cake bakken

Hobby's voor thuis

cake bakkenBen je op zoek naar een leuke hobby voor thuis? Lees dan dit artikel door om je te laten inspireren.

Hobby's voor thuis algemeen

Hobby's voor thuis zijn een prima invulling van de vrije uurtjes. Hobby's voor thuis kunnen voor sommigen ook een soort dagbesteding zijn. Daar kunnen diverse redenen aan ten grondslag liggen: een beperking, waardoor je veel thuis bent, ontslag, waardoor je veel vrije tijd krijgt, het bereiken van je pensioen, graag mensen over de vloer krijgen om samen leuke activiteiten te doen: binnenshuis (knutselen, kaarten, breien.) of buiten (samen tuinieren, groentetuin en of siertuin, in je tuin schilderen, tekenen van de natuur.).

Er zijn ook veel mensen die naast hun gezin en drukke baan er ook nog een hobby voor thuis op nahouden. Chapeau, want dan kom je even helemaal los van alle drukte, wellicht ook stress, rondom je werk. Toch vergt ook het hebben en werken aan een hobby doorzettingsvermogen. Het is namelijk veel eenvoudiger en kost veel minder energie om na je werk op de bank te gaan liggen, tv aan en verder niets meer doen, dan wanneer je op tijd bij de hobbyclub moet zijn, moet gaan sporten bijvoorbeeld. Hobby's voor thuis kunnen dan uitkomst bieden. Je hoeft de deur niet uit! Je kunt de hobby's voor thuis ook uitkiezen op de kosten die ermee gepaard gaan. Heb je namelijk een uitkering, omdat je niet kunt werken, of geen baan meer hebt, dan zul je met minder geld moeten rondkomen. Kun jij jezelf dan een hobby permitteren?

Kies in dat geval voor iets leuks dat niet te veel geld kost, of deel de kosten met anderen. Jaag op koopjes en ga de markten af, maar ook online is veel te koop op allerlei gebied. Maar hoe je het ook bekijkt en hoe goed je het uitzoekt, een hobby kost geld. Wanneer jij echter uit verveling gaat eten en drinken, de stad ingaat enz. dan kost dat ook geld. Als een hobby je plezier geeft en jij daardoor prettiger leeft, als een hobby jouw uitlaatklep is en wanneer jij wellicht ook anderen daarin mee trekt, dan mag dat wat kosten, uiteraard binnen je budget!  

Hobby's voor thuis, enkele voorbeelden

 • Koken, taarten en cupcakes bakken. Een kookclubje op een bepaalde middag voor alleenstaanden, zeker ook voor mannen. Samen taarten bakken, cupcakes en samen opeten. Contacten leggen gebeurt op deze manier spontaan en ongedwongen. Heb je enkele mensen om je heen, vraag of zij ook weer iemand meebrengen en je sociale netwerk zal zich uitbreiden door gezamenlijke hobby's voor thuis.
 • Dieren verzorgen. Is dit wel een hobby voor thuis? Dieren verzorgen is namelijk niet vrijblijvend en een hobby wel! Je kunt er echter zoveel plezier aan beleven dat het toch een hobby voor thuis is. Bij de dierenspeciaalzaak zul jij een goede klant zijn voor voer en verwennerijen voor de dieren die je verzorgt, kippen, konijnen, een ezel, een pony, cavia's, honden, katten, vogels of vissen.
 • Films kijken. Een heel relaxte hobby is films kijken, alleen of in gezelschap. Mooie natuurfilms bijvoorbeeld, daar krijg je nooit genoeg van. Gezellig napraten als je met een groepje kijkt naar films met een thema. 
 • Het heelal. Heeft het heelal jouw interesse, dan is sterrenkunde wellicht een interessante hobby, maar wel een dure als je zelf met een telescoop aan de slag wilt gaan.
 • Vliegtuigjes bouwen, ook een erg dure maar een interessante hobby voor thuis. Je moet er wel een hobbyruimte voor hebben om een vliegtuigje te kunnen bouwen. Het resultaat geeft veel voldoening en je zult veel bekijks krijgen als je op een open terrein het vliegtuigje gaat testen.
 • Puzzelen, kruiswoordraadsels, legpuzzels, deze activiteiten spreken voor zich en zijn alle leuke hobby's voor thuis en je woordenschat zal enorm vergroot worden als je veel kruiswoordpuzzels maakt. Legpuzzels maken is een hobby voor thuis, waar je elke vrije minuut even aan kunt "werken". Laat de aardappels niet verbranden als je ermee bezig bent, want het is verslavend.   
 • Verzamelen van postzegels, kaarten, theezakjes, antiek, munten, beeldjes en noem het maar op. Online kun je proberen om je verzameling steeds verder uit te breiden, door daar te zoeken naar de spullen die jij verzamelt.
 • Schrijven van poëzie, gedichten, ervaringsverhalen, of recepten is een heerlijke ontspannen hobby, die je eenvoudig thuis, maar ook in de trein, op vakantie, elders kunt uitoefenen. Laat anderen mee genieten en plaats de gedichten, de recepten online of maak een verzamelbundel voor je kinderen bijvoorbeeld. Dit kan met pen of op de computer, wat heeft jouw voorkeur? Met pen is wel heel persoonlijk!!
 • Lezen een fijne, tijdrovende en interessante hobby voor thuis, maar ook op andere plaatsen. Ook slechtzienden en blinden kunnen boeken "lezen" door een abonnement te nemen op luisterboeken, waar men veel plezier en kennis uithaalt. Een mooi tijdverdrijf, waarbij je zelf het onderwerp kunt kiezen. Wat lees jij het liefst: tijdschriften, romans, kranten, strips, korte verhalen, avonturenboeken, science fiction? Je kunt ook als hobby voor thuis een leesgroep samenstellen, boeken kiezen, deze lezen en vervolgens om de beurt een boek met de anderen bespreken. Zo haal je het maximale uit je hobby voor thuis. En een paar keer per jaar is het feest: de kinderboeken week, de boekenweek voor volwassenen. Vraag voor je verjaardag boekenbonnen en je kunt nog meer lezen. Lid worden van een bibliotheek is veel goedkoper dan alle boeken zelf kopen, maar als je van boeken en een volle boekenkast houdt is het moeilijk om geen nieuwe boeken te kopen.
 • Breien, haken, punniken, naaien, het gezellige dameskransje is nooit helemaal weg geweest. Zorg er voor dat er steeds meer handwerk gedaan wordt, betrek je kinderen erbij. Met punniken bijvoorbeeld hebben kleine kinderen snel resultaat, wat oudere kinderen kunnen een das breien. Een heerlijke hobby voor thuis, handwerk dat je eenvoudig kunt pakken en wegleggen als iets anders je aandacht vraagt.
 • Knutselen als hobby voor thuis kent geen grenzen. Ben je creatief of wil je dat worden? Gewoon beginnen met knutselen. Haal wat bouwplaten, ontwerpen van internet en je kunt de leukste dingen maken. Voor bepaalde gelegenheden is er altijd wat te knutselen en kun je voorbeelden online vinden als je even geen inspiratie hebt. Ook hierbij kun je de kinderen betrekken. Jong geleerd is oud gedaan, op die manier hoeft niemand zich te vervelen er valt altijd iets te knutselen denk aan kerst, carnaval, een kraamcadeau, een vogelhuisje in de tuin.
 • Schilderen, tekenen, kleuren deze hobby's voor thuis behoeven geen introductie. Deze hobby's zijn er voor alle leeftijden. Denk bij kleuren aan het inkleuren van mandala's, heerlijk om je bij te ontspannen.
 • Tuinieren een hobby voor thuis, waarbij jij je heerlijk buitenshuis kunt uitleven. Je kunt je bezig houden met het onderhoud van de tuin, maar ook met de aanleg ervan. Lekker zittend op je terras met een kop koffie grasduinen in tuintijdschriften hoe jij je tuin opnieuw gaat aanplanten.

