koelcel

Professionele keuken inrichting voor in de horeca

koelcelEen horecaondernemer weet als geen ander wat het belang is van een goedwerkende koelcel die naadloos aansluit op het bedrijf en de bedrijfsvoering. Een horecaonderneming werkt vaak met piekmomenten in drukte om klanten te bedienen en dan moet er snel en efficiënt gewerkt worden.

Het belang van een goede koelcel

Een horecabedrijf is vaak afhankelijk van een beperkte ruimte. Daarom dient alle ruimte zo efficiënt mogelijk ingedeeld en benut te worden. Dit geldt ook voor de koelcel. Zo moet enerzijds de koelcel zelf strategisch geplaatst worden binnen de bedrijfsruimte zelf. Daarbij moet er zo min mogelijk ruimte onbruikbaar worden of verloren gaan. Daarnaast moet de koelcel ook zo geplaatst zijn dat elke medewerker er makkelijk bij kan. De koelcel plaatsen dichtbij de keuken is daarom een must. Zo kan er snel en effectief gewerkt worden. Daarnaast is ook de indeling van de koelcel zelf belangrijk. Wanneer de koelcel staat dient de indeling zo afgesteld te worden dat er gemakkelijk gewerkt kan worden en er zo veel mogelijk producten kwijt kunnen. Dit alles zonder dat de efficiëntie van werken achteruit gaat en er niet meer gestructureerd gewerkt kan worden.

Koelcel merken

Er zijn verschillende toonaangevende merken op de markt voor koel- en vriestechniek. Deze merken zijn zeker ook gespecialiseerd in het bieden van koeloplossingen voor de horeca. Zo zijn deze merken onder andere gericht op het leveren van standaard koelcel modellen, maar ook bieden zij een koelcel op maat of vriescel op maat aan. Dit zijn ruimtes die volledig afgestemd worden op de organisatie en de bijbehorende wensen. Er zijn een aantal toonaangevende merken die interessant zijn binnen de horeca.

Viessmann koelcel

Het merk Viessmann is sinds 1917 actief en richt zich op koel- en vriescellen en ook verwarmingsinstallaties. Een Viessmann vriescel of koelcel kenmerkt zichzelf door betrouwbare kwaliteit. Kenmerken van een Viessmann koelcel zijn:

 • Lange levensduur
 • Duurzame manier van koelen
 • Uitstekende afwerking

Een Viessmann vriescel of koelcel leent zich uitstekend voor toepassingen binnen de horeca. Zo is een koeloplossing van dit merk standaard voorzien van een rvs-vloer en een antibacteriële coatingslaag aan de binnen-en buitenkant van de koelcel of vriescel. Hierdoor voldoet het merk altijd aan strenge eisen op het gebied van hygiëne. Daarnaast is het merk ook uniek in het feit dat de Viessmann koelcellen en vriescellen ontzettend schaalbaar zijn. Een cel wordt namelijk opgebouwd uit panelen en deze kunnen per 10 centimeter bepaald worden. Bij elke Vliessmann koelcel of vriescel kan je deze indelingen aanvragen. Zo wordt een ruimte altijd volledig benut.

Isocab koelcel

Het Belgische merk Isocab maakt al tientallen jaren duurzame koel- en vriescellen. Als specialist op het gebied van koel- en vriestechniek, is een Isocab koelcel en een Isocab vriescel altijd voorzien van een ISO-certificering. Dit geeft aan de producten betrouwbaar en duurzaam zijn, maar ook dat deze afkomstig zijn van een betrouwbaar bedrijf. Naast koeltechniek is het bedrijf ook specialist in:

 • Hygiënische ruimtes
 • Sandwichpanelen
 • Luchtdichte deuren

Al deze aspecten zijn tevens terug te vinden in de Isocab koelcellen en Isocab vriescellen. Daarnaast bestaat er ook weer de mogelijkheid om een koelcel op maat of een vriescel op maat aan te schaffen. Voor een horecabedrijf kan dan zowel voor een kleine als grote koel- of vriescel gekozen worden. Daarnaast biedt het merk Isocab ook brandwerende panelen. Dit garandeert de veiligheid. Zeker binnen horeca is dit belangrijk waar strenge eisen gelden en bovendien veel verschillende mensen werken met de koelcel. Dit is goed voor de verzekering, tegengaan van brandontwikkeling en de algehele veiligheid van het bedrijf en werknemers.De deur van de koelcel

