Ga voordelig een dagje uit in Leeuwarden!

Ga voordelig een dagje uit in Leeuwarden!

Ga voordelig een dagje uit in Leeuwarden!Dagje Leeuwarden op de planning? Laat ons je helpen om het meeste uit je bezoek te halen Tips over de plaatselijke musea, sauna’s, de dierentuin en restaurants!

Daar ga je dan! Op weg naar een van de elf steden in Friesland, de culturele hoofdstad van 2018 en de stad die veel te bieden heeft op gastronomisch gebied! In deze blog lees je hoe je een gevulde dag kunt beleven in deze Noordelijke stad. Je hoeft je namelijk echt geen moment te vervelen ;)

Parkeren

Laten we beginnen met het logistieke deel. Als je met de auto komt, waar laat je deze dan, want die heb je niet nodig in Leeuwarden. Met een inwonersaantal van net iets minder dan 100.000, is het groot genoeg om een stad te zijn, maar zal het aanvoelen als een dorp. Alles is dus ook te voet te bereiken. Ben je slecht ter been, dan rijden er ook nog bussen. Je auto kun je kwijt midden in het centrum onder het Fries museum in parkeergarage Zaailand. Hier betaal je natuurlijk wel net iets meer dan als je zou parkeren op een van de praktische P+R plekken. Hier parkeer je namelijk gratis en kun je tegen een klein prijsje naar het centrum reizen met de bus.

Cultureel uitstapje

Goed, de auto is geparkeerd en de dag kan beginnen! Maak vooral veel foto’s want deze dag wil je echt wel vastleggen. Is het weer niet optimaal, duik dan als eerste het Fries museum in. Hier leer je over de historie van Friesland, zodat je ook weet wat er heeft gespeeld in de Friese hoofdstad. Daarnaast zijn er altijd nog afwisselende tentoonstellingen te zien.

Is het wel mooi weer? Dan heb je geluk en kun je de historisch binnenstad gaan bekijken. Leeuwarden beschikt over kleine straatjes met karakteristieke gebouwen zoals de Oldehove, die ken je misschien als de scheve toren. Of de Blokhuispoort wat van oudsher een gevangenis is. Daarnaast is er nu ook meer moderne kunst te zien in de stad. Dicht bij het prachtige oude centrale station vind je een van de fonteinen die gemaakt is ter ere van de titel “culturele hoofdstad” in 2018. De fontein laat twee gigantische gezichten zien die in iedere perspectief net weer een beetje anders worden. Hoe deze twee gezichten een fontein vormen? Dat ontdek je tijdens je dagje uit. Mocht je liever niet wandelend door de stad gaan, dan kun je er ook voor kiezen om met een praam door de grachten te varen.

Lunch

Van al dat geslenter door de mooie stad, krijg je natuurlijk honger, daarom is het tijd voor wat lunchtips! Wil je Oud hollands genieten en herinneringen ophalen? Dan ga je natuurlijk naar het pannekoekschip. Een Heerlijke dikke pannenkoek met spek en stroop, of juist een hele moderne met groente en kaas. Niet zo van de pannenkoeken, neem dan eens een kijkje bij typische lunchspots in Leeuwarden zoals de Walrus, Het Wapen van Leeuwarden of de Stadswaag Leeuwarden. Toch liever een hippe zaak? Dan is Roast met zijn industriële sfeer perfect voor jou. Als je liever niet de volle pond wilt betalen voor de lunch, bezoek dan eens Het Laatste Tafeltje voor het vinden van voordelige deals.

 Winkelen

Als de heerlijke lunch achter de rug is, dan wordt het tijd voor winkelen! De Friese hoofdstad beschikt inmiddels over de leukste winkelketens en boetiekjes die jij zeker even moet zien. In de Kleine Kerkstraat vind je al deze hippe boetiekjes, deze straat is ook al twee keer gekozen tot leukste winkelstraat van Nederland, dus al zou je het niet doen om iets te kopen, door deze straat moet je even heen lopen. Voor alle gangbare winkel ga je naar Nieuwstad. Hier vind je H&M, Zara en Vero Moda met de nieuwste collecties. Maar zeg nu zelf, het is toch leuk om nieuwe boetiekjes als juweeltjes in een stad te vinden?

Als je tussendoor wel een bakje koffie lust, kun je terecht bij de DE winkel, maar ook bij de gangbare koffietentjes zoals Doppio. Voor de mensen die liever iets nieuws ontdekken is er Het Broodhuys en Barrevoets. Hippe koffietentjes waar jij je weer even kunt opladen tussen het shoppen door.

Dineren

Time for food again! Het is toch stiekem iets waar we voor leven, tenminste, ik wel. Heb jij even geluk, je kunt namelijk hele goede dinerdeals vinden in de restaurants in Leeuwarden. Geniet van overheerlijke tapas in het meest sfeervolle restaurant waar je daarna ook nog een waterpijp kunt roken. Of laat je verrassen met een 3-gangendiner deal van Het Laatste Tafeltje. Aan keuze is er in Leeuwarden in ieder geval geen gebrek. Ook als je vegetariër bent of een allergie hebt, blijft er genoeg keuze over. Ook hier heb je keuze uit de gangbare ketens zoals Vapiano’s, La Cubanita en Humphrey’s en plaatselijke overheerlijke restaurants, zoals Eten in de Molen met biologisch eten, Brasserie Spiegelaar, Sjoddy en Grand Café De Friesche Club.

Films en theater

Na het eten is het wel zo fijn om even ergens te kunnen blijven zitten. En dit kan gelukkig in een bioscoopzaal of theaterzaal. In Leeuwarden heb je wel twee keer de Pathé die in heel Nederland wel bekend is. Hier kun je alle algemene films zien. Bij Slieker Film in de buurt van parkeergarage Zaailand, kun je terecht als je filmhuis films wilt kijken. De films die hier worden gedraaid doen meer aanspraak op je focus. Na het kijken van een film bij het filmhuis heb je genoeg stof om over na te praten.

Nachtleven

Wanneer je dan weer helemaal bent opgeladen kan het echt nachtfeest beginnen. De bekendste uitgaansgelegenheid in Leeuwarden is natuurlijk Club Red. Als je geluk hebt treed er die avond ook nog net een bekende artiest op! Koop hier van te voren wel een kaartje voor, de club is namelijk bijna altijd gezellig vol. Verder kun je hier vooral terecht voor heerlijke R&B. Liever gewoon dansen in een bar? Dan mag je Bar Bastille en de Doele steeg niet overslaan! Meezingers en moderne muziek wordt hier gecombineerd totdat iedereen niet meer op zijn benen kan staan. Voor Techno muziek ga je naar de Neushoorn. Waar je ook voor kiest, het zal zeker een nacht worden om niet te vergeten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1790x
Toegevoegd: 26-03-2019 12:17
Gewijzigd: 29-03-2019 16:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!