Engelse grammatica oefenen

Engelse grammatica oefenen

Engelse grammatica oefenen Heb je moeite met de Engelse taal en dan met name met de grammatica? Dan is het goed om de Engelse grammatica te oefenen, maar hoe pak je dat aan? Wij geven je tips om de Engelse grammatica te oefenen.

Engelse grammatica regels

Veel leerlingen hebben moeite met de Engelse grammatica. Dit is niet vreemd, het is een vreemde taal en de grammatica wijkt erg af van de Nederlandse taal. Bij de Engelse grammatica gaat het bijvoorbeeld over de verschillende soorten tijden:

 • Present Tense – tegenwoordige tijd
 • Past Tense – verleden tijd
 • Future Tense – toekomende tijd

De tijden kennen ook weer verschillende verdelingen zoals de simple, perfect en de continuous. Het kan lastig zijn om alle regels uit je hoofd te leren, zeker als de tijden door elkaar worden gebruikt. Daarom is het oefenen van de Engelse grammatica van groot belang! Zorg in ieder geval dat je de Engelse grammatica regels goed kent en dan kan het toepassen beginnen.

Engelse grammatica de basis

De basis van de Engelse grammatica bestaat uit de regels, deze regels worden vaak uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Stapsgewijs zie je dan wat men bedoelt en hoe men tot een antwoord op de vraag komt. Maar na dat voorbeeld komen vaak een of meerdere oefeningen, zodat jij zelf de Engelse grammatica regel(s) toe kunt passen. In het begin is het misschien nog gemakkelijk en goed te doen, maar na een tijdje krijg je meer Engelse grammatica regels bij elkaar en dan moet je alles herleiden en samen op kunnen lossen. Dit kan lastig zijn en zeker als de grammatica regels veel op elkaar lijken.

Mocht je er moeite mee hebben om de Engelse grammatica termen uit elkaar te houden, dan kun je misschien een ezelsbruggetje bedenken voor jezelf of zelf een overzicht maken. Dit overzicht kun je dan bij de oefeningen gebruiken en toepassen. Over een poosje zit dat overzicht duidelijk in je hoofd.

Engelse grammatica zelf leren

De Engelse grammatica kun je zelf leren. Er zijn veel oefeningen die je daarvoor kunt gebruiken uit oefenboeken, je studieboeken en online. Je zou ook je docent kunnen vragen om extra oefenmateriaal of je zoekt bijles. Diegene die je bijles gaat geven zal dan ook zorgen voor oefeningen, zodat jij je de Engelse grammatica beter eigen kunt maken. Met de juiste tips kun je zelfstandig de Engelse grammatica leren. Maar herhalen speelt daarin een grote rol!

Engelse grammatica planning maken

Er zijn veel regels als het over de Engelse grammatica gaat. Als je ze wilt herhalen of jezelf eigen wilt maken dan kun je het beste een planning maken, hoe pak je dat aan?

 • Maak een overzicht van wat je allemaal wilt leren over de Engelse grammatica.
 • Wissel goed af, zodat je niet alle tijden achter elkaar gaat leren.
 • Herhaal de basis van de Engelse grammatica nogmaals.
 • Blijf alles herhalen en leer niet eerst tien nieuwe regels, maar leer er drie en herhaal de basis. Je kunt er ook de voorkeur aan geven om iedere keer één nieuwe Engelse grammatica regel te leren en deze toe te passen en te herhalen. Hierdoor leer je iedere keer wat bij en blijft de basis ook hangen omdat je het blijft herhalen.
 • Zorg dat je een paar keer oefent en niet in één keer drie uur achter elkaar. Je kunt beter drie keer een half uur leren per dag.
 • Zorg dat je niet afgeleid kunt worden en wanneer je merkt dat de concentratie even weg is, ga dan naar buiten en dwing jezelf niet om door te gaan. Er is later weer een moment waarop het beter gaat. Als de concentratie weg is om te leren, dan kun je jezelf wel dwingen maar dan blijft het toch niet hangen. Er gaat dan kostbare tijd verloren.
 • Noteer foutjes, die telkens weer opnieuw terugkeren en bekijk deze elke dag een keer, totdat ook die regel geautomatiseerd is.

Engelse grammatica online oefenen

Het voordeel van internet is dat er veel sites zijn waar je ook de Engelse grammatica kunt oefenen. Daarnaast kun je oefenen wanneer je maar wilt. Er staat veel uitleg over de grammatica regels op de sites en dan zijn er ook oefeningen aan verbonden. Zo hoef je dus niet alle Engelse grammatica te leren, maar kun je ook bekijken waar je moeite mee hebt en daar extra mee oefenen.

 • Bekijk welke Engelse grammatica je lastig vindt.
 • Zoek de regels op van de Engelse grammatica.
 • Lees de regels door en oefen een paar keer.
 • Zoek steeds nieuwe oefeningen tot je begrijpt hoe de Engelse grammatica regels van regels die je extra lastig vindt in elkaar zitten. Straks maak jij deze foutjes niet meer en gaat het automatisch goed, zelfs zonder dat je er bij na hoeft te denken (zoals bij je moedertaal).

Engelse grammatica herhalen

De Engelse grammatica is lastig en het is belangrijk dat je alles blijft herhalen om je de taal eigen te kunnen maken. Je kunt de Engelse grammatica regels uit je hoofd leren, maar alle zinnen zijn anders. Dus het gaat er om dat je het toe kunt passen bij de oefeningen. Dit kun je het beste voor elkaar krijgen door regelmatig te oefenen. Merk je dat het al beter gaat? Stop dan niet maar blijf herhalen. Tijdens je studie zijn er veel Engelse grammatica aspecten die je moet leren en je eigen moet maken. Als je de basis blijft herhalen als er wat nieuws komt, dan kun je met alles uit de voeten. Soms duurt het wat langer voordat een nieuwe Engelse grammatica regel blijft hangen, maar de aanhouder wint. En….oefening baart kunst!

Engelse grammatica oefeningen maken

Er kunnen veel Engelse grammatica oefeningen worden gemaakt, zowel op school als thuis. Online en uit je studieboeken kun je veel oefeningen halen en ook kun je vaak de antwoorden vinden en je werk nakijken. Als je online gaat oefenen zie je vaak ook dat de oefening voor je na wordt gekeken en dan krijg je uitleg over wat het goede antwoord had moeten zijn als je een fout hebt gemaakt. Ook dat is leerzaam en dan zie je meteen waar je nog aan moet werken. Ook kun je daarna vervolg oefeningen doen via internet om meteen te ontdekken waar je nog aan moet werken. Door te oefenen kun jij de Engelse grammatica beter onder de knie krijgen en dat heeft niets met stampwerk te maken. De Engelse grammatica leer je pas echt goed door de regels toe te passen in de praktijk en daar kun je zelf prima mee aan de slag. Lees Engelse boeken, luister naar Engelse films, spreek met Engelsen in de vakantie bijvoorbeeld, de Engelse taal gaat dan echt leven. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 5356x
Toegevoegd: 19-08-2015 19:46
Gewijzigd: 28-08-2015 19:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!