autoverzekering afgesloten

Goedkope autoverzekering afsluiten | aandachtspunten

autoverzekering afgeslotenEen goedkope autoverzekering afsluiten is niet voor iedereen even gemakkelijk, zeker niet als je net je eerste auto hebt aangeschaft. Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk uit zijn, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten. En hoe kom je erachter wat voor jou de beste en goedkoopste autoverzekering is? In dit artikel noemen we een aantal aandachtspunten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering.

Kies het juiste soort autoverzekering

Er zijn drie verschillende soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen als je een verzekering voor je auto wilt afsluiten. Kies niet altijd het goedkoopste soort autoverzekering, maar ga voor de verzekering die het beste bij jouw situatie past.

WA autoverzekering
Wil je een echt goedkope autoverzekering afsluiten? Dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een WA autoverzekering. Deze verzekering vergoedt enkel de schade aan derden. Dit betekent dat wanneer je een ongeval veroorzaakt de schade aan de auto van de andere betrokkene wordt vergoed. Je krijgt dus geen vergoeding voor de schade aan jouw auto en bij diefstal of inbraak keert de verzekeraar ook niets uit. Als je een goedkope auto hebt aangeschaft, is dit waarschijnlijk de beste verzekering. Je bent namelijk niet verzekerd voor schade aan jouw auto, maar je betaalt daarom ook een lage premie.

WA plus
Met een WA plus autoverzekering ben je nog steeds niet duur uit, maar de premie ligt wel iets hoger. Je bent met deze verzekering niet alleen verzekerd voor schade aan derden, maar ook voor schade aan je eigen auto waar je zelf niets aan kunt doen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om diefstal of brand. Als je een duurdere auto hebt aangeschaft, kan het goed zijn om voor deze autoverzekering te kiezen. Zeker als je in een buurt woont of werkt waar de kans op diefstal en vandalisme aan de hoge kant ligt. Je kunt er natuurlijk ook een goedkope autoverzekering afsluiten met enkel WA voor je dure auto, maar dan betaal je zelf de hoge kosten voor de aanschaf van een nieuwe auto bij diefstal of brand.

All risk
Een all risk autoverzekering vergoedt zowel schade aan derden als schade aan je eigen auto. Naast diefstal en brand worden ook de kosten van de schade aan jouw auto vergoed als je zelf een ongeval hebt veroorzaakt. De verzekeraar keert enkel geen vergoeding uit als er sprake is van opzet of als je tijdens het ongeval onder invloed was van verboden middelen. Het is verstandig om voor een all risk autoverzekering te kiezen als je een dure auto hebt aangeschaft. Heb je echter al vele jaren ervaring achter het stuur en acht je de kans klein dat je een ongeval veroorzaakt? Dan kun je ook een goedkope autoverzekering afsluiten voor WA plus.

Vergelijk verschillende aanbieders

Tegenwoordig zijn er vele verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden en de prijzen van deze aanbieders kunnen nogal verschillen. Daarom is het verstandig om voor het afsluiten van een verzekering de premies van de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Elke verzekeraar heeft wel een eigen website en hierop kun je de premie van de autoverzekering berekenen door je gegevens en wensen in te voeren. Je kunt dit herhalen bij de andere verzekeraars en de premies met elkaar vergelijken. Vervolgens kun je de goedkoopste autoverzekering afsluiten.

Tijdelijke acties
Soms zijn er verzekeraars die een tijdelijke actie aanbieden. Hierbij krijg je bijvoorbeeld een bepaald percentage korting op je autoverzekering. Dit kan heel aantrekkelijk zijn, maar bereken goed of je wel echt voordeliger uit bent. Ook kan het zijn dat je een cadeau krijgt van de verzekeraar als je in een bepaalde periode periode een goedkope verzekering afsluit, zoals een nieuw tablet. Laat je hier niet zomaar door verleiden, maar kijk eerst of je echt iets hebt aan dit cadeau. Onderzoek ook of je niet goedkoper uit bent als je een autoverzekering bij een andere aanbieder afsluit en het cadeau los koopt.

Vergelijken op een vergelijkingswebsite
Met behulp van een vergelijkingswebsite kun je op een eenvoudige manier de premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Je hoeft enkel eenmalig je gegevens en wensen in te voeren en de website maakt voor jou een overzicht van verzekeringen bij diverse aanbieders met de bijbehorende premies. Via een vergelijkingswebsite kun je ook direct een goedkope verzekering afsluiten. Bij sommige verzekeraars kun je daardoor ook profiteren van een korting, waardoor je nog voordeliger uit bent.

Autoverzekering afsluiten via werkgever

Verzekeraars werken regelmatig samen met andere bedrijven en het kan zijn dat je via je werkgever korting kunt krijgen op je autoverzekering. Dit noemen we ook wel een collectiviteitskorting. Ga bij je werkgever na of hij afspraken heeft gemaakt met een verzekeraar en kijk welke korting je kunt krijgen. Je kunt echter beter niet direct deze goedkope autoverzekering afsluiten. Vergelijk de premie van de verzekering met de bijbehorende korting eerst met autoverzekeringen van andere verzekeraars. Het zou namelijk kunnen dat je bij een andere aanbieder toch nog voordeliger uit bent, zeker als deze aanbieder een tijdelijke actie heeft lopen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4312x
Toegevoegd: 27-09-2015 09:14
Gewijzigd: 27-09-2015 19:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3407 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!