Fietsverzekering man met fiets

Fietsverzekering vergelijken en afsluiten

Fietsverzekering man met fietsJe kunt een fietsverzekering afsluiten als je je fiets wilt verzekeren tegen diefstal of schade. Er zijn echter nogal wat verschillen in de dekkingen en prijzen van fietsverzekeraars. Verder kan de verzekeraar op twee manieren een vergoeding aanbieden voor de geleden schade. Met de tips in dit artikel kun je heel eenvoudig de voorwaarden en premies van een fietsverzekering vergelijken.

Verschillende dekkingen

Bij het afsluiten van een fietsverzekering kun je kiezen uit twee verschillende dekkingen, namelijk een dekking voor diefstal en een dekking voor diefstal en schade. Meer informatie over deze dekkingen lees je hieronder.

Fiets verzekeren tegen diefstal
Woon je in een regio waar regelmatig fietsen worden gestolen en heb je zojuist een nieuwe fiets aangeschaft met een behoorlijk prijskaartje? Dan kan het goed zijn om een fietsverzekering tegen diefstal af te sluiten. Als je fiets dan wordt gestolen, vergoed de verzekeraar de geleden schade. Houd er wel rekening mee dat de fiets ten tijde van de diefstal op slot moet hebben gestaan. Schade als gevolg van een poging tot diefstal is bij deze dekking meestal ook meeverzekerd.

Fiets verzekeren tegen diefstal en schade
Komt er veel vandalisme voor in jouw buurt of ben je bang dat je fiets beschadigd raakt door een ongeval of valpartij? In dat geval is het verstandig om je fiets niet alleen tegen diefstal te verzekeren, maar ook tegen schade. De verzekeraar keert dan ook een vergoeding uit als je fiets door een ongeval of vandalisme is beschadigd.

Accessoires verzekeren
Als je een aantal accessoires hebt op je fiets, kun je deze ook verzekeren door hier een aparte dekking voor af te sluiten. Bij accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een fietsslot, een fietsmand of zadeltassen. Je kunt de accessoires tot een bepaald bedrag verzekeren en bij diefstal of schade wordt door de verzekeraar een vergoeding uitgekeerd.

Extra's

Er zijn verzekeraars die bij een dekking voor diefstal en schade nog een aantal extra's aanbieden. Zo is de rechtsbijstand die je nodig hebt bij het verhalen van de schade soms meeverzekerd en in andere gevallen ook een uitkering als je ten gevolge van een fietsongeval blijvende schade hebt opgelopen of bij overlijden. Verder zijn er fietsverzekeringen die gratis pechhulp aanbieden als je fiets schade hebt opgelopen. Je kunt daarom het beste eerst de voorwaarden van een fietsverzekeringen vergelijken, zodat je weet welke verzekeraar de meest complete dekking biedt.

Uitkering van de schadevergoeding

Verzekeraars kunnen op twee verschillende manieren een vergoeding uitkering als je fiets is gestolen of beschadigd. Bij sommige aanbieders kun je direct een nieuwe fiets uitzoeken. Andere verzekeraars keren een bedrag uit en je kunt dan zelf bepalen wat je hiermee doet. Bedenk goed waar jouw voorkeuren liggen en kies de fietsverzekering die het beste bij je past.

Premies van een fietsverzekering vergelijken

Nadat je hebt bepaald wat je wensen zijn voor een fietsverzekering, is het tijd om de premies met elkaar te vergelijken. De ene verzekeraar is namelijk een stuk goedkoper dan de ander. De premie van een fietsverzekering berekenen kun je doen op de website van de aanbieder. Hiervoor hoef je enkel je gegevens en wensen in een online formulier in te voeren. Je kunt vervolgens de kosten van deze fietsverzekering vergelijken met de premies van andere aanbieders en daarna de goedkoopste verzekering afsluiten.

Gebruikmaken van een vergelijkingssite
Het is een heel werk om steeds opnieuw een online formulier in te vullen op de websites van verschillende verzekeraars. Gelukkig zijn er ook vergelijkingssites. Op een vergelijkingssite hoef je maar eenmalig je gegevens en wensen in te voeren. Daarna maakt de website voor jou een overzicht van de fietsverzekeringen bij verschillende aanbieders met de bijbehorende prijzen. Zo kun je heel eenvoudig de premies van een fietsverzekering vergelijken.

Korting of cadeau

Om extra klanten binnen te halen bieden verzekeraars soms een korting of een cadeau aan. Dit kan soms voordeliger uitpakken, maar het hoeft niet zo te zijn. Hieronder vind je meer informatie over fietsverzekeringen met korting en fietsverzekeringen met een cadeau.

Fietsverzekering met korting

Soms biedt een verzekeraar een fietsverzekering aan met korting. Je kunt de gehele looptijd een korting krijgen op de premie, maar ook enkel voor een bepaalde periode. Als de korting enkel een bepaalde periode geldig is, kan het zijn dat de fietsverzekering enkel goedkoper lijkt. Bereken daarom eerst goed of je echt voordeliger uit bent met deze verzekering. Sluit je een fietsverzekering af via een vergelijkingssite? Bij enkele verzekeraars profiteer je dan automatisch van een korting, omdat de verzekeraar een samenwerking heeft met de vergelijkingssite.

Fietsverzekering met cadeau

Er zijn verzekeraars die een cadeau aanbieden bij het afsluiten van een fietsverzekering, zoals een tegoedbon. Dit kan soms heel aantrekkelijk klinken, waardoor sommige mensen direct deze fietsverzekering afsluiten. Ook hier moet je echter goed kijken of dit wel zoveel voordelen biedt. Het kan zo zijn dat je goedkoper uit bent als je een fietsverzekering aanvraagt bij een andere verzekeraar en het cadeau los aanschaft. Sluit daarom niet direct de eerste de beste fietsverzekering met cadeau af, maar vergelijk de kosten van de verzekering eerst met verzekeringen van andere aanbieders.

Fietsverzekering afsluiten

Heb je een goede fietsverzekering gevonden met een lage premie die geheel aan jouw wensen voldoet? Dan kun je de fietsverzekering afsluiten. Aangezien je de premie van de verzekering al hebt berekend, is dit erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is bevestigen dat je het eens bent met de premie van de fietsverzekering. Je kunt zowel op de website van de aanbeider als op een vergelijkingssite op deze manier de fietsverzekering afsluiten. Nadat je de premie hebt bevestigd, gaat de verzekeraar jouw aanvraag beoordelen. In de meeste gevallen wordt je aanvraag goedgekeurd en hier krijg je dan binnen enkele dagen bevestiging van. De fietsverzekering gaat direct in zodra je deze bevestiging hebt gekregen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4395x
Toegevoegd: 06-10-2015 11:31
Gewijzigd: 06-10-2015 12:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!