man installeert bewakingscamera

Hoe zorg je voor een uitstekende huisbeveiliging?

man installeert bewakingscameraJaarlijks vinden er enkele duizenden woninginbraken plaats in Nederland en België, waardoor een goede huisbeveiliging steeds belangrijker is geworden. Hoe kun je er echter voor zorgen, dat inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur worden gehouden?

Veel mensen denken dat het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren voldoende is om een inbraak te voorkomen. Helaas is dit in de huidige tijd al lang niet meer het geval! Wij spraken met een slotenmaker uit Amsterdam, die ons meer vertelde over de verschillende mogelijkheden om een woning te beveiligen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het installeren van optionele beveiligingscomponenten op een overloop, in de gang of rondom uw woning?

Zorgen voor de juiste sloten in uw deuren

Een goede beveiliging van je woning begint logischerwijs met het installeren van kwalitatief goede sloten op je deuren. Momenteel maken veel woningen gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, een vorm van cilindersloten. Deze sloten zitten, zoals de naam van het type slot al enigszins doet vermoeden, op twee punten met de deurpost verbonden. Voor een inbreker is een dergelijk slot relatief eenvoudig open te breken, zeker bij het gebruik van een koevoet.

Om deze reden is het sterk aan te raden om over te stappen naar een cilinderslot met meer contactpunten, zoals een driepuntslot. Het kost een inbreker hierbij meer tijd om de verschillende contactpunten open te breken, waardoor een inbreker uw woning liever links zal laten liggen. Des te meer tijd het een inbreker kost om de deur open te breken, des te groter logischerwijs de kans ook is dat een inbreker betrapt wordt bij zijn werkzaamheden.

Goede sloten voor uw ramen

Naast de juiste sloten voor je deuren, is het minstens net zo belangrijk om kwalitatief goede sloten op je ramen te laten installeren. Veel mensen hebben een simpele knip op het raam zitten, die met een klein beetje kracht is te forceren van buitenaf. Zeker de ramen die bij een plat dak of een regenpijp zitten, kunnen grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengen als je deze ramen niet op de juiste wijze beveiligt. Een slotenmaker kan je helpen bij het verbeteren van de beveiliging van je ramen, door hier zogenaamde bijzetsloten op te monteren.

Bijzetsloten komen in twee varianten voor, namelijk: opleg- en insteeksloten. Het type slot wat voor je ramen het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal aspecten. Zo hangt het bijvoorbeeld van de manier af waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en speelt ook de dikte van uw kozijn een belangrijke rol. Een insteekslot is bijvoorbeeld niet te plaatsen in een zeer dun kozijn, omdat het effect van het insteekslot in dat geval averechts zal werken.

Sloten in uw ramen en deuren laten installeren

Om de sloten op een correcte wijze in je ramen en deuren te laten installeren, is het sterk aan te raden om de hulp van een erkende slotenmaker bij je in de buurt in te schakelen. Een slotenmaker helpt jou namelijk niet alleen bij het vinden en bestellen van de juiste sloten voor je ramen en deuren, maar kan je tevens van een passend advies voorzien. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor er al snel schade aan een slot ontstaat. Om dit te voorkomen wordt het afgeraden om sloten zelf te installeren in een raam of deur. Je wilt immers geen schade aan het slot veroorzaken bij het plaatsen van de sloten!Koop een bewakingscamera online!

Optionele beveiligingscomponenten

Naast het installeren van de juiste sloten op je ramen en deuren, kun je je woning verder beveiligen door te kiezen voor de installatie van optionele beveiligingscomponenten. Voorbeelden van geschikte beveiligingscomponenten zijn bijvoorbeeld zogenaamde magneetcontacten, een elektronische camera in uw woning of een bewegingssensor. Deze beveiligingscomponenten kun je vervolgens op een alarminstallatie in uw woning laten aansluiten, zodat er een alarm in uw woning af zal gaan tijdens een inbraak. Een alarm schrikt inbrekers af, omdat de kans om betrapt te worden relatief groot wordt.

Schakel de hulp van een slotenmaker in om advies te krijgen over de verschillende beveiligingscomponenten die worden aangeboden. Het is daarbij sterk aan te raden om beveiligingscomponenten bij een slotenmaker te bestellen, in plaats van deze zelf te kopen bij een hobby- of bouwwinkel. De beveiligingscomponenten die in dergelijke winkels worden aangeboden kunnen namelijk prima functioneren, maar beschikken niet altijd over de juiste certificaten. Daarbij kan een slotenmaker je van een passend advies voorzien bij het beveiligen van uw woning.

Een bewakingscamera houdt alles in de gaten!

Een bewakingscamera heeft als doel om alle criminelen af te schrikken en om inbraken te voorkomen. Het is dan ook zeer verstandig om een bewakingscamera te laten installeren als extra beveiliging voor uw huis. Mocht er toch een inbraak in uw huis zijn geweest, zorgt de bewakingscamera ervoor dat alles vastgelegd is. Hiermee heeft u te allen tijde bewijs van de inbraak die de inbreker gepleegd heeft. Als je een groot huis hebt, is het zeker aan te raden om een bewakingscamera te installeren. Een groot oppervlak is namelijk lastig te beveiligen met andere soorten beveiliging. Mocht je een klein huis hebben, kan een kleinere camera al voldoende zijn om uw huis te beveiligen tegen inbrekers. Een grote kans dat de inbrekers hierdoor uw huis links laten liggen.

De bewakingscamera valt onder elektronische beveiliging. Deze elektronische hulpmiddelen worden vaak ingezet bij bedrijven en andere grote gebouwen. Een ander soort elektronische beveiliging is een elektronische toegangscontrole. Dit is redelijk vergelijkbaar met magneetcontacten, die ook erg effectief kunnen zijn. Er is steeds meer ontwikkeling in de elektronische beveiliging, het wordt de inbrekers dus steeds moeilijker gemaakt.

Tip: kies voor magneetcontacten!

Veel mensen willen wel veilig wonen, maar vinden een bewegingssensor of een elektronische camera in huis geen gezicht. Dergelijke beveiligingscomponenten zijn erg nadrukkelijk in uw interieur aanwezig, wat niet altijd even mooi staat. Om die reden kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor zogenaamde magneetcontacten, die je op de deur en deurpost plaatst. Zodra het contact tussen de magneetcontacten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken, zal er een alarm in de woning afgaan.

Deze magneetcontacten zie je zeker van een afstand nauwelijks zitten, zeker niet als de deur gesloten is. Daarbij zijn de magneetcontacten erg effectief in hun werken! Let wel, een magneetcontact heeft geen afschrikwekkend effect. Iets wat een elektronische camera of bewegingssensor bijvoorbeeld wel heeft.

Meer weten over het beveiligen van je woning? Vraag een slotenmaker bij jou in de buurt om advies en hulp bij de installatie van sloten en optionele beveiligingscomponenten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: thomasrooijens
Aantal keer gelezen: 7360x
Toegevoegd: 04-05-2016 06:38
Gewijzigd: 04-05-2016 22:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!