fruitmand

Fruitmand bezorgen

fruitmandWil je graag een fruitmand laten bezorgen bij iemand die ziek is of zomaar als verrassing? In dit artikel krijg je meer informatie over de mogelijkheden.

Fruitmand ziekenhuis

Ligt er familie, een vriend of een bekende in het ziekenhuis en kun je zelf niet meteen op bezoek gaan? In dat geval is het erg attent om een fruitschaal te laten bezorgen. Je laat op die manier merken dat je, hoewel je op dit moment niet op bezoek kunt komen, toch aan de patiënt denkt en meeleeft. Een persoonlijk kaartje of briefje eraan maakt het nog waardevoller voor de persoon die de fruitmand ontvangt. Bestel je een fruitmand online of stap je zelf naar de groentespeciaalzaak? In beide gevallen is het praktisch om voor fruit te kiezen dat niet dezelfde gegeten moet worden. Een potje vruchtjes, wat noten en een flesje vruchtensap staan erg mooi in de fruitmand en kunnen goed nog even bewaard worden. Houd wel rekening met bezorgkosten!

Fruitmand thuis laten bezorgen

Ben je niet in staat om een zieke thuis te bezoeken en wil je toch van je laten horen? In dat geval kun je ervoor kiezen om een fruitmand thuis te laten bezorgen. Je kunt in de groentespeciaalzaak zelf de producten kiezen, maar je kunt het ook aan de medewerker van de groentezaak overlaten. In dat laatste geval spreek je af voor welk bedrag de fruitmand gevuld mag worden. Je kunt aangeven dat je er een potje vruchten en/of een flesje sap zeker in wilt hebben, wellicht ook noten. De rest kiest de groenteman. Weet je dat iemand allergisch is voor kiwi bijvoorbeeld, geef dat door. Een persoonlijk kaartje of briefje erbij met de afzender maakt de fruitmand compleet. Vergeet vooral niet je naam. De ontvanger zal graag willen weten van wie de fruitmand afkomstig is.

Fruitmand als cadeau

Er hoeft niet altijd iemand ziek te zijn om een fruitmand te (laten) bezorgen. Ga je op bezoek bij je ouders, ooms, tantes, schoonouders ook dan kun je een fruitmand als cadeau meenemen. Kun jij niets bedenken om cadeau te doen dan is een levensmiddelenpakket of een fruitmand een zeer geschikt cadeau. Mensen die alles al hebben, geen plaats hebben om nog meer spulletjes neer te zetten, waar de wanden al vol hangen met foto's, deze mensen (en ook anderen) kun je blij maken met eetbare producten.

Een fruitmand staat gezellig op de keukentafel en de inhoud zit boordevol vitamines, een fruitmand als cadeau is een zeer verantwoord cadeau. Kies je voor een fruitmand die vaker te gebruiken is, dan staat deze voortaan gevuld met bananen, appels, mandarijnen enz. op de tafel. Een heel huiselijk tafereeltje! En kun je de fruitmand niet zelf gaan brengen en wil je toch graag iets van je laten horen, laat de fruitmand bezorgen.

Fruitmand zelf samenstellen

Heb je in de winkel een leuke fruitmand gezien, of een gezellige mand die goed als fruitmand te gebruiken is, dan kun je deze zelf vullen met fruit. Een fruitmand zelf samenstellen heeft het voordeel dat je alleen producten koopt waarvan jij denkt of weet dat de ontvanger deze ook lust. Je koopt van zijn of haar favoriete fruit wat meer dan er gebruikelijk in een fruitmand zit. Je maakt er een persoonlijk cadeau van, dat je met aandacht hebt samengesteld.

Alleen al die gedachte maakt het cadeau zeer waardevol voor de ontvanger. Als je een fruitmand zelf samenstelt dan stop je er dat fruit in dat op dat moment volop aanwezig is, seizoensfruit. Je kunt ook een heerlijke gezonde reep toevoegen. Kortom een fruitmand zelf samenstellen zorgt ervoor dat jij een unieke fruitmand kunt geven, die door jou met liefde en aandacht is samengesteld met de producten waarvan jij denkt dat de ontvanger heerlijk zal smullen.

Fruitmand of fruitschaal

Is er verschil tussen een fruitmand en een fruitschaal?

  • Deze woorden worden door elkaar gebruikt. Toch zijn ze verschillend, een mand is van riet of papier en een schaal is van plastic of glas. Deze laatste, de glazen fruitschaal, is dan ook behoorlijk zwaar. Waar je voorkeur naar uitgaat is heel persoonlijk. Beide hebben zo hun voordelen.
  • Een fruitmand sluit aan de onderkant niet af, een fruitschaal echter is dicht. Als het fruit daar lang op ligt dan heb je kans op rotten of lelijke plekken op het fruit. Leg er in het geval van een plastic of glazen fruitschaal papier onderin, een stuk van de keukenrol bijvoorbeeld. Het voordeel van een glazen en plastic fruitschaal is, dat deze ook erg mooi op tafel staan zonder fruit. Je kunt plastic en glas ook erg goed afwassen.
  • Een fruitmand die door het fruit wat vochtig is geworden wordt vies en trekt bijvoorbeeld kleine fruitvliegjes aan, omdat de fruitmand niet afgewassen kan worden. De keuze is aan jou.
  • Een fruitmand of een fruitschaal, leg bij beide een stuk papier onderin om vocht te absorberen, bij de fruitmand zorgt dat ervoor dat deze langer mooi blijft en bij de fruitschaal zorgt dat ervoor dat het fruit niet vochtig ligt.
  • Als je in een groente speciaalzaak een fruitmand uitzoekt dan krijg je meestal een ronde of vierkante papieren fruitmand.
  • Jij bepaalt voor welk bedrag deze fruitmand gevuld mag worden. Vaak staan er voorbeelden van fruitmanden in de winkel, zodat je weet wat je laat bezorgen als je niet zelf in staat bent om op bezoek te gaan.

Lege fruitmand als cadeau

Heb jij een gezellige keuken, maar mis je nog iets op het kookeiland, op het aanrecht of op de keukentafel? Ga op zoek naar een mooie fruitmand. Deze hoeft niet altijd vol fruit te liggen. De fruitmand op zich kan erg mooi zijn om neer te zetten. Staat er een lege fruitmand dan zal deze al snel gebruikt worden voor elastiekjes, memo's enz. een gezellige mand voor spullen die anders in een lade terecht komen. Heb je aardbeien of bessen in je tuin, dan gebruik je na de oogst de fruitmand voor dat mooie fruit. Zo wordt de fruitmand het hele jaar door gebruikt voor van alles en nog wat. Gun jezelf een mooie fruitmand of geef er een cadeau, de bestemming geeft de ontvanger er zelf aan. Elke keuken fleurt op van een kleurrijke exotische fruitmand, met of zonder fruit, het zal altijd een blikvanger zijn. Laat een mooie lege fruitmand per post bij je vriendin bezorgen en neem het fruit mee als je een keer op bezoek gaat! Vergeet niet om er een briefje bij te doen. De lege fruitmand laten bezorgen als vooraankondiging van je bezoek.   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3976x
Toegevoegd: 12-09-2016 12:59
Gewijzigd: 02-10-2016 23:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!