Een belangrijk onderdeel van de koelcel of vriescel is de deur. De deur wordt ontzettend veel gebruikt en wanneer deze veel gebruikt wordt, gaat veel energie (koude lucht) verloren. Belangrijk is daarom voor het gebruiksgemak en de duurzaamheid om de deur van de vriescel of koelcel goed af te stemmen op de organisatie. Mogelijkheden zijn:

 • Strokengordijnen: Dit is voor handig voor organisaties die continu gebruik maken van de koelcel of vriescel. Intensief gebruik nodigt namelijk gebruiksgemak uit en met deze gordijnen kan er gemakkelijk in en uit gegaan worden. De koeling is wel minder efficiënt, maar na openingstijden kan ervoor worden gekozen om de koeling wel af te sluiten met een deur.
 • Grote deur: dit is voornamelijk belangrijk bij grote producten. Denk hierbij aan stellingen, boxen of pallets. Een kleine of smalle koelceldeur is hierbij niet handig. Dit is voornamelijk handig bij groothandels.
 • Schuifdeur: een openslaande deur neemt ruimte in. Wanneer ruimte beperkt is bij het horecabedrijf kan er beter gekozen worden voor een schuifdeur.
 • Brandwerende deuren: Wanneer de koelcel of vriescel waardevolle producten bevat, is het goed om brandwerende deuren te kiezen. Dit geeft een betere bescherming.

Indeling van de koelcel

Wanneer gekozen is voor een koelcel op maat of vriescel op maat, dan is het belang van een uitstekende indeling met name belangrijk. Hierbij gelden allereerst een aantal regels. Zo mogen producten niet op de grond geplaatst worden en moeten de producten gemarkeerd worden met een datum. Een goede indeling zorgt ervoor dat er gemakkelijk schoon gemaakt kan worden, er overzichtelijk gewerkt kan worden, de administratie makkelijk is, er gewerkt kan worden met de FIFO-methode en de bevoorrading efficiënt is. De indeling van een goede koelcel of vriescel heeft zijn eisen die als volgt gesteld kunnen worden. Belangrijk is om de indeling af te stemmen op de producten. Zo kunnen producten die minder vaak gepakt worden achterin de koelcel liggen en producten die veel gepakt worden een beter plek krijgen. Andere regels met betrekking tot de indeling voor een horecaonderneming kunnen zijn:

 • Een indeling maken voor ontbijt, lunch en diner
 • Een indeling maken per soort: Vis, vlees en vegetarisch
 • Een indeling maken op basis van datum, waarbij de datum de volgorde bepaald

Koelcellen prijzen

De prijs voor een koelcel wordt grotendeels bepaald door de grootte, het merk en de kwaliteit. Het is in veel gevallen niet altijd verstandig om te besparen op deze investering. Zo is de koelcel een ontzettend belangrijk onderdeel binnen de horecaorganisatie. Daarnaast is het een lange termijn investering. Een kwalitatieve koelcel kan resulteren in een lange levensduur, gebruiksgemak en een duurzamere manier van koelen, wat uiteindelijk weer bespaart. Kijk dus verder dan de koelcellen en vriescellen prijzen.

Vriescellen prijzen

Ook met betrekking tot de vriescellen prijzen is het goed om verder te kijken dan de prijs zelf. Zo kunnen brandvertragende elementen helpen bij de verzekering en kan een energiezuinigere vriescel resulteren in jaarlijks flinke besparingen, aangezien de meeste vriescellen altijd aan staan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bernard
Aantal keer gelezen: 4736x
Toegevoegd: 23-02-2017 14:07
Gewijzigd: 24-02-2017 22:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!