Engelen zijn spirituele gidsen

Engelen zijn spirituele gidsen

Engelen zijn spirituele gidsenEngelen zijn hemelse wezens die de mens en de mensheid leiden en beschermen op zijn levenspad. Je kunt engelen om hulp vragen, om troost, om inzicht en wijsheid.

Engelen zijn altijd overal

Er zijn zeer veel engelen, grote en kleine. Het oog ziet ze niet, maar soms zijn ze voelbaar aanwezig. Op YouTube zijn filmpjes te zien waar een engelachtig wezen te zien is. Iemand krijgt (bijna) een ongeluk, maar de schade valt onwaarschijnlijk mee. Een stralende aanwezigheid is voelbaar en er lijkt een glans in de omgeving te zijn. Of in een innerlijke wanhoop wordt er om hulp gevraagd als uiterste redmiddel en dan is er een innerlijk gevoel alsof iets, een wijze kracht, raad geeft. De verhalen van wonderen blijven altijd weer opduiken, ze lijken bij het menselijke bestaan te horen, hoe onverklaarbaar ook. 


Engelen zijn hemelse wezens

Engelen hebben een hemelse uitstraling, het zijn wezens van licht. De belangrijke christelijke mysticus Meister Eckhart noemde engelen het gezicht van God. Tussen hemel en aarde bewegen zich de engelen als helpers en gidsen, ze zijn een belangrijke schakel in de schepping. Engelen zijn dienaren van God, het zijn lichtkrachten. 


De beschermengel

Elk mens heeft minstens één engel bij zich. De persoonlijke engelbewaarder is levenslang aan zijn zijde. De engelbewaarder wordt vaak bijgestaan door een of meer andere engelen, die in een bepaalde levensperiode extra hulp en bescherming kunnen bieden.Hulp vragen

Het is goed om om hulp te vragen, een engel geeft geen ongevraagde hulp, hoewel hij wel oplet dat alles zoveel mogelijk goed gaat. Je kunt bijvoorbeeld vragen om troost, of kracht, of inzicht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je op eigen kracht je weg vindt in dit leven, maar omdat we aan het leren zijn, hebben we hulp nodig om te blijven groeien en niet vast te lopen in moedeloosheid als het allemaal tegenzit. 


Aartsengelen

Er zijn veel verschillende engelen, behalve de persoonlijke beschermengelen, zijn er ook de aartsengelen. Deze stellen zich in dienst van groepen mensen en volkeren, en zelfs van de hele aarde. Michael, Gabriel en Rafael zijn waarschijnlijk de drie belangrijkste aartsengelen. In deze tijd is Michael een zeer belangrijke gids voor de mensheid, hij wil de mensheid leiden van een aardse materialistische gerichtheid naar een spirituele gerichtheid, dat is de stap die op dit moment van wereldbelang is. Gabriel is de boodschapper. Hij was degene die aan Maria de boodschap bracht dat ze in verwachting was en een goddelijk kind zou krijgen. Rafael is de genezer.


Aartsengel Michael

Omdat Michael in deze tijd zo belangrijk is, en hij precies weet wat de mens nu nodig heeft en welke stappen er nu moeten worden gezet, is het zinvol om juist hem aan te roepen. Michael is een grote lichtkracht, zijn element is vuur. Als hij in de buurt is, kun je het heel erg warm krijgen en/of felle blauwe of paarse lichtflitsen zien, maar dat is niet altijd het geval. De naam Michael betekent: Hij die is als God. Op de afbeeldingen draagt Michael meestal een zwaard. Hij is strijdbaar en trekt ten strijde tegen het kwaad en tegen onrecht. Michael geeft moed aan wie dat maar nodig heeft. Hij geeft inzicht en helderheid. Michael geeft de inspiratie van verlangen naar iets dat niet zomaar te benoemen valt, waarheid, een ideaal, het gevoel dat er iets meer moet zijn, het verlangen naar een betere wereld. Als je een spirituele weg wil gaan dan sterkt Michael je op dit pad en leidt je. Hij helpt je je bestemming te vinden. Michael is de engel van integriteit, waarheid en rechtvaardigheid. Hij kan streng zijn. Als engel van de dood draagt hij in zijn handen een weegschaal, om de goede en de kwade daden tegen elkaar af te wegen. De rampen die de mens in deze tijd treffen zouden beproevingen van Michael kunnen zijn, om de mens te doen inzien dat ze de materialistische kijk op het leven om moeten buigen naar een meer spirituele insteek. In deze tijd kan de individuele mens een enorme groeispurt maken, en daardoor kan de mensheid in zijn geheel naar een andere fase toe groeien waarin er meer samenwerking is tussen de mensen en volkeren en religies. In deze processen is de aartsengel Michael een gids en beschermer. Hij nodigt de mens en de mensheid uit om zijn goede wil in te zetten. De taak van elke engel is de balans zoveel mogelijk te waarborgen en te herstellen wanneer dat nodig is.


Aartsengel Rafael

Rafael helpt bij iedere vorm van genezing, van mens of dier. Hij kan altijd aangeroepen worden om hulp. Hij helpt om de juiste dokter of therapie te vinden. Rafael helpt ook genezers om de juiste diagnose te stellen en het juiste geneesmiddel in te zetten. Wie een opleiding volgt of volgen wil staat ook onder de bescherming van Rafael. Er zijn altijd oplossingen te vinden om het gewenste doel te realiseren. Rafael helpt degene die zichzelf genezen wil. Hij helpt ook om ons te doen begrijpen wat een ziekte ons wil laten inzien. Een ziekte kan zelfs heel heilzaam zijn voor de ziel, al is dat niet altijd makkelijk te accepteren. Rafael biedt troost en verlichting van pijn. Ook is hij de engel van berouw. Berouw kan de ziel blootleggen. Rafael geneest op alle gebieden van lichaam, ziel en geest. Hij brengt vreugde en lichtheid. Het is de engel van kennis en in het Paradijs was hij de bewaker van de boom des levens. Rafael is de engel van de voorzienigheid.


Aartsengel Gabriel

Gabriel is de boodschapper, de brenger van het goede nieuws. Hij brengt Gods woord over. Gabriel betekent: God is mijn kracht. Gabriel was de engel die Mohammed de Koran ingaf. Gabriel verkondigde Maria de blijde boodschap dat ze zwanger was van het kind van God. Hij heeft te maken met geboorte en met incarnatie. Hij beschermt kinderen en ook het innerlijke kind en alles wat puur en zuiver is in ons. Hij leidt de mens op zijn pad en ontdekkingsreis over de aarde. Hij helpt hem vorm te geven aan zijn aardse bestaan. Er is maar een vorm van magie en dat is doen. Volg je hart en je inspiratie, Gabriel helpt daarbij. Iedereen die iets doet met communicatie of met creatieve uitingen heeft Gabriel als beschermer en gids en kan hem altijd om hulp vragen. Hij helpt je om trouw te zijn aan je innerlijke wezen en waarheid en daar uitdrukking aan te geven en uit te dragen. Hij helpt ons te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid en vermogens.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Auteur: Sofiaswereld
Aantal keer gelezen: 1407x
Toegevoegd: 28-11-2021 20:06
Gewijzigd: 29-11-2021 10:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!