Gereedschappen voor jouw garage

Gereedschappen voor jouw garage

Gereedschappen voor jouw garageBen jij een echte klusser en beschik jij over een ruime klus garage? Dan wil je natuurlijk ook dat je alle gereedschappen hebt om goed aan de slag te kunnen gaan. Er zijn een paar standaard gereedschappen die iedereen wel in huis heeft. Maar voor je grotere projecten heb je ook wat groter gereedschap nodig!

Standaard gereedschappen

Als eerste heb je de standaard gereedschappen. Dit zijn gereedschappen zoals schroevendraaiers, hamers en een ladder. Deze hebben de meeste huishoudens altijd wel in huis. Als je wel al wat meer klust kan het ook zijn dat je een schroefboormachine hebt. Deze zijn ideaal als je veel moet schroeven en het snel gedaan wilt hebben. Zelfs als je niet veel klust is het handig om een schroefboormachine te hebben. Zo kun je ook snel kapotte dingen in huis repareren.


Zagen 

Als je veel werkt met hout of andere materialen dat je moet zagen dan is het handig om een elektrische zaag of een zaagmachine te hebben. Als je er de ruimte voor hebt is een zaagmachine ideaal. Deze staat stabiel, waardoor het makkelijker is om rechte lijnen te zagen. Zaag je niet heel veel, maar wel af en toe? Dan is het ook handig om een handzaag te hebben. Het is zonde als je een zaagmachine koopt en deze vervolgens weinig of niet gebruikt.

 

Stofzuiger

Een stofzuiger? Wat moet dat nou in je garage? Nou als je veel met hout werkt of andere materialen, dan komt er vaak veel zaagsel vanaf. Als je dit laat rondslingeren hoopt dit steeds meer op en wordt alles erg stoffig. Het is handig om eens in de zoveel tijd je garage helemaal te stofzuigen of gewoon elke keer het meteen op te ruimen nadat je bezig bent geweest. Je bent veel aan het werk in je garage, dus dan wil je ook dat het fijn is om er in te werken! Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een standaard bezem en blik. 


Schuren 

Als je veel houten projecten hebt dan is het wel fijn om een schuurmachine te hebben. Die kleine stukjes schuurpapier houden het niet bij en jouw handen ook niet. Met een schuurmachine kun je gemakkelijk jouw hout mooi en glad maken. Zo voorkom je ook dat er splinters uitsteken en zorg je dat jouw project veilig is voor gebruik. Of het nou een tafel of een stoel is dat maakt niet uit. Zolang het van hout is dan is een schuurmachine gebruiken altijd een goed idee!


Polijsten 

Ben jij een echte auto liefhebber en ben jij druk bezig met het klussen aan jouw auto? Dan is een polijstmachine ideaal. Je kunt deze samen gebruiken met een poetsmachine om krassen in de lak van jouw auto te verwijderen en jouw auto te laten glanzen alsof die weer zo goed als nieuw is! Denk goed na over hoe vaak je de machine wilt gaan gebruiken, want ze kunnen vrij prijzig worden. Dan is het zonde als je een dure machine koopt en deze vervolgens erg weinig gebruikt. 

Reinigen

Bij veel projecten is het ook nodig om de materialen eerst goed te reinigen. Ook als je iets wilt opknappen dan is het van belang dat het eerst goed schoon is. Je kunt hiervoor een hogedrukspuit in huis halen. Hiermee kun je gemakkelijk alles schoon spuiten. Een voordeel hiervan is dat je hem ook voor huisonderhoud kunt gebruiken. Denk aan vieze aanslag op je tegels of je muren. Daarnaast is het ook handig om schoonmaak doeken en sponzen in jouw garage te hebben. 


Stralen 

Ben jij een echt serieuze klusser? Dan komt een straalcabine ook goed van te pas. Waar een schuurmachine niet meer genoeg is kun je met het stralen zorgen voor een glad resultaat. Ideaal te gebruiken om verf of roest te verwijderen, zonder het beschadigen van het onderliggend product. Een straalcabine maakt gebruik van zandstralen of gritstralen, dit zijn kleine korreltjes. Door een compressor en perslucht worden deze kleine korrels met een snelheid van zo’n 200 meter per seconde tegen jouw materialen geblazen. Door de kleine korrels en de hoge snelheid wordt het oppervlak mooi glad geschuurd. Deze straalcabines nemen wel veel ruimte in beslag, dus zorg dat je er wel plek voor hebt. Je kunt een straalcabine redelijk goedkoop krijgen, maar dan zijn ze wel vrij klein. Hoe groter en uitgebreider, hoe duurder ze worden. Denk goed na over hoe vaak je de straalcabine gaat gebruiken en of je hem echt nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet een fortuin uitgeven aan een machine die vervolgens decoratie wordt in je garage.

 

Opbergen 

Je moet natuurlijk ook iets hebben om al jouw gereedschappen goed op te bergen! Er zijn verschillende producten die je hiervoor kunt gebruiken, maar wat het beste bij jou past is afhankelijk van jouw eigen voorkeur en hoe je garage is ingericht. Je kunt gebruik maken van een werkbank met lades om gereedschappen op te bergen of kiezen voor een gereedschapswagen. Heb je al een werkbank en nog veel gereedschappen die rondslingeren? Kies er dan voor om nog een gereedschapswand boven je werkbank te installeren. Dit is ook nog eens super handig, want je hebt je gereedschap letterlijk binnen handbereik liggen! Mocht dit nog steeds niet genoeg zijn dan kun je ook een extra gereedschapskist halen. Dit is vooral ideaal als je ook wel eens op pad gaat om wat klusjes te doen. Voor in jouw garage is een gereedschapswagen ideaal als je veel gereedschappen hebt en grote projecten uitvoert. Het voordeel aan een gereedschapswagen is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen, omdat die wielen heeft. Zoals je ziet zijn er veel gereedschappen en machines die je kunt halen voor jouw garage. Wel is belangrijk dat je zelf blijft afwegen of je het wel echt nodig hebt. Ben je bezig met een eenmalig project of heb je toevallig nu een bepaalde machine nodig? Denk dan goed na over of je het in de toekomst ook nog eens zal gebruiken. Anders kun je beter kijken of je de betreffende machine misschien kunt huren bij een bedrijf. Het is leuk om veel zelf te hebben, maar je hebt er zelf vrij weinig aan als je garage vol staat met machines en gereedschappen. Er moet wel wat ruimte overblijven voor het daadwerkelijk maken van projecten.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat je allemaal in jouw garage kunt nemen en waarom. Veel klusplezier!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 2664x
Toegevoegd: 29-06-2020 10:11
Gewijzigd: 30-06-2020 10:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!