Gebruiksvriendelijkheid bloeddrukmeters

Gebruiksvriendelijkheid bloeddrukmeters

Gebruiksvriendelijkheid bloeddrukmetersShopvoorgezondheid.nl heeft de gebruiksvriendelijkheid van bloeddrukmeters onder de loep gelegd. Hierbij is gebruik gemaakt van een bijzonder testpanel. Benieuwd naar de bevindingen? Lees het hier.

Uit gebruikersonderzoek van Shopvoorgezondheid.nl blijkt dat polsbloeddrukmeters door zwangere vrouwen als meest gebruiksvriendelijk worden bevonden. Zij prefereren deze vorm van het opmeten van de bloeddruk boven de door gezondheidsinstanties betrouwbaarder beoordeelde wijze van bloeddrukmeting via de bovenarm. Comfort van het manchet blijkt hierin een bepalende factor te zijn Ook de duidelijkheid de handleiding heeft een aantoonbare invloed op de waardering.

 Bijzonder testpanel

De meeste gebruikerstesten voor bloeddrukmeters worden gedaan onder de seniorendoelgroep. Vaak wordt in die testen gekeken naar elementen die van belang zijn voor deze doelgroep zoals de grootte van de toetsen, leesbaarheid van het scherm en duidelijk de meter te bedienen is. Dit onderzoek van Shopvoorgezondheid.nl is dan ook vernieuwend doordat het is uitgevoerd met een jong testpanel. Er is gekozen voor een testpanel van zwangere vrouwen, omdat bloeddrukmeting voor hen ook zeer relevant kan zijn. Zo’n 10% van de eerste zwangerschappen krijgt te maken met een verhoogde bloeddruk.

Thuis je bloeddruk meten

Voor het meten van je bloeddruk hoef je tegenwoordig niet meer uitsluitend terecht bij de arts of een specialist. Bloeddrukmeters voor thuisgebruik is een opkomende trend. Je bent niet meer afhankelijk van deze bezoeken om je gezondheid te monitoren. In de gevallen van stress tijdens doktersbezoek (het witte jassen effect) heeft een thuismeting juist een voordeel ten opzichte van meting bij de specialist.
Wil je alle resultaten lezen, kijk dan op Shopvoorgezondheid.nl/bloeddrukmeters


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Liza
Aantal keer gelezen: 2090x
Toegevoegd: 13-08-2014 13:27
Gewijzigd: 17-05-2015 14:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!