Uitvaartverzekering

Het kiezen van de juiste zorg- en uitvaartverzekering

UitvaartverzekeringHet afsluiten van een zorgverzekering doe je niet zomaar. Welke verschillende zorgverzekeringen kunnen er worden afgesloten? Waar moet op worden gelet? Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven in onderstaand artikel.

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering is in Nederland goed geregeld. Zo is er een basis zorgverzekering die voor iedere Nederland verplicht is. Wel veranderen er verschillende zaken. Elk jaar bepaalt de overheid wat de regels m.b.t. de zorg zijn. Zo kunnen er hogere vergoedingen gelden voor bepaalde onderdelen van de zorg, en andere onderdelen hebben weer andere vergoedingen. Rond half november worden deze nieuwe premies en de voorwaarden bekend. De prijs van een zorgverzekering per maand zegt niks. Zo kun je bij een van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland alsnog duur uit zijn. Let dan ook altijd op de hoogte van bijvoorbeeld het eigen risico. 

Basis zorgverzekering

Vanaf het moment dat je 18 wordt moet je zelf de premie betalen voor je basis zorgverzekering. Ongeacht van het inkomen, moet elke Nederlander dit betalen. De premie is het maandelijkse bedrag dat je moet betalen voor je basis verzekering. Zorgverzekeraars zijn ook verplicht om iedereen te accepteren in de basisverzekering en dus kun jij altijd terecht bij de goedkoopste basis zorgverzekering voor jou. Door de basis verzekering ben je verzekerd voor bijvoorbeeld een huisartsenzorg, geneesmiddelen, en behandeling en verblijf in het ziekenhuis. In de basis zorgverzekering geld een eigen risico. De kosten die vallen tot het bedrag van wat het eigen risico is dat je zelf moet betalen. Al kost een behandeling 300 euro, en je hebt een eigen risico tot 250 euro, dan moet je zelf de eerste 250 euro betalen.

Aanvullende zorgverzekering

De meeste gezonde mensen hebben genoeg aan een basisverzekering. Toch kan het in sommige gevallen handig zijn om een extra aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Op het moment dat je veel sport is de kans op een blessure groter, het aansluiten van een aanvullende verzekering op het gebied van de fysiotherapie is dan zeker aan te raden. Ditzelfde geldt voor de orthodontie. Wel zijn er ook bij de aanvullende verzekeringen bepaalde vergoedingen. Zo kun je vaak ook maar een bepaald bedrag of een bepaald aantal behandelingen vergoed krijgen van de aanvullende zorgverzekering. Zoek dan ook altijd goed uit wat de verwachte kosten zijn, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. 

Vergelijken van zorgverzekeringen

Bij een zorgverzekering vergelijken kijk je dus als eerste naar de premie die je per maand moet betalen. Via verschillende vergelijkingswebsites op internet kun je lezen wat de goedkoopste en de beste zorgverzekering voor jou is. Ook is het aan te raden om van te voren goed de voorwaarden door te lezen van de verzekering. Het eigen risico kun je omhoog stellen naar het maximaal bedrag zodat je een lagere premie per maand moet betalen. Wel moet je je afvragen of dit zich loont. Wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, en de kans op een behandeling groot is kun je beter dit eigen risico wat lager stellen zodat je niet veel kosten kwijt bent. Verder gelden op het gebied van tandartsverzekeringen ook veel verschillende uitsluitingen en regels. Wat vergoed wordt door jouw verzekeraar kan dan ook verschillen met een andere verzekeraar. Controleer altijd even goed of jouw behandeling wordt vergoed door de basis zorgverzekering, zo niet dan is het wellicht beter om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken is ook belangrijk om te doen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten worden de kosten afgedekt van een begrafenis en/of een crematie. Dit is wel zo fijn omdat de nabestaanden dan hier niet voor hoeven te betalen. Zo kan het soms zijn dat de overledene geen tot weinig geld heeft en de nabestaanden zelf de begrafenis moeten betalen. De overledenen hebben het natuurlijk al zwaar zat, en om ze dan op de kosten te jagen dat is iets wat je niet wilt. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat jij met een gerust hard afscheid kan nemen van jouw gezin en vrienden.

Waarom uitvaartverzekering afsluiten? Voor- en nadelen

  • Een van de voordelen is dat de uitvaartverzekering helemaal niet duur is. Voor al een paar euro per maand kun jij vanaf een leeftijd van 30 beginnen met het sparen voor een uitvaartverzekering. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vanaf een nog jongere leeftijd de uitvaartverzekering af te sluiten. Het gevolg hiervan is dat je minder geld kwijt bent per maand. Wanneer je op een late leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan zijn de kosten per maand hoger.
  • Een tweede voordeel is dat jij gerust afscheid kan nemen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over het feit dat de nabestaanden voor jouw uitvaart moeten betalen. Ook kun je bij een uitvaartverzekering jouw wensen voor de uitvaart op papier laten samenstellen zodat de nabestaanden weten wat ze moeten doen en regelen voor jouw uitvaart. Hierdoor kun je nog beter afscheid nemen van iedereen. Veel verzekerden vinden het dan ook een fijn gevoel dat alles geregeld is, voor de beslissende dag.
  • Het derde voordeel is dat er verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn. Jij kunt dus ook kiezen voor een uitvaartverzekering die jou aanspreekt.
  • Het vierde voordeel is dat er veel verschillende mogelijkheden zijn bij de uitvaart verzekeringen. Zo kun je ervoor kiezen jouw kinderen gratis mee te laten verzekeren. Verder zijn er ook verschillende bedragen waaruit je kunt kiezen.
  • Het vijfde voordeel is dat het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer eenvoudig is. Wanneer jij je leeftijd invult en aangeeft wat jouw wensen zijn kun je zien wat de mogelijke uitvaart verzekeringen voor jou zijn. Vervolgens kun jij voor één van deze verzekeringen kiezen. De premie verandert natuurlijk ook op basis van de leeftijd. Verder staat er tijdens het vergelijken genoeg informatie over de verschillende voorwaarden en de regels van de uitvaart verzekering.
  • Er zijn dan eigenlijk ook geen nadelen voor een uitvaartverzekering.

Verschillende vormen van uitvaartverzekeringen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is er de mogelijkheid te kiezen uit verschillende aanbieders. Yarden, Monuta, Ardanta en Nuvema zijn dan ook goedkope aanbieders van uitvaartverzekeringen met lage kosten. Er is wel een verschillende keus wat betreft de polissen. Zo kun je kiezen tussen een kapitaal en een natura polis. Bij een kapitaal polis wordt er op het moment van overlijden door de verzekeraar een bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen dan van dit bedrag de uitvaart van de overleden persoon betalen. Een natura polis is een polis waarbij de verzekering producten en diensten verzekert. Zo kun je hierbij denken aan bijvoorbeeld de kist die wordt verzekerd, de uitvaart wagen, en natuurlijk ook wat eten en drinken voor de nabestaanden. Dit natura polis richt zich dus vooral op het leveren van producten en/of diensten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Energiepartners
Aantal keer gelezen: 2012x
Toegevoegd: 23-10-2017 09:10
Gewijzigd: 23-10-2017 20:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2938 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!