Wil jij je inspiratie en je ideeën van hobby's voor thuis met anderen delen, vorm dan een hobbygroep, waar ieder zijn inbreng heeft. Dat kan voor verrassende resultaten zorgen. Tevens is het aangaan van (nieuwe) sociale contacten een meerwaarde en je kunt de kosten delen. Wanneer de een bijvoorbeeld een abonnement heeft op een fraai tijdschrift dan kan het hele gezelschap daarvan meeprofiteren, of je deelt de abonnementskosten, of jij zorgt bijvoorbeeld voor materiaal, de ander stelt zijn of haar huis beschikbaar en zorgt voor de koffie enz. Maak goede afspraken dan kun je een leuke groep vormen en samen genieten van allerlei hobby's voor thuis.Chefcheck test alles voor de keuken. Ook checken we ervaringen van andere gebruikers, zo komen we tot de beste keuzes voor de consument.

Van hobby's voor thuis je werk maken

Je zult niet de eerste zijn die van zijn hobby zijn werk maakt. Wat zul je dan een gelukkig mens zijn! Je bent de hele dag bezig met je hobby en je verdient er zelfs geld mee. Houd wel rekening met een investering van materiaal. Krijg je een uitkering dan moet je alles wat je doet en waar je geld mee verdient opgeven aan de uitkeringsinstantie. Wil je graag voor jezelf beginnen, ZZP'er worden, dan is er een mogelijk dat de uitkeringsinstantie je daarbij helpt om dat op poten te zetten, ook financieel. Dan moet je uiteraard met een goed plan komen of samen met deze instantie een plan uitwerken. Dit plan moet een grote kans van slagen hebben om voor faciliteiten in aanmerking te komen.

Maak jouw plannen bespreekbaar als je er over nadenkt om van je hobby's voor thuis je werk te maken. Initiatieven en inzet worden zeker gewaardeerd. Je kunt bijvoorbeeld als je heel creatief bent cadeautjes gaan maken voor allerlei gelegenheden en deze verkopen voor iets meer dan de kostprijs, kraamcadeautjes, diplomacadeautjes, cadeautjes voor het behalen van het rijbewijs, Moederdag en Vaderdag cadeautjes, kerstcadeautjes, verjaardagscadeautjes, cadeautjes voor een jubileum, zomaar cadeautjes, cupcakes voor kinderfeestjes enz. Maak er leuke kaartjes bij en je hebt unieke presentjes voor diverse feestjes en partijtjes.     


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 14069x
Toegevoegd: 23-12-2016 18:14
Gewijzigd: 13-02-2017 22:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!