verhuizen familie

Goedkoop verhuizen, tips

verhuizen familieWil je graag goedkoop verhuizen? Lees het artikel dan door, zodat je tips krijgt hoe je dit kunt realiseren. Goedkoop verhuizen kan echt!

Zelf verhuizen

Je gaat zelfstandig wonen, je koopt of huurt een huis of appartement. Je spullen moet je verhuizen van de ene plek naar de andere. Dat kan heel eenvoudig zijn als je dichtbij een nieuwe woonplek hebt gevonden, gelijkvloers, maar het kan ook lastig zijn om te verhuizen als je uren moet rijden en bijvoorbeeld een appartement op de vierde verdieping hebt gehuurd of gekocht. Wat ga je doen, zelf verhuizen met de hulp van familie en/of vrienden of zoek je een bedrijf waarbij goedkoop verhuizen mogelijk is? Zelf goedkoop verhuizen kan wat betreft de kosten heel aantrekkelijk zijn, maar heb jij voldoende mensen die mee kunnen en willen sjouwen? Heb jij een vervoermiddel waar je spullen in vervoerd kunnen worden tijdens goedkoop verhuizen? Heb jij materialen om spullen in de auto goed vast te kunnen zetten tijdens het vervoer enz.?

Denk je aan een verzekering als jij alles zelf gaat verhuizen? Zelf goedkoop verhuizen is mogelijk, maar ga goed voorbereid te werk en vergeet niet om je spullen tijdens het goedkoop verhuizen te verzekeren. Vraag naar de mogelijkheden als jij je spullen wilt verzekeren tijdens het verhuizen zonder bemiddeling van een verhuisbedrijf. Je inboedelverzekering dekt schade van de inboedel op je oude adres, maar geldt dat ook op je nieuwe adres? Vraag dit na. Hopelijk hoef je er geen gebruik van te maken, maar zorg dat je weet hoe een verzekering werkt als je geen verhuisbedrijf inhuurt en zelf de verhuizing regelt. Zelf verhuizen is prima, maar brengt ook de nodige voorbereiding mee en wellicht ook risico's.

Verhuisbedrijf

Goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf is mogelijk. Kijk online naar de verschillende aanbieders. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Wat is in de prijs inbegrepen? Is het bedrijf verzekerd tegen schade bij goedkoop verhuizen? Je zult prijsverschillen opmerken als je verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt. Goedkoop verhuizen kan duur uitpakken als een verhuisbedrijf het niet zo nauw neemt met je spullen. Kijk of er online recensies zijn te vinden of vraag advies aan anderen die onlangs zijn verhuisd. Goedkoop verhuizen is prima, maar je spullen zijn het waard dat je niet over een nacht ijs gaat bij het zoeken naar een goed verhuisbedrijf. Soms kun je de prijs wat drukken door zelf alles in te pakken en uit te pakken, maak vrijblijvende een afspraak met een verhuisbedrijf en luister naar de mogelijkheden. Denk nog even na en beslis een dag daarna of je met dit verhuisbedrijf in zee gaat voor goedkoop verhuizen.

Opruimen voordat je verhuist

Je hele huis staat vol. Je hebt steeds alles bewaard, alle geboortekaartjes, overlijdensberichten, oude speeltjes van honden die lang geleden zijn gestorven, schriften van de basisschool, kleding die je nooit meer draagt, maar ja……weggooien is zo moeilijk, want het was een dure jas bijvoorbeeld, of een heel aparte broek. Veel mensen kunnen moeilijk afstand doen van spullen. Als je plaats genoeg hebt in huis, een berging en een grote zolder, dan blijven vaak veel spullen bewaard. Spullen die nooit meer uit de doos of kast zijn geweest. Nu staat er een verhuizing voor de deur. Dit is het moment voor een grote opruiming in jouw huis!

