ijsmachine container

IJsmachine kopen - aandachtspunten

ijsmachine containerJe kunt al heel gemakkelijk zelf ijs maken met de ingrediënten waar jij van houdt, maar met een ijsmachine maak je het jezelf nog gemakkelijker. Deze machine is eigenlijk een soort kleine vriezer die zorgt voor lekker luchtig ijs met een goede structuur. Daarnaast wordt het ijs ook gemengd. Wil je een ijsmachine kopen? Lees hier meer over de aandachtspunten.

Hoe werkt een ijsmachine?

Voordat je een ijsmachine gaat kopen is het wel zo handig om te weten hoe dit apparaat precies werkt. Als je een mengsel hebt gemaakt van een aantal ingrediënten, kun je dit in de ijsmachine schenken. Vervoolgens zal het apparaat dit mengsel langzaam bevriezen. Ook wordt het ijs in de ijsmachine goed gemengd, zodat de samenstelling van het ijs helemaal homogeen wordt.

Waarom zou je een ijsmachine kopen als je al een vriezer hebt? IJsmachines zorgen ervoor dat het ijs vele malen lekkerder wordt! In de machine zit namelijk een schraper die steeds het ijs van de koelcontainer van het apparaat schraapt. Dit zorgt ervoor dat het ijs lekker luchtig wordt en een goede structuur krijgt. Je zult met ijs uit de ijsmachine dan ook vrijwel nooit te maken krijgen met ijskristallen.

Een ander groot voordeel van een ijsmachine is dat je niet 24 uur hoeft te wachten tot het ijs klaar is, wat bij een vriezer vaak wel het geval is. De meeste ijsmachines zorgen ervoor dat het ijs na ongeveer 20 tot 40 minuten al klaar is!

Los koelelement of zelfvriezend?

Een ijsmachine kopen is niet zomaar gedaan, want je zult een aantal keuzes moeten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ijsmachine met een los koelelement of een zelfvriezende ijsmachine. Als je kiest voor een ijsmachine met een los koelelement, moet je dit element ongeveer 24 uur van tevoren in de vriezer doen. Vervolgens kun je het koelelement in de ijsmachine doen en kun je starten met het maken van het ijs.

Een ijsmachine met een los koelelement is over het algemeen een stuk goedkoper dan een zelfvriezende ijsmachine. Wel moet je er rekening mee houden dat er slechts één ijssoort per dag gemaakt kan worden, omdat het 24 uur duurt voordat het koelelement weer koud genoeg is geworden in de vriezer. Daarnaast is het ook lastig dat je het koelelement steeds van tevoren in de vriezer moet zetten en dus al van tevoren moet weten wanneer je precies ijs wilt gaan maken.

Zoals de naam al zegt kan een zelfvriezende ijsmachine het ijs zelf bevriezen. Je hebt hiervoor dus geen koelelement nodig en je hoeft de ijsmachine alleen maar een paar minute voor het ijs maken aan te zetten. Het is uiteraard een groot voordeel dat de ijsmachine zelf het ijs bevriest. Je hoeft niet van tevoren aan het koelelement te denken en het is mogelijk om meerdere ijssoorten op een dag te maken. Wel is het nadeel van deze ijsmachine dat er vaak ook een hoog prijskaartje aan verbonden is.

IJssoorten

Als je een ijsmachine gaat kopen, moet je je ook bedenken welke ijssoorten je wilt gaan maken. Wil je een apparaat dat enkel hard ijs (roomijs) kan bevriezen of wil je graag yoghurtijs gaan maken? Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ijsmachine die softijs kan bevriezen, maar je kunt ook een ijsmachine kopen voor sorbetijs. Sommige ijsmachines hebben ook nog de functie om ijsblokjes te maken, wat natuurlijk ook heel handig kan zijn. Vaak kan een ijsmachine wel meerdere soorten ijs maken, maar bepaal van tevoren welke soorten je in ieder geval wilt kunnen maken.

Inhoud

Er zijn ook verschillen in de inhoud van de verkrijgbare ijsmachines. Gemiddeld ligt de inhoud van een ijsmachine voor thuisgebruikt tussen de 1 en 2 liter. Als je een groot gezin hebt en regelmatig bezoek verwacht, is het verstandig om voor een ijsmachine met een grotere inhoud te kiezen. Ook als je hiermee ijs wilt maken voor feestjes. Denk er wel aan date en grotere ijsmachine vaak ook wat duurder is en dat deze apparaten over het algemeen meer stroom gebruiken.

Bereidings-/invriestijd

De bereidings-/invriestijd is ook niet bij elke ijsmachine hetzelfde. Vaak duurt het maken en invriezen van ijs in de ijsmachine ongeveer een half uur tot driekwartier. Sommige ijsmachines kunnen echter binnen een kwartier het ijs al klaar hebben. Let hier goed op bij het maken van je keuze.

Met of zonder vulopening

De meeste ijsmachines zijn tegenwoordig wel uitgerust met een deksel met een vulopening, maar nog niet allemaal. Als je een ijsmachine met vulopening koopt, kun je tijdens het invriesproces nog andere ingrediënten aan het ijs toevoegen. Denk hierbij aan stukjes noten, fruit of chocola. Er zijn trouwens ook ijsmachines verkrijgbaar met een transparent deksel. Zo kun je het gehele process bijhouden en het apparaat stopzetten op het moment dat jij het ijs goed vindt.

Kunststof of roestvrijstaal

IJsmachines zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Over het algemeen kun je kiezen uit roestvrijstaal en kunststof. Kunststof ijsmachines zijn vaak iets moeilijker schoon te houden, maar daarnaast betaal je hier ook net een iets lagere prijs voor. IJsmachines van roestvrijstaal zijn vaak van iets zwaardere kwaliteit en ook wat duurder.

IJsmachine kopen: merken

Er zijn heel wat verschillende merken die ijsmachines aanbieden en het kan daarom moeilijk zijn om een goede keuze te maken. Bekende merken zijn over het algemeen altijd wel goed, maar dit betekent niet dat ijsmachines van merken die minder bekend zijn niet ook van zulke hoge kwaliteit kunnen zijn.

Als je een bepaalde ijsmachine op het oog hebt, kun je het beste even onderzoek doen naar dit merk. Zijn er al een aantal ijsmachines verkocht en zijn er klachten binnengekomen? Een goede manier om te bepalen of een merk goed is: ga op zoek naar referenties. Ook kun je natuurlijk zoeken naar referenties over de ijsmachine zelf, waardoor je direct weet of deze ijsmachine van goede kwaliteit is.

Waar vind je de goedkoopste ijsmachine?

Er is niet per definitie één soort ijsmachine die altijd het goedkoopst is. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je de goedkoopste ijsmachine zoekt die ook zelfvriezend is. Om die reden kunnen wij je niet goed vertellen wat nu de goedkoopste ijsmachine is.

Wel kun je heel eenvoudig zelf op zoek naar de goedkoopste ijsmachine die ook aan jouw wensen voldoet. Dit kun je doen via een vergelijkingssite die de prijzen van verschillende merken en aanbieders met elkaar vergelijkt. Vul je wensen in op deze website en je zult direct in een handig overzicht de prijzen van de aanbieders kunne zien. Zo bepaal je eenvoudig welke ijsmachine voor jou het goedkoopst is!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3439x
Toegevoegd: 02-02-2016 17:38
Gewijzigd: 26-02-2016 15:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!