Sier hekwerk

Een hekwerk kopen

Sier hekwerkWil je een hekwerk plaatsen voor een stukje privacy en meer veiligheid? Dan zijn er een paar aspecten waar je rekening mee dient te houden. Daarom informeren we je in dit artikel over de soorten hekwerk en aandachtspunten bij het kopen ervan.

Hekwerk kopen

Een hekwerk kopen, neem daar de tijd voor. Je koopt een hekwerk en hoopt daar een lange tijd plezier van te hebben. Het voordeel van een hekwerk is, dat het terrein op een goede manier en nette manier af wordt gezet en wordt gescheiden van het terrein van je omgeving, zoals van de buren, een sloot en gemeente grond bijvoorbeeld. Het terrein kan daardoor ook beter beveiligd worden. Kinderen en huisdieren kunnen niet zomaar de weg oplopen en niet iedereen kan jouw terrein betreden. Maar een hekwerk is ook een goede manier om een afscheiding te maken tussen jouw tuin en die van de buren. Er zijn verschillende mogelijkheden, soorten en maten hekwerk te koop.

Hekwerk kopen waar?

Je kunt een hekwerk op verschillende plaatsen kopen. Er kan voor een bedrijf worden gekozen. Zij is gespecialiseerd in het verkopen van hekwerken en vaak ook in het plaatsen ervan. Maar je kunt het ook online bestellen en vervolgens zelf realiseren. Maar de meeste mensen laten het hekwerk thuis bezorgen en anderen plaatsen, door specialisten. Het is belangrijk dat een hekwerk goed wordt geplaatst voor de levensduur en het gebruik.

Soorten hekwerk

Hekwerken heb je in verschillende soorten en maten. Daarom worden er nu een aantal soorten hekwerk besproken, zodat jij een keuze kunt maken.

IJzeren tuinhek

Er zijn voor het ijzeren tuinhek verschillende opties, namelijk spijlen en sierhekwerk. Een spijlenhekwerk is moderner dan een sierhekwerk. Maar een sierhekwerk biedt veel opties en is klassiek. Dit kun je ook helemaal zelf ontwerpen.  Voordelen ijzeren hekwerk:

 • Weinig onderhoud als ze gecoat zijn.
 • Bijna alle kleuren zijn mogelijk.
 • Op maat te bestellen

Sierhekwerk

Sierhekwerk, dit wordt met name gebruikt voor particuliere tuinen en voor terreinen. Er zijn veel verschillende soorten sierhekwerk. Het kan ook op maat worden gemaakt. Hierdoor heb je een uniek hekwerk, zodat jouw huis wordt herkend. Het grootste voordeel van dit hekwerk is het maatwerk dat mogelijk is, maar ook de hoogwaardige, duurzame kwaliteit. Het kan af worden gestemd op je woning of op het terrein waar het geplaatst dient te worden. Een goed geplaatst en mooi sierhekwerk kan een blikvanger zijn in jouw straat.

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk, dit is een van de oudste soorten. Het is een goede manier om gasten die je liever niet op je terrein wilt hebben buiten te houden. Ook in deze soort zijn er diverse mogelijkheden. Er kan gekozen worden voor een robuuste sterke uitstraling, echter kan een moderne look ook. De voordelen van een spijlenhekwerk zijn de vele mogelijkheden die er zijn en het feit dat je ongenode gasten gemakkelijker buiten kunt houden.

Houten tuinhek

Een houten hekwerk is ook een optie. Hout is vaak goedkoper en geeft een zeer natuurlijke uitstraling. Deze tuinhekken van hout worden vaak gemaakt van geïmpregneerd hout. Het hout is dan behandeld met een zoutoplossing, zodat schimmel en houtrot voorkomen worden. De houten tuinhekken blijven lang mooi en zullen niet snel vergrijzen. Je kunt een tuinhek wel altijd verven. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, dan zul je dat moeten blijven doen (bijwerken/onderhouden).

