muziek op festival

Muziek

muziek op festivalHoud je ook van muziek en wil je meer over muziek weten of zelf muziek maken? Muziek heeft een grote invloed op mensen en daar kom je nu meer over te weten als je dit artikel gaat lezen.

Muziek, algemeen

Met muziek bereik je iedereen. Je hoeft elkaars taal niet te kennen om met elkaar muziek te maken, te zingen of te dansen.

 • Op school zingen leerkrachten met de kinderen, ze bewegen op muziek en worden er vrolijk van.
 • Muziek kan mensen verbinden, muziek uit diverse culturen wordt aan elkaar voorgesteld. Muziek is van alle tijden.
 • Muziek stemt vrolijk, maar kan ook andere emoties losmaken. Bepaalde noten of een bepaald lied kan je diep raken waardoor je moet huilen. Ook dat is het fijne van muziek het raakt je heel diep.
 • Muziek ontroert! Op muziek kun je helemaal losgaan, zoals je dat ziet op festivals. Allemaal blije mensen die samen zijn, samen vieren en voor heel even alles kunnen loslaten. Muziek kan daarom ook een positieve invloed hebben op mensen die negatief in het leven staan, niet meer kunnen genieten.
 • Probeer hen op te vrolijken met muziek, weer te laten genieten. Van muziek kun je alleen genieten in een rustige ruimte, of samen met een groep een concert beluisteren, een festival bezoeken.
 • Om naar muziek te luisteren heb je niemand nodig, je kunt het alleen en soms is dat erg fijn en heb je daar behoefte aan. Op zondag worden er op diverse plaatsen uitvoeringen gegeven, concerten.
 • Mensen leven daar naar toe om er een uur te genieten van de muziek die anderen maken. Je kunt uiteraard ook zelf muziek maken en daar ontzettend van genieten als je een instrument eenmaal beheerst. Zelf muziek maken is erg fijn, maar niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als je in een groep gaat spelen.
 • Alles moet in goede harmonie, anders klinkt de muziek in het geheel niet mooi. Over harmonie gesproken, ook daar kun jij je bij aansluiten. In elk dorp is een harmonie te vinden die mooie muziek maakt bij diverse gelegenheden, bij droevige gebeurtenissen en op feesten. Je moet dan elke week met de groep oefenen. Voor welk muziekinstrument zou jij warm lopen?

Zelf muziek maken

Kun jij niet zonder muziek? Zoek je een leuke hobby, een hobby die kan uitgroeien tot een baan in de muziek? Heb je er wel eens over nagedacht om een muziekinstrument te bespelen? Niet langer meer twijfelen en niet na blijven denken, maar aanpakken! Ga naar een muziekschool of muziekwinkel en vraag of je een muziekinstrument even mag vasthouden. Hoe voelt dat? Verkocht of toch nog twijfel? Je kunt om te beginnen een muziekinstrument huren, om wat ervaring op te doen en om te bekijken of dit muziekinstrument is wat je zoekt of dit bij je past.

Muziekinstrumenten kosten geld en voordat jij daar je spaargeld aan gaat besteden is het beter om eerst te ervaren of het echt wat voor je is. Vraag een gratis proefles aan bij de plaatselijke muziekschool. Je kunt ook online muzieklessen vinden. Oriënteer je goed voordat je de beslissing neemt. Een drumstel is namelijk wel wat anders dan een viool. Zelf muziek maken, het zal niet meteen lukken of je moet een natuurtalent zijn. Met enige oefening kan echter (bijna) iedereen het leren om een instrument te bespelen. Een goede en inspirerende muziekleraar kan je daarbij prima helpen.

Muziek op festivals

Ben je jong en houd je van festivals dan zit je in de zomer meestal wel goed. Er worden in de zomer veel muziekfestivals gehouden. Reserveer op tijd een toegangskaart voor een of meer dagen. De grote festivals duren een heel weekend, hebben fantastische artiesten op het programma staan en trekken enorm veel bezoekers. Een groot terrein wordt omgetoverd tot muziekland. Het is een grote happening die tot ver in de omgeving is te horen.

Oordopjes zijn vaak geen overbodige luxe ter bescherming van je gehoor! In de omgeving van het muziekfestival wordt het geluid gecontroleerd, gemeten. Is er overlast? Gaat het te hard? Niemand is er namelijk mee gebaat als iedereen over het muziekfestival loopt te klagen vanwege geluidsoverlast, want ook het volgende jaar wil de organisatie weer graag een muziekfestival houden. Muziekfestival, menigeen kijkt er elk jaar weer naar uit. Welke artiesten komen er dit jaar?

Muziek als therapie

Er zijn verschillende manieren van therapie die je kunnen helpen om weer verder te kunnen in je leven als het even niet goed met je gaat.

 • Wist je dat jij vaak zelf in staat bent om problemen op te lossen door ontspanning te zoeken in muziek? Oké, de problemen worden niet door de muziek opgelost, maar je komt tijdens het luisteren naar muziek of het maken van muziek even los van je problemen. Je kunt er vervolgens weer beter mee omgaan. Muziek is emotie, muziek kan je doen lachen en doen huilen.
 • Aan bepaalde muziek heb je een fijne of een nare herinnering. Muziek die tijdens een crematie of uitvaart wordt gedraaid zal je later terug brengen naar dat moment. Dat is helemaal niet erg, even stilstaan bij wat je bezighoudt, terug denken aan wat er was, ook aan de minder mooie momenten. Het is tevens een stukje verwerken van een verlies. Muziek is ook feestvieren, dansen, lachen en zingen.
 • Je zult er wellicht niet meteen aan denken om te gaan dansen of te gaan zingen als je een beetje neerslachtig bent, maar toch…. Probeer het eens, het zal je verrassen wat het met je doet. Dansen kun je alleen, maar ook samen, dus ook voor het maken van nieuwe sociale contacten is dansen een prima begin. Met muziek kun jij je ook helemaal afsluiten van alles om je heen. Je zit in je eigen wereld en geniet. Even weg van alles wat je eigenlijk nog moet doen, alleen maar luisteren naar muziek.

Geen dag zonder radio

Veel mensen kunnen geen dag zonder televisie, maar een dag zonder muziek, zonder radio is misschien nog wel moeilijker. Denk aan de karweitjes die je moet doen waar je niet bij na hoeft te denken. Hoe fijn is het dan om een radio bij de hand te hebben en een goede zender op te zetten met muziek, er zijn er genoeg. Je blijft tevens op de hoogte van het laatste nieuws en de weersberichten. Moet je afwassen of strijken (lekker saai), zet de radio aan en voor je het weet is de klus geklaard. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd", dat klopt, maar een dag zonder muziek van de radio is ook erg saai!   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 152597x
Toegevoegd: 20-07-2016 18:48
Gewijzigd: 01-08-2016 22:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!