Led verlichting de voordelen

Led verlichting de voordelen

Led verlichting de voordelenVeel mensen maken tegenwoordig de keuze voor led verlichting, maar waarom? Wat zijn de voordelen van led verlichting? In dit artikel lees je meer over led verlichting en de voordelen.

Led verlichting toegenomen

Je kunt wel zeggen dat het gebruik van ledverlichting de laatste jaren flink is toegenomen. Het lijkt er op dat mensen zich er steeds meer bewust van worden dat je met het gebruik van ledverlichting energie kunt besparen. Als je de gloeilamp of de halogeenlamp die je nu gebruikt weg zou gooien en je gaat hiervoor in de plaats led verlichting gebruiken dan bespaar je meer dan 80 procent aan stroomverbruik. Ga je led verlichting gebruiken dan is dit ook nog eens goed voor het milieu, de uitstoot van CO2 is dan ook een stuk minder. Als je weet dat een gemiddelde gloeilamp tussen de 1400 en 1600 uur kan branden en een led lamp meer dan 50.000 uur weet je eigenlijk al genoeg. Gebruik je led verlichting dan hoef je als je deze eenmaal hebt gekocht voorlopig ook niet meer naar de winkel om nieuwe lampen te kopen.

Led verlichting voor bedrijven

Heb je een bedrijf met een grote hal, die normaal gesproken de hele week verlicht is, dan is het aanschaffen van led verlichting natuurlijk geen overbodige luxe. Het is zeker een goede investering als je led verlichting gaat gebruiken in plaats van bijvoorbeeld gloeilampen. De investering in de led lampen die je aan moet schaffen is binnen ongeveer anderhalf jaar terug verdiend. Je kunt dus zeggen dat je na anderhalf jaar de investering hebt terug verdiend en je betaalt per jaar minder aan elektriciteit. Je moet er op rekenen dat een led lamp ongeveer 2000 uur moet branden, voordat je aan deze lamp gaat verdienen, dit is voor een bedrijf ongeveer binnen 1 jaar.

Led verlichting in huis

Als je led verlichting in huis wilt gaan gebruiken zou je dit misschien ook wel willen dimmen als je een bepaalde sfeer wilt creëren. Je weet dat led verlichting erg zuinig is, je moet dan ook een dimmer kopen die goed werkt als er bijna geen vermogen op is aangesloten. Je moet als je led verlichting gaat kopen die je ook wilt dimmen er op letten dat er op staat dat de verlichting ook dimbaar is, als dit niet het geval is hoef je het ook niet te proberen. Wil je graag led verlichting gaan gebruiken dan kun je het beste de lampen samen met de dimmer laten testen.

Spaarlamp of led lamp

Gebruik je nu spaarlampen dan weet je dat deze enige tijd moeten branden voordat je goed licht hebt, bij led verlichting is dat niet het geval. Als je een schemerlamp in huis hebt met een led lamp er in en je schakelt de stroom in dan heb je meteen licht zoals het moet zijn. Als je halogeenlampen of de oude gloeilampen gebruikt dan weet je dat deze niet tegen trillingen kunnen, een led lamp is hier totaal niet gevoelig voor. Een ander voordeel wat je met led verliching hebt is dat een led lamp niet in één keer stopt met lichtgeven, dit gebeurt op een langzame manier dus je zit niet meteen helemaal zonder licht.

Voordelen led verlichting

  • Wanneer je led verlichting gebruikt heb je het voordeel dat dit licht geen ultraviolette of infrarode straling afgeeft. Hierdoor is het mogelijk dat je led verlichting kunt gebruiken in de voedingsindustrie en de textielindustrie, de produkten die je hier dan gebruikt zullen niet verkleuren. Led verlichting zie je ook steeds vaker gebruiken in musea voor het verlichten van antieke voorwerpen, deze verkleuren dan niet door het licht.
  • Een ander voordeel wat je hebt met led verlichting is, dat deze lampen niet warm worden. Heb je kinderen dan kunnen deze zich nooit verbranden aan een led lamp. Je kunt met led verlichting met een gerust hart van huis en de lamp laten branden, omdat de led lamp niet heet wordt zul je hierdoor ook geen brand krijgen. Het komt wel eens voor dat je verkleurde plekken op een muur ziet, dit komt omdat er dan een lamp die warm wordt te dicht bij de muur heeft gestaan, dit kan niet bij led verlichting.
  • De led verlichting is energiezuinig (directe energiebesparing).
  • Led verlichting gaat langer mee.
  • De led lampen zijn er in warmwit en extra wit (flame), en een led lamp geeft direct vol licht.
  • De led lampen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, zowel online als in de winkel.
  • Het zijn stevige en robuuste lampen.
  • Er zit geen kwik in de led lampen.

Led verlichting als sfeerverlichting

Je kunt led verlichting ook gebruiken als sfeerverlichting, via een bepaalde techniek kun je de kleuren van led verlichting oneindig veranderen. Om met kleuren te kunnen spelen moet je wel RGB-leds kopen, deze leds combineren drie kleuren in één lamp, het zijn de kleuren rood, blauw en groen. Door deze kleuren heb je een creatie waarmee je de mogelijkheid hebt om het hele kleurenspectrum te gebruiken. Omdat je led verlichting kunt richten en programeren kun je de kleurenintensiteit altijd aanpassen. Omdat led verlichting klein en compact is, wordt deze verlichting bij ontwerpers veel gebruikt om creatieve armaturen te ontwerpen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 10953x
Toegevoegd: 03-08-2015 05:30
Gewijzigd: 22-08-2015 13:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!