Hoe kunnen we de stap zetten richting duurzaam bouwen

Hoe kunnen we de stap zetten richting duurzaam bouwen?

Hoe kunnen we de stap zetten richting duurzaam bouwenJe hebt ongetwijfeld al het een en ander gehoord over duurzaam bouwen. Dit is immers een van de meest populaire trends van dit moment waar bouwbedrijven maar al te graag mee aan de slag gaan. Niet alleen draag je hierdoor een beter steentje bij aan de planeet. De keuze voor duurzaam bouwen is ook nog eens het perfecte visitekaartje dat je kunt hebben naar toekomstige klanten toe.

Redenen genoeg dus om je hier een keer goed in te verdiepen en alle mogelijke opties op een rijtje te zetten. Een van de eerste investeringen die je dan kunt doen, is het kopen van elektrische machines. Is je interesse gewekt? En kom je hier graag wat meer over te weten? Je leest er in deze blog wat meer over.

Het begint allemaal met het verduurzamen van de bedrijfscultuur

Een van de eerste stappen die je moet zetten binnen de organisatie, is het verduurzamen van de bedrijfscultuur. Zorg ervoor dat duurzaam bouwen in het DNA van het bedrijf wordt genesteld en dat jouw werknemers deze gedachte ook goed uit kunnen dragen op de werkvloer. Kies je bijvoorbeeld voor het kopen van de elektrische machines? Geef het personeel een korte briefing over de voordelen ervan en laat ze het comfort ervaren van het besturen van de machines. Van schadelijke en stinkende uitlaatgassen is geen sprake meer en de machines zijn ook nog eens erg prettig om te besturen. Niet zo gek dus dat het personeel al snel overtuigd is van de voordelen van duurzaam bouwen.


Investeer in materialen met een duurzaam randje

Maar ook op de bouwplaats kan er aan de slag worden gegaan met het gebruik van de beste duurzame materialen. Denk daarbij aan het gebruik van HR++ glas. Dit glas biedt de hoogste isolatiewaarde voor bestaande kozijnen. Maar je kunt ook denken aan materialen zoals een groendak, het gebruik van bamboe, hout, kurk en hennep. Ja, je leest het goed. De mogelijkheden op het gebied van duurzaam bouwen zijn erg divers. Maak je hier misschien nu al gebruik van?

Heb je al een keer goed gekeken naar de machines die door jouw bedrijf worden gebruikt?

De volgende stap die je kunt zetten? Dat is het inventariseren van de machines die op dit moment door het personeel worden gebruikt in de bouw. Behoren deze machines al enige tijd tot het wagenpark? En merk je daarom dat ze eigenlijk een keer toe zijn aan vervanging? Stap dan meteen over op het gebruik van elektrische machines en verduurzaam jouw bedrijf. We lichten een aantal voordelen van drie populaire modellen hieronder wat verder voor je toe.


De voordelen van het gebruik van een elektrische pallettruck

Een van de meest gekochte elektrische machines binnen de bouw is een elektrische pallettruck. Want naast dat dit bijzonder goed van pas komt in de bouw, is het bijvoorbeeld ook een veel gebruikte machine in magazijnen van E-commerce partijen. De elektrische pallettrucks zijn in tal van uitvoeringen te koop en hebben daardoor ook verschillende technische specificaties. Denk daarbij aan modellen met een hefcapaciteit van:

  • 1500 kg

  • 1800 kg

  • 2000 kg

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een elektrische pallettruck voor het personeel bij jou op de werkvloer? Pallets kunnen eenvoudig en snel worden verplaatst, zodat er slim om kan worden gegaan met de beschikbare ruimte die er is. Ook wordt het lichaam van iedere werknemer hierdoor volledig ontlast, wat voor een veel hoger werkcomfort zorgt. En dat is misschien wel het belangrijkste van alles.

De voordelen van het gebruik van een elektrische heftruck

Maar ook het vergelijken van verschillende elektrische heftrucks is zeker het overwegen waard. Goederen kunnen hiermee zowel buiten als binnen worden vervoerd, waardoor zware items in een mum van tijd op de juiste plek in de ruimte zijn gezet. Voor ieder industrieel en logistiek bedrijf zijn de heftrucks daarom een echte must. Een heftruck met een elektrische motor is vele malen stiller, is beter voor het milieu, heeft een lager brandrisico en is erg gemakkelijk om te bedienen. Niet zo gek dus dat dit een erg gewilde investering is onder bedrijven.


De voordelen van het gebruik van een elektrische veegmachine

Het reinigen van een parkeerplaats, magazijn of werkplaats is een fluitje van een cent door aan de slag te gaan met een elektrische veegmachine. Ga je je wat meer verdiepen in het aanbod modellen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Je kunt daarbij denken aan onder andere de volgende punten van aandacht:

  • Werkoppervlak

  • Toepassingsgebied

  • Opvangbak

  • Werkbreedte

 

De elektrische machines zijn  in tal van uitvoeringen - en dus ook prijsklassen - te koop

Fijn om te weten, is dat ieder type elektrische machine in tal van uitvoeringen te koop is. Dit betekent dus ook dat ze in verschillende prijsklassen te verkrijgen zijn en dat er altijd wel een geschikte oplossing is voor jouw bedrijf. Hoe je op zoek gaat naar het beste doen? Een van de keuzes waar je mee te maken krijgt, is natuurlijk de hoogte van de investering die je gaat doen. Ga daarom voor jezelf na wat voor budget er voor deze investering vrij kan worden gemaakt, zodat je net even wat gerichter kunt zoeken naar een geschikte machine.


De machines zijn makkelijk in gebruik en zorgen vanaf de eerste keer al voor een duurzaam bouwproces

Het stimuleren van een duurzaam bouwproces is makkelijker dan ooit door middel van het gebruik van de elektrische machines. De meest moderne machines zijn energiezuinig en zeer krachtig, waardoor ze effectief én efficiënt zijn tijdens het uitvoeren van de taken. Om de prestaties te kunnen blijven waarborgen, is het wel belangrijk om te weten dat je beschikt over een goed laadstation. Laat dit ieder jaar keuren door een gespecialiseerde partij, zodat de prestaties altijd optimaal blijven. Wel zo handig om te weten, toch?


Meer weten over het complete aanbod aan elektrische machines? Neem contact met een specialist op

Is het de hoogste tijd om het wagenpark van je bedrijf een upgrade te geven? Dan is de kans groot dat je maar al te graag overstapt op het gebruik van elektrische machines. Om zeker te kunnen zijn van een machine die aan de hoogste standaarden voldoet, is het een goed idee om hier een keer contact voor op te nemen met een specialist uit het vak. Een expert weet als geen ander waar een goede elektrische machine aan moet voldoen en beschikt over een collectie met de beste en mooiste modellen.
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 414x
Toegevoegd: 23-02-2024 11:09
Gewijzigd: 26-02-2024 10:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!