Iedereen kan betrokken raken bij een verkeersongeluk

Iedereen kan betrokken raken bij een verkeersongeluk

Iedereen kan betrokken raken bij een verkeersongelukVeel mensen denken altijd ‘Nee dat overkomt mij niet, ik ben altijd heel voorzichtig’. Met name over verkeersongelukken zijn veel mensen erg laconiek. Vrijwel iedereen vindt van zichzelf dat ze voorzichtig rijden. Een ongeluk veroorzaken? Daar denkt iedereen erg makkelijk over: “dat overkomt mij niet” denken ze dan. Lees hier verder voor een aantal tips en hoe je ongelukken kunt verkomen.

Maar zoals het gezegde luidt: een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En dat geldt ook voor verkeersongelukken. Hierbij geldt dat je zelf niet direct de veroorzaker hoeft te zijn, maar je kunt er ook bij betrokken raken. Doordat een ander even niet goed oplet of een situatie verkeerd inschat kun jij zelf ook betrokken raken bij het ongeval. In dat geval ligt de oorzaak niet bij jou, maar maak je er wel onderdeel van uit. In beide gevallen bevind je je in een vervelende situatie.

Betrokken bij een verkeersincident?


We hebben het net al kort benoemd, maar vrijwel iedereen kan betrokken raken bij een verkeersongeval. Ook wanneer je als fietser of voetganger aan het verkeer deelneemt loop je risico. Zelf kun je nog zo goed opletten en voorzichtig zijn, maar andere verkeersdeelnemers kunnen ook fouten maken. Wanneer je betrokken bent bij een ongeval is dat allereerst natuurlijk enorm schrikken. Afhankelijk van de ernst van het ongeluk moeten er stappen worden ondernomen. Wat in ieder geval heel belangrijk is, is dat je de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden niet zomaar verlaat. Dit is namelijk een strafbaar feit, en dat geldt niet alleen voor verkeersdeelnemers. Ook andere verkeersdeelnemers dienen zich aan dit wetsartikel te houden.

Een verkeersongeval veroorzaakt


Wanneer je zelf het verkeersongeval hebt veroorzaakt, om welke reden dan ook, komen er nog veel meer zaken bij kijken. Hierbij geldt natuurlijk ook dat je de plaats van het ongeval niet mag verlaten. Ook is het voor jou belangrijk hoe het allereerst met jezelf gesteld is, maar ook hoe het met de betrokken gaat. Het kan namelijk zijn dat zij door jouw toedoen een been hebben gebroken of andere letselschade hebben opgelopen, zowel fysiek als mentaal. Denk hierbij aan een kapotte fiets, gescheurde kleding of een laptop die als gevolg van het ongeluk niet meer functioneert. Jij als veroorzaker van het ongeluk dient hier inzicht in te verkrijgen en dit samen met de betrokken op te lossen. Het uitwisselen van contactgegevens is hierbij essentieel voor het verdere verloop.

Letselschade? Zo pak je dat aan!


Heb jij of een betrokkene van het ongeval letselschade opgelopen? Dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Wanneer je klachten hebt of gewond bent geraakt is de kans groot dat je extra kosten moet maken. Deze kosten als gevolg van letselschade kunnen hoog oplopen. En dan is natuurlijk de vraag: wie gaat deze kosten betalen? Wanneer je zelf het ongeval hebt veroorzaakt dan kun je de schade op niemand anders verhalen dan jezelf. Maar wanneer je de dupe bent geworden van een ander, en dus slachtoffer bent, kun je de kosten op de tegenpartij verhalen. Met behulp van de kennis van een letselschadespecialist kun je alle vrijwel alle kosten als gevolg van het ongeluk terugkrijgen.

Een betrokkene overleden na het ongeval?


Een ander naar gevolg van een verkeersongeval kan zijn dat iemand komt te overlijden. Iemand kan bij een heftig ongeval op slag overlijden, maar dit kan ook later plaatsvinden op weg naar het ziekenhuis of na aankomst. Dit klinkt misschien vrij extreem, maar het komt helaas vaker voor dan iedereen zou willen. Met name kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers kunnen er flink van langs krijgen wanneer zij worden aangereden door een vrachtwagen of auto. Maar ook tracktoren willen nog wel eens betrokken raken bij een verkeersincident. Kortom: alle verkeersdeelnemers lopen evenveel risico. Je hoort helaas nog ze vaak op het nieuws dat iemand is komen te overlijden als gevolg van een verkeersincident. En je moet er toch niet aan denken dat het gaat om iemand die jij kent of dat je dit zelf bent. Ook hierbij geldt voorkomen is beter dan genezen, en zeker wanneer genezen in dit geval niet eens mogelijk is. Zeker verkeersdeelnemers in voertuigen kunnen hun auto of scooter beter laten staan wanneer zij niet in staat zijn om verantwoord te rijden. Toch komt het nog te vaak voor dat mensen zichzelf overschatten en toch met het voertuig de weg op gaan, ook wanneer dit niet verstandig is.




Schadeverhalen op de tegenpartij


Naast dat je zelf natuurlijk ontzettend bent geschrokken van het ongeluk, is de kans dat je schrikt van de bijkomende kosten ook vrij groot. De kosten voor materiele schade zijn relatief makkelijk in kaart te brengen, maar fysieke schade is een heel ander verhaal. Zeker wanneer het gaat om een lange periode van revalidatie blijven de kosten oplopen. Wanneer je slachtoffer bent van het ongeval kun je een groot deel, of misschien zelfs wel alle kosten bij de tegenpartij claimen. Wanneer je hier zelf geen ervaring mee hebt kan het lastig zijn om dit gehele proces zelfstandig uit te voeren en het maximale bedrag eruit te halen wat erin zit. Veel verstandiger is om hulp in te schakelen van een professional.

Vraag een juridische specialist om hulp


Aanrijding met letsel als gevolg? Met de hulp van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat kun je het maximale bedrag halen uit je vergoeding. Alle kleine kosten worden hierbij meegerekend. Hierbij kun je denken aan de kosten die je maakt omdat je je sportschoolabonnement niet meer kan gebruiken of de schoonmaakster die je moet inhuren omdat je zelf niet in de gelegenheid bent om je huis op orde te maken. Met name deze kosten vergeten veel mensen, terwijl dit ook gewoon een gevolg is van het ongeval. Het is essentieel om na het ongeluk alle gemaakte kosten bij te houden wanneer je het maximale letselschadebedrag wilt claimen bij de tegenpartij. Door alles goed bij te houden en bijvoorbeeld op te schrijven in een notitieboekje is het makkelijker om je claim volledig te maken. Dit is dan ook zeker een tip die vrijwel iedere letselschade jurist toepast.

Welke letselschadeadvocaat schakel ik in?


Ben je er over uit dat je graag de hulp van een specialist wil inschakelen, maar weet je niet wie je hiervoor het best kunt raadplegen? Zorg er in ieder geval voor dat je een advocaat inschakelt die veel ervaring heeft met letselschade. In de meeste gevallen is het gratis om zo’n specialist om hulp te vragen omdat ook deze kosten verhaalt kunnen worden op de tegenpartij. Reden genoeg om in dit soort situaties te vertrouwen op een letselschade specialist. Zo weet je zeker dat je het bedrag krijgt waar je recht op hebt!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2305x
Toegevoegd: 09-09-2019 11:29
Gewijzigd: 30-09-2019 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!