Hoe verloopt het ooglaser traject

Hoe verloopt het ooglaser traject

Hoe verloopt het ooglaser trajectHet traject rondom een ooglaserbehandeling bestaat uit een aantal verschillende fases. Als eerst vindt er altijd een vooronderzoek plaats, daarna pas de behandeling zelf, en na afloop van de behandeling heeft u altijd een paar nacontroles.

Een vooronderzoek heeft als doel om vast te stellen of uw ogen eventueel geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Dit hangt van verschillende dingen af, zoals uw medische gesteldheid van uw ogen en de dikte van het hoornvlies. Gedurende het vooronderzoek worden er verschillende geavanceerde metingen gedaan om te kijken of u in aanmerking komt voor een behandeling. Er wordt ook gekeken welke behandelmethode voor u het eventueel geschikt zijn.

Het vooronderzoek

Op de dag van de Easytester krijgt u waarschijnlijk pupilverwijdende druppels toegediend. Door deze druppels kunnen u ogen beter onderzocht worden. De druppels zorgen er voor dat u enkele uren wazig zal zien. Het is daarom raadzaam om een begeleider mee te nemen. U kunt hierdoor niet autorijden, het is wel mogelijk om met het openbaar vervoer terug te reizen. Wanneer u voor het onderzoek komt dient er rekening mee te houden dat u, indien u lenzen hebt deze ruim van tevoren uit doet. Hoe lang u precies van te voren u lenzen dient uit te doen, kunt u het best bespreken met de kliniek waar u het oogonderzoek laat uitvoeren.

 De behandeling

Op de dag van de behandeling zelf dient er rekening gehouden te worden met een aantal zaken. Welke zaken van belang zijn kunt u bespreken met de kliniek waar u de behandeling uit laat voeren. U dient er in ieder geval rekening mee te houden dat u geen parfum of wol mag dragen. Er wordt ook geadviseerd om een begeleider mee te nemen, omdat u na de behandeling niet met de auto naar huis kunt gaan.

Na de behandeling

De eerste uren na de ooglaser behandeling zullen uw ogen tranen of kunt u een brandend gevoel hebben. U kunt het gevoel hebben dat er iets in uw oog zit en last hebben van het licht (fotofobie). Dit zijn echter normale verschijnselen die na circa 5 uur vanzelf verdwijnen. Gedurende de eerste 48 uur na de behandeling kunt u nog wazig zien. Dit zal geleidelijk aan verbeteren. U dient wel een aantal keer u ogen te laten controleren door de oogarts. Of en wanneer de nacontroles plaatsvinden kunt u het beste met de kliniek waar u de behandeling laat uitvoeren bespreken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: bartw
Aantal keer gelezen: 4471x
Toegevoegd: 24-10-2014 11:46
Gewijzigd: 22-05-2016 18:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!