10:52
Gewijzigd: 14-07-2016 14:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!