Gemakkelijk en snel een barbecue in je tuin

Gemakkelijk en snel een barbecue in je tuin

Gemakkelijk en snel een barbecue in je tuinEr is weinig gezelliger dan een barbecue houden in je tuin. Je nodigt vrienden, familie en buren uit en maakt er een gezellige middag van. Voor iedereen komen er hapjes op de barbecue, er staan drankjes klaar en ook het stokbrood mag niet ontbreken. Het is de perfecte activiteit om de laatste zomerdagen van het jaar mee te vullen.

Het plaatsen van de barbecue

Bij het organiseren van een barbecue komt meer kijken dan je misschien denkt. De tuin moet namelijk klaargemaakt worden voor een barbecue. Het is belangrijk dat een barbecue op een stabiele ondergrond staat. Een terras of ondergrond met tegels is hiervoor het beste. Zo is er minder kans dat de barbecue omvalt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ook rekening houdt met je buren. Bepaal hiervoor wat de windrichting van de dag is. Zet de barbecue op een plek neer waar de rook niet de tuin van de buren inwaait. Dit veroorzaakt overlast voor hen en dat is voor niemand leuk. Een ander punt waar je rekening mee kunt houden is dat een barbecue heet is en voor brandgevaar kan zorgen. Zet een barbecue daarom neer op een plek waar deze veilig staat. Dit is niet onder een partytent of in de buurt van brandbare objecten. Valt de bbq om of vliegt een deeltje uit de barbecue, dan kan er een groot probleem ontstaan. Tot slot is het goed om rekening te houden met een eventuele regenbui. Ook al is het hartje zomer, het weer in Nederland kan zo omslaan. Kies daarom voor een beschutte plek, als het kan onder een afdakje. Zo hoeft jouw barbecuefeest tijdens een regenbui niet in het water te vallen.

 

Zorg voor de barbecue

Het allerbelangrijkste aan het houden van een barbecue is natuurlijk het hebben van het toestel zelf. Houd je van barbecueën, dan is de kans groot dat je een bbq bij jou thuis hebt staan. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is controleren of de barbecue nog naar behoren werkt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment zelf. Heb je zelf geen barbecue, dan is er vast iemand in jouw omgeving die er wel een heeft. Vanwege het verplaatsen van de bbq is het handig als een buurman of buurvrouw een bbq te leen heeft. Je hoeft het toestel dan niet met de auto op te halen, maar je kan deze gewoon over straat verplaatsen. Een andere optie is het huren van een barbecue. Een bbq huren is een uitstekende uitkomst voor mensen zonder barbecue die wel eens willen barbecueën in hun tuin. De medewerkers brengen dan de barbecue bij jou thuis en komen hem de volgende dag weer ophalen. Verwacht je veel mensen op jouw tuinfeestje, dan is het ook mogelijk om meerdere barbecues te huren. Hiermee maak je jouw barbecue in de tuin tot een groot succes.


Nodig alle gasten uit

Maak een lijstje van alle genodigden en stuur de uitnodiging op tijd. Veel mensen wachten tot het laatste moment met het uitnodigen van de gasten. Hoe eerder je de uitnodiging verstuurt, hoe eerder je weet hoeveel mensen je kan verwachten. Dit gaat jou vervolgens weer helpen met het inkopen doen. Vraag in de uitnodiging ook naar de dieetwensen van je gasten. Er zullen bijvoorbeeld mensen komen die vegetarisch of veganistisch eten. Ook zijn er mensen met allergieën. Denk bijvoorbeeld aan een zuivelallergie of glutenallergie. Een stokbroodje met kruidenboter als voorgerecht is in dat geval niet voor iedereen een goed idee. Zijn er mensen met speciale wensen? Dan kun je met hen afstemmen wie het eten regelt. Een vegetarische burger of glutenvrij broodje is zo geregeld. Zijn de allergieën echter ingewikkeld of erg gevaarlijk, dan kan het zijn dat deze persoon het fijner vindt om zelf eten mee te nemen. Wil je zeker weten hoeveel mensen er naar de bbq komen? Vraag gasten dan om tijdig aan te geven of zij komen of niet. Wanneer je dit een paar dagen van tevoren weet, kan je gerichter inkopen doen. Hiermee bespaar je geld, maar ga je ook voedselverspilling tegen. We hebben vaak de neiging om een ruime voorraad in te slaan, maar je wilt ook niet dat er te weinig is.

 

Koop alle benodigdheden voor een barbecue

Is de dag van de barbecue bijna aangebroken, dan is het tijd om inkopen te doen. Ten eerste moet al het eten en drinken ingeslagen worden. Hierbij houd je rekening met eventuele dieetwensen van je gasten. Ook is het goed om voor voldoende afwisseling te zorgen. Koop niet alleen maar hamburgers, maar kies ook voor andere producten. Wissel ook af met verschillende soorten bbq vlees. Zo is er voor ieder wat wils. Naast het eten moet er ook genoeg te drinken zijn. Wellicht heb je een idee wat iedereen graag drinkt en is dit een gemakkelijke opgave. Zo niet, dan is afwisseling hier ook belangrijk. Kies voor frisdrank met en zonder prik. Ook een sapje of simpelweg spa rood valt vaak in de smaak tijdens een barbecue. Zal men ook alcohol drinken? Schaf dan bier en wijn aan. Eventueel kan je ervoor kiezen om ook sterke drank in huis te halen. Vergeet ook niet om benodigdheden voor de barbecue zelf in huis te halen. Heb je geen kolen meer op voorraad, neem ze dan mee uit de winkel. Ook lange spatels zijn nodig voor het omdraaien van het vlees. Daarnaast zijn bestek en papieren bordjes en bekertjes handig voor tijdens een tuin barbecue. Het zal voorkomen dat borden of bekers op de grond vallen. Door gebruik te maken van papier hoef je niet een nieuw servies te kopen na de barbecue.

 

Maak de tuin gezellig

Tot slot is het een belangrijke zaak om de tuin gezellig te maken. Zet de barbecue op de meest geschikte plek en steek de kolen ongeveer een uur van tevoren aan. Zorg ervoor dat iedereen een plek heeft om te zitten of te staan. Haal de tuinstoelen uit de schuur en zet de statafels in de tuin. Mocht het regenen, dan kun je je gasten hier tegen beschermen met partytenten. Zet een tafel neer waar het drinken en eten op uitgestald kan worden. Zo kan iedere gast zelf wat te eten en te drinken pakken. Je hoeft hier dan geen aandacht meer aan te besteden tijdens het barbecueën. Hier stal je ook de papieren bordjes, het bestek en de bekertjes uit. Houd in gedachten dat een barbecue altijd een gezellige aangelegenheid is. Fleur de tuin daarom op met versieringen of slingers. Iedereen komt dan meteen in de stemming bij binnenkomst. Jouw barbecue in de tuin zal zo een enorm succes worden!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 702x
Toegevoegd: 11-10-2022 11:50
Gewijzigd: 12-10-2022 12:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!