Reisverzekering voor studenten

Reisverzekering voor studenten

Reisverzekering voor studentenBen je student en ga je graag een weekendje weg, op vakantie, naar een festival of ga je stagelopen, studeren of werken in het buitenland? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Voor studenten zijn er diverse reisverzekeringen beschikbaar.

Kortlopende reisverzekering

Voor iedere reis is het mogelijk om een aparte reisverzekering af te sluiten, dit wordt een kortlopende reisverzekering genoemd. De verzekering is geldig vanaf de vertrekdatum tot en met de datum wanneer je weer terug thuis bent. De dekking van een kortlopende reisverzekering bestaat uit de vergoeding voor materiële en persoonlijke schade die tijdens je reis kan ontstaan. De verzekering dekt kosten zoals diefstal en schade van bagage en noodhulp in het buitenland. Ook kosten voor een langer verblijf in het buitenland of wanneer je eerder huiswaarts moet keren worden vergoed.

Mocht je vaker dan twee maal per jaar op vakantie gaan, dan kun je beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering, omdat dit voordeliger is. Het is mogelijk om bij het boeken van een reis of nadien een korlopende reisverzekering af te sluiten. Het beste kun je dit naderhand te doen, omdat je dan rustig even de premies en voorwaarden van de verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit dan ben je verzekerd voor iedere vakantie die je maakt. Je hoeft niet apart voor iedere reis een verzekering af te sluiten, wat wel het geval is bij een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je niet alleen verzekerd voor langere vakanties, maar ook voor bijvoorbeeld weekendjes weg en citytrips.

Een doorlopende reisverzekering geeft dekking voor diverse onderdelen. Hierbij kun je denken aan dekking van diefstal of schade van bagage, annulering, ongevallen, rechtsbijstand, geneeskundige kosten en buitengewone of onvoorziene kosten. Per verzekeraar is het verschillend wat standaard wordt gedekt. Wanneer onderdelen niet standaard zijn gedekt is het meestal mogelijk om deze onderdelen optioneel mee te verzekeren.

Globetrotter reisverzekering

Voor iedereen die langer dan 3 maanden en maximaal 24 maanden op reis gaat is een globetrotter reisverzekering ideaal. Deze verzekering zorgt dat je goed verzekerd bent wanneer je gaat backpacken, stagelopen, studeren of werken in het buitenland. Het is een reisverzekering met een uitgebreide en goede dekking. Bij deze reisverzekering is het mogelijk om zelf te kiezen welke onderdelen je wel of niet wilt verzekeren. De meest gekozen globetrotter reisverzekering door studenten is die van Allianz Global Assistance Globetrotter Reisverzekering. Indien je jonger dan 27 jaar bent, dan krijg je bij Allianz extra jongerenkorting.

Met een globetrotter reisverzekering ben je onder andere verzekerd voor medische kosten, hulp via een alarmcentrale, reisbagage (diefstal of schade), aansprakelijkheid, diverse sporten waaronder duiken, raften, surfen, skiën en snowboarden, rechtsbijstand en pechhulp.

Wanneer je gaat werken, stagelopen of je gaat vrijwilligerswerk doen, dan kan het op de juiste manier verzekeren nog best ingewikkeld zijn. Op het moment dat je bijvoorbeeld betaald werk gaat doen, is het niet meer mogelijk om een zorgverzekering in Nederland aan te houden. De reden waarom de Allianz globetrotter reisverzekering zo vaak wordt afgesloten is omdat administratieve, commerciële en toezichthoudende banen verzekerd zijn. Wel is het zo dat wanneer je werk gaat doen met een hoger risico je een extra toeslag moet betalen. Deze toeslag betaal je tijdens de hele verzekeringsperiode.

Medische zorg is in ieder geval ook goed verzekerd. Je kunt hierbij zelf kiezen op welke manier je verzekerd wilt zijn. Zo kun je jezelf alleen verzekeren tegen spoedeisende medische zorg of je kunt jezelf volledig verzekeren. Dit laatste dien je te kiezen indien je gaat werken in het buitenland.

Is het afsluiten van een reisverzekering nu echt nodig?

Wanneer je buiten Nederland op vakantie gaat doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Op het moment dat je een reisverzekering gaat afsluiten dien je eerst wel goed te kijken wat je echt allemaal nodig hebt. Kijk bijvoorbeeld eerst even voor welke zaken je nu al verzekerd bent met je huidige verzekeringen zoals je zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Wanneer je een reisverzekering hebt is de schade die een verzekeraar vergoedt, vele malen hoger dan de premie die je ervoor moet betalen. Wanneer je op vakantie bent en je komt in een onverwachte situatie terecht, dan weet je in ieder geval zeker dat je ergens op terug kunt vallen.

Reisverzekering is niet duur

Het afsluiten van een reisverzekering is niet duur. Je betaalt slechts een paar euro per maand om zorgeloos te kunnen genieten van je vakantie. Bij de meeste vakanties en reizen is het zo dat je direct tijdens het boeken kunt kiezen voor een reisverzekering. Daar kleeft echter een nadeel aan, omdat je niet eerst premies van verzekeraars hebt kunnen vergelijken, evenals dat je niet goed weet of de voorwaarden wel aantrekkelijk zijn van de reisverzekering die bij je boeking wordt aangeboden. Je kunt veel beter thuis op je gemakje alle premies en voorwaarden van verzekeraars met elkaar vergelijken. Zodoende weet je zeker dat je een reisverzekering afsluit die bij jouw vakantie of reis past.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: maelbersen
Aantal keer gelezen: 8105x
Toegevoegd: 13-06-2015 12:29
Gewijzigd: 22-08-2015 12:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!