Gezonde snacks groente en fruit

Gezonde snacks voor meer energie

Gezonde snacks groente en fruitIedereen heeft wel eens een energiedipje gedurende de dag. Helaas grijpen we dan vaak meteen naar een ongezonde snack met veel suiker om ons energieniveau aan te vullen. Dit zorgt wel voor meer energie, maar na enkele uren krijgen we opnieuw een dip. Daarnaast zijn deze suikerrijke snacks ook helemaal niet goed voor onze gezondheid en kunnen we hierdoor aankomen in gewicht. In dit artikel vind je daarom 10 gezonde snacks voor meer energie.

1. Banaan

Een banaan is een heerlijke snack die gezond is en ook nog eens lekker zoet. Ideaal om even je maag te vullen en de natuurlijke suikers zorgen direct voor meer energie. Het zijn langzame koolhydraten die dus voor langere tijd werken. Ook wordt er wel eens gezegd dat het eten van een banaan kan zorgen voor en verbeterde concentratie. Verder verbetert het de gezondheid van je hart en het zorgt voor een normale bloeddruk, omdat dit stuk fruit de stof kalium bevat.

2. Walnoten

Een handje walnoten is een lekkere, gezonde snack die je energieniveau bevorderd. Deze gezonde snacksverhogen je energie, omdat ze eiwitten en omega 3 bevatten. De omega 3 en vitamine E in de walnoten zorgen er daarnaast ook voor dat je je opgewekter voelt, waardoor je ook weer meer gemotiveerd bent om verder te gaan waar je mee bezig was. Ook andere noten kunnen worden beschouwd als een gezonde snack en geven je eveneens energie, maar walnoten zorgen hier het meest voor.

3. Advocado

Een van de gezonde snacks die steeds populairder lijkt te worden is de advocado. Deze vrucht bevat een aantal goede vetten die direct voor meer energie zorgen. De voedingsvezels in de advocado zorgen ervoor dat je snel een vol gevoel krijgt, waardoor je niet nog meer gaat snacken. Ook kun je door advocado's te nuttigen het cholesterolgehalte in je lichaam verlagen en het zorgt eveneens voor een gezonde huid die er jong uitziet.

4. Pure chocolade

Ben je ook zo'n chocoladeliefhebber? Dan vind je het waarschijnlijk heerlijk dat pure chocolade ook onder de gezonde snacks valt! De cacao in de chocolade biedt verschillende gezondheidsvoordelen voor ons lichaam. Zo bevat het bijvoorbeeld een grote hoeveelheid antioxidanten. Daarnaast zorgt de cacao ervoor dat onze spieren meer mitochondriën aanmaken, waardoor ons lichaam weer meer energie krijgt. Helaas bevat pure chocolade nog wel suiker en het is dan ook niet goed om hier teveel van te eten. Het beste is om te kiezen voor chocolade die zo puur mogelijk is.

5. Yoghurt

Yoghurt behoort eveneens tot de gezonde snacks voor meer energie. Het bevat een groot aantal eiwitten, waardoor je energielevel een boost krijgt. Zeker als je de yoghurt combineert met granen - zoals oats of muesli - , kun je profiteren van een goede energieboost. Dit is dan ook een ideaal tussendoortje om te eten voordat je gaat sporten!

6. Rode paprika

Houd je van hartige snacks die knapperig zijn? Kies dan voor rode paprika! Deze gezonde snack zorgt voor meer energie en bevat een heleboel antioxidanten. Daarnaast zit deze groente boordevol vitamine A en C. Als je echt een lekker en gezond tussendoortje wilt, kun je de paprika dippen in wat hummus. Dit voedingsmiddel bevat eiwitten, antioxidanten en vitamines en zorgt daarom ook voor meer energie.

7. Popcorn

Veel mensen weten niet dat popcorn tot de gezonde snacks behoort. Terwijl popcorn vaak zelfs nog gezonder is dan groenten en fruit! Popcorn bevat veel voedingsvezels en met een portie popcorn krijg je zelfs al 70% van je dagelijks benodigde vezels binnen. Ook bevat het een grote hoeveelheid antioxidanten die zorgen voor meer energie. De popcorn kun je wel het beste zelf maken, omdat er aan gewone popcorn ongezonde stoffen zij  toegevoegd. Pof de popcorn in een pan en maak enkel gebruik van een klein laagje olijfolie. Voeg ook geen zout of suiker toe om ervoor te zorgen dat het echt een gezonde snack blijft.

8. Bleekselderij

Niet iedereen houdt even veel van bleekselderij, maar het is wel een van de meest gezonde snacks. De groente zit namelijk boordevol voedingsvezels en vitamine B en C. Verder werkt het ontstekingsremmend voor het lichaam en het maakt het lichaam schoon. Het eten van bleekselderij heeft dan ook zeker een positieve invloed op je energielevel.

9. Blauwe bessen

Een ander gezond fruitsoort voor meer energie is de blauwe bes. Uiteraard bevatten blauwe blessen vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast geven ze je lichaam meer energie en zorgen er eveneens voor dat je concentratie verbeterd. De ideale snack dus als je je echt moet concentreren, zoals tijdens een examen.

10. Gedroogde vijgen

Een voedingsmiddel dat we zeker niet mogen vergeten in dit lijstje met gezonde snacks voor meer energie: gedroogde vijgen. Deze voedingsmiddelen helpen ons lichaam om zich te ontdoen van voedingsstoffen en ze zuiveren eveneens het bloed. Daarom zijn ze perfect om je energielevel te doen stijgen. Let er wel op dat je vijgen koopt waaraan andere stoffen zijn toegevoegd. Neem er ook maar een paar per portie, aangezien ze ook veel suiker bevatten.

11. Quinoa

Dit voedingsmiddel bevat een grote hoeveelheid eiwitten en vrijwel alle aminozuren. Heerlijk om voor het sporten te eten of om na het sporten je eiwitgehalte weer aan te vullen. Maak ook als gewoon tussendoortje is het ideaal om je energielevel te laten stijgen!

12. Komkommer

We weten waarschijnlijk allemaal wel dat komkommer een gezonde snack is. Het bevat een grote hoeveelheid water en vrijwel geen calorieën. Wist je echter ook dat komkommer tijk is aan een aantal gezonde voedingsstoffen? Deze stoffen zorgen er samen met het water voor je na het eten van komkommer meer energie krijgt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3724x
Toegevoegd: 22-11-2015 17:13
Gewijzigd: 24-11-2015 20:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!