Composieten tuinhek

Een composieten tuinhek is een optie. Composiet is een soort kunststof en het is licht van gewicht, maar desondanks erg stevig. Wanneer het nog in een vloeibare vorm is, dan kunnen er diverse vormen en patronen in dit materiaal worden gemaakt. Het kan daardoor veel op hout lijken, omdat er houtpatronen in de planken worden gemaakt. De meeste kleuren waarin het hekwerk wordt verkocht zijn antraciet, bruin en wit. Het composieten tuinhek kan dus een houten uitstraling hebben, maar de voordelen hebben van composiet.

Doe-het-zelf hekwerk

Een doe-het-zelf hekwerk, je kunt zelf aan de slag om het een en ander in elkaar te plaatsen. Hoe?

 • Je meet op wat je nodig hebt, geef dat door aan de bouwmaterialenzaak of specialist in hekwerken en je kunt het materiaal laten bezorgen of ophalen.
 • Je zorgt dat je eerst alle materialen in huis hebt en dan kun je thuis je hekwerk plaatsen. Vraag er een paar extra handen bij, wel zo gemakkelijk!
 • Neemt wat tijd in beslag als je zelf het hekwerk plaatst, maar is wel goedkoper dan het laten plaatsen.

Laag of hoog hekwerk kopen

Hekwerk kopen, laag of hoog? In de voortuin wordt er vaak voor een laag hekwerk gekozen, vaak tussen de 60 en de 120 cm. Hiermee kun je op een vriendelijke manier de tuin afbakenen. Een tuin wordt hierdoor beter beschermd tegen spelende kinderen, loslopende honden en geparkeerde fietsen, bromfietsen enz. Meestal zijn de lagere hekwerken gemaakt van hout, ijzer of van composiet. Er kan altijd een poortje in het hekwerk worden geplaatst. De voordelen van een tuinhek zijn:

 • Lage prijs
 • Zelf te monteren
 • Het oogt vriendelijk
 • Het beschermt de tuin
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten
 • Een mooi hekwerk kan een blikvanger zijn

Hekwerk kopen, prijzen

De prijzen van het hekwerk zijn sterk afhankelijk van het soort hekwerk dat wordt gekozen. Een paar voorbeelden:

 • Gaas hekwerk kost ongeveer 9 euro per strekkende meter.
 • Dubbelstaafmat hekwerk kost ongeveer 13 euro per strekkende meter.
 • Spijlenhekwerk kost ongeveer 34 euro per strekkende meter.
 • Wanneer je ook een tuinpoort wilt, kan dat vaak vanaf 150 euro.
 • Draaipoorten kunnen ook een optie zijn en die zijn vanaf 275 euro te koop, dubbele draaipoorten vanaf 450 euro. Een schuifpoort heeft bij sommige mensen de voorkeur, deze zijn er vanaf 850 euro. Liever een poort met een GSM intercom? Dit kan voor een bedrag vanaf 700 euro.

Aandachtspunten hekwerk kopen

Een hekwerk kopen kan veel tijd in beslag nemen, maar het is een investering die je voor de langere termijn doet. Je hebt er dus lang plezier van. Maar waar let je op bij het kopen van een hekwerk?

 • Soorten hekwerk. Er zijn diverse soorten, ga eens na wat de voordelen zijn en wat jouw wensen zijn bij het nieuwe hekwerk.
 • Zelf plaatsen of laten plaatsen. De kosten van het laten plaatsen worden vaak vergeten, maar daar dien je ook op te letten!
 • De prijs, je wilt weten wat de kosten zijn van het hekwerk zelf. Daarvoor kun je offertes opvragen en deze met elkaar vergelijken, let ook goed op of de kosten inclusief of exclusief BTW zijn. Heb je garantie? En lees de voorwaarden.
 • Een laag of hoog hekwerk? Een deel van het hekwerk kan in de grond worden geplaatst, is het dan nog hoog genoeg?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7201x
Toegevoegd: 02-09-2015 17:29
Gewijzigd: 30-09-2015 14:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!