Waarom zou je alles weer mee sjouwen naar je andere woning? Heb je volwassen kinderen, die uit huis zijn, neem een bepaalde dag en laat de kinderen bekijken of ze wat spullen van je willen die je anders weggooit. Wat zij niet willen breng je naar de kringloopwinkel of naar de vuilnisstortplaats. Zo hoef je niets mee te verhuizen wat je toch niet meer gebruikt. Dat scheelt je in elk geval een hoop gesjouw en plaats in de verhuiswagen. Een ander huis een nieuwe start met alleen datgene wat je nog echt gebruikt. Verhuizen heeft zo zijn voordelen.

Goedkoop verhuizen met boedelwagen

Je gaat het ouderlijk huis verlaten en zelfstandig wonen, een volgende stap in je leven! Je hebt al wat spullen die je graag meeneemt: je bed, nachtkastje, bureau, tafeltje, bureaustoel, wat servies en bestek, kleding uiteraard, een kledingkast, dvd's, boeken, een tv, een radio enz.

 • Een koelkast, een wasmachine en ander witgoed moet je nog aanschaffen en laat je bezorgen. Je eigen spullen wil je graag goedkoop verhuizen. Je zou in dat geval kunnen denken aan het huren van een boedelwagen.
 • Online kun je de verhuur van boedelwagens opzoeken en met elkaar vergelijken.
 • Zorg dat je goed verzekerd bent, lees de voorwaarden als je een boedelwagen huurt voor goedkoop verhuizen.
 • Er kan onderweg altijd een ongeluk gebeuren door jouw schuld of door de schuld van een andere weggebruiker.
 • Weet hoe je verzekerd bent en of de boedelwagen verzekerd is door de verhuurder ervan?
 • Goedkoop verhuizen met een boedelwagen kan. Je hebt dan echter geen verhuizers die je helpen laden en lossen, je huurt alleen het vervoermiddel voor je spullen.
 • Je kunt voor een dag een boedelwagen huren, maar dit kan ook voor een aantal uren. Er zijn diverse boedelwagens te huur waarmee je goedkoop kunt verhuizen.
 • Welke maat heb je nodig, welk laadvermogen? Laat je verder helpen en vraag om advies als je er zelf niet helemaal uitkomt. Diverse aanbieders verhuren boedelbakken voor goedkoop verhuizen.

Goedkoop verhuizen door verhuisbedrijf

Je zult begrijpen dat verhuizen door een verhuisbedrijf duurder zal zijn dan wanneer je zelf een aanhangwagen huurt. De voordelen van verhuizen door een verhuisbedrijf zijn echter groot:

 • Als je ervoor kiest worden de spullen goed voor je ingepakt
 • Alles wordt voor jou in de verhuiswagen gesjouwd
 • Tijdens het vervoer zijn je spullen verzekerd
 • Bij aankomst op het nieuwe adres worden je spullen uitgeladen door de verhuizers
 • De verhuizers zetten de zware spullen meteen op hun plaats als je daarvoor kiest
 • Je hoeft zelf niet met zware spullen de trap op
 • Kleine spullen worden voor je uitgepakt als je daarvoor kiest, dit kun je ook gemakkelijk per doos zelf doen en dan alles meteen op zijn plaats zetten
 • Enige tijd voor de verhuizing brengt het bedrijf verhuisdozen
 • Op de dozen zet je wat de inhoud ervan is
 • Enige tijd na de verhuizing worden de dozen bij je opgehaald en je blijft niet achter met een voorraad dozen

Offerte goedkoop verhuizen

Omdat er zoveel aanbieders zijn zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Neem de tijd om een goed verhuisbedrijf te kiezen. Let op alles, niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden, de verzekering, de ervaring en lees vooral de recensies. Heb je sieraden met een emotionele waarde dan is het advies om deze zelf te verhuizen. In geval van verlies kan het verhuisbedrijf dan wel goed verzekerd zijn, jij krijgt er de sieraden van je moeder of oma bijvoorbeeld niet mee terug.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 6602x
Toegevoegd: 17-10-2016 14:45
Gewijzigd: 08-11-2016 